Bagetto a Római Parton

2017 január 25.
Bagetto a Római Parton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy jó hely, ahová bármikor be lehet térni egy finom kávéra, egy ízletes reggelire, és mindig van olyan péksütemény, amivel a család apraja-nagyját el lehet kényeztetni, aranyat ér. Kiváltképpen akkor, ha se közel, se távol nincs olyan hely, amely versenyre kelhetne vele.

13516386_1696760500588170_4059011363509725862_n

Ahogy lenni szokott, jó helyen, jó időben lenni egy jó ötlettel – nos, ez az igazi siker kulcsa. A Római Part tőszomszédságában fekvő Bagetto története éppen ennek alapján rajzolódik ki. Ha nincs néhány kilométeres körzetben egyetlen olyan hely sem, amely kiszolgálná az ott élők mindennapi igényeit, akkor ott gyorsan nyitni kell egy üzletet, hiszen garantált a siker.

13512053_1696222267308660_9078565038541200805_n

A Bagetto nem tesz mást, mint megnyitja kapuit az éhes, és a finomságok iránt fogékony vásárlók előtt. Egy olyan delikátesz üzlet született a Nánási úton, ahol a figyelmesség és az előzékenység barátságos környezetet teremt a mindennapi vásárláshoz. Itt nem csak a péksütemények, felvágottak, pástétomok közül válogathatunk kedvünkre, de néhány alkalom után pontosan tudják, hogyan szeretjük elfogyasztani a kávénkat, milyen finomságokat viszünk szeretteinknek, és jó szívvel ajánlják az újdonságokat is.

13887104_1710838102513743_8852575680511666872_n

Egy delikátesz legnagyobb érdeme, hogy minden alkalomra – legyen az egy reggeli vagy egy könnyű vacsora, családdal vagy baráti társasággal elköltve – kínál olyan különlegességeket, amelyekkel feldobhatjuk étkezésünket. A saját kezűleg kikevert pástétomokat jó szívvel ajánlom, mert nem csak nekem, de családom minden tagjának elnyerte a tetszését. Megkóstoltuk a tepertőset, a tormás csülökkrémet, ettünk tojáskrémet és csipegettünk hozzá szárított paradicsomot is. Természetesen friss, ropogós magos bagettel.

14191927_1720746948189525_5524404359683404376_n

A pultokban ott sorakoznak az igazi finomságok: Serrano sonka, Chorizo szalámi, Torockói sajt Erdélyből, extra hosszú érlelésű díjnyertes magyar házi kolbász, amelyekhez jól esik a helyben készült kézműves és gluténmentes pékáru.

13533289_1697241700540050_6083662732206272553_n

Azok, akik nem hazaszállításban gondolkodnak, a Begettóban, helyben is elfogyaszthatják reggelijüket, uzsonnájuk. Akár a frissen elkészített szendvicsekre csapunk le, akár pillanatnyi kedvünkre hagyatkozva válogatjuk össze a hozzávalókat, kényelmesen, nyugodt körülmények között falatozhatunk. Nyáron az üzlethelység előtt kihelyezett asztalkák mellett a Duna közelsége és a part nyugalmas, nosztalgikus hangulata igazán különleges atmoszférát teremt reggelinkhez. Szokjunk rá, mert megérdemeljük!