Back In Town hétvége az N28-ban

2021 szeptember 1.
Back In Town hétvége az N28-ban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Budapest legújabb borétterme, a Pesti Broadway szomszédságában a nemrég nyílt N28 Wine and Kitchen új találkozási pont a bor ésgasztronómia különlegességek kedvelinek. Ígéretük szerint kuriózum bortételeket kínálnak majd, ami nem is csoda, hisz a tulajdonosok közül többen borászattal is foglalkoznak.

A Barta és a Szentesi nevek ismertek a borszerető közönség körében. Barta Károly Mádon készít tokaji borokat főborászával, Ujvári Viviennel. Szentesi József pedig arról vált ismertté, hogy évekkel korábban ősi magyar fajták megmentését tűzte borászata zászlajára, hogy munkája végre beérjen és mára Michelin csillagos éttermek is tartsák ritkaság számba menő borait.

back_in_town_Szamorodni - Túrótorta

Barátjukkal, Házkötő Györggyel közösen Budapestnek egy olyan szegletébe álmodták meg a főváros legújabb boréttermét, ahol az emberek általában nem sietnek. Az Andrássy út hangulata, talán a színházak közelsége segít egy kicsit lelassulni. Elfeledkezni kicsit a napi gondokról, élvezni, hogy végre ismét egy kicsit szabadabban élhetünk. 

back_in_townZX_17437

Az N28 alapítói miután ezer szállal kötődnek a borhoz úgy döntöttek, míg máshol elsősorban az ételekhez párosítják a borokat, náluk ez éppen fordítva lesz. A kínálatban csakis olyan különleges borok, pezsgők szerepelnek, amelyekből kis tétel készül és amelyeket tényleg csak az igazán beavatottak ismernek és értékelnek.

back_in_town_Szentesi Kadarka - Marhasült Saláta

Ezekhez az italokhoz keresték meg azokat az ízeket, amelyek egyszerűségükben, letisztultságukban, a maguk természetességével szolgálják az étkezést. A polcokon sorakozó csodás borok ráadásul polci áron meg is vásárolhatóak az N28-ban, így ha beleszeretünk egy tételbe, azonnal haza is vihetjük magunkkal. 

Back In Town az N28-ban

A Nagymező utca mindig izgalmakkal teli színhelye a városnak, ez szeptember első hétvégéjén sem lesz másként. Az újonnan nyílt borétteremben a kuriózum magyar bortételek mellé fantasztikus fogásokat kínálnak, szeptember 3-4-5-én pedig különleges bor-étel párosításokkal készülnek, melyekben a borok zamata kellemes harmóniában olvad össze a fogások ízeivel.

back_in_townZX_17700

A Back In Town hétvége párosai:

  • Szentesi Pince Zengő „Öcsi” 2019 / Gambas A Pi-Pil Friss Bagettel
  • Szentesi Kadarka 2019 / Hideg Marhasült Saláta Sült Paradicsommal
  • Kislaki Kötcse Olaszrizling 2019 / Omlós Csirke Suprém Petrezselymes Bulgur Rizottóval
  • Barta Pince Szamorodni 2013 / Égetett baszk túrótorta házi baracklekvárral

A Szentesi Zengő „Öcsi” cseppjeiben felfedezhető maradék cukor, az édeskés rák és a Gambas vajas szósza szépen játszanak egymással. A vibráló, kis tételben készült fűszeres kadarkának tökéletes párja a reszelt tormával megkoronázott marhasült saláta. A spontán erjedt balatoni olaszrizlingben visszaköszön a petrezselyem és a rizottó vajassága. A szamorodni citrusos, barackos, grillázsos és ásványos ízvilága pedig tökéletes harmóniában áll a habkönnyű égetett túrótortával és a házi baracklekvárral.

back_in_town_Szentesi Zengő - Gambas

N28 Back In Town: szeptember 3-án, 4-én és 5-én délelőtt 11 órától este 11 óráig. Ha programot keresel hétvégére, megtaláltad!

Ajánlott előzetesen asztalt foglalni, főként az esti órákban! Az N28 a borrajongók új budapesti törzshelye lesz.

https://n28.hu/

Kapcsolódó bejegyzések