Neked sikerül tökéletes tusvonalat húzni?

Talán az egyik legtöbb gyakorlást igényli a tökéletes tusvonal elkészítése, de hogy te se maradj le, most az Avon sminkmesterével, Szabó Doris-szal megmutatjuk, hogyan lehet neked is szép, íves tusvonalad!

Egy egyszerű sminket is gyorsan fel lehet dobni a megfelelő szemhéjtus és szempillaspirál segítségével. Mindegy, hogy a klasszikus vonal ihlette sminket helyezzük előtérbe, vagy a különlegesebb hatás hívei vagyunk.

A klasszikus

Ha a klasszikus vonalakat választjuk, első lépésként érdemes meghatároznunk, hogy pontosan melyik tusvonal illik legjobban a szemformánkhoz. Második lépésként fontos, hogy mindig a szempillánk tövébe fessük fel tusvonalunkat, így elkerülhetjük a hézagokat, és nem lesz hiányos. A vonal elkészítésekor szemünk belső zugából induljunk ki, viszont hagyjunk egy kis helyet a legbelső zug és a tusvonal kezdete között. A rajzolás során haladjunk kifelé, érdemes egyre inkább vastagítanunk a már felvitt ívet, hogy optikailag nagyobbnak tűnjön a tekintetünk. Ajánlott arra is odafigyelnünk, hogy a meghúzott vonal végét ne görbítsük túl, hiszen könnyen eldeformálódhat tőle a szemünk eredeti formája. Tehát haladjunk szemünk íve mentén a tökéletes vonal elérése érdekében.

Pöttyözve

Abban az esetben, ha még tovább fokoznánk ezt a klasszikus formát, akkor azt néhány pötty segítségével pillanatok alatt megtehetjük. A mark. The Big Dot folyékony szemhéjtus segítségével ez rendkívül egyszerű, hiszen különleges, gömbölyű fejének köszönhetően a vékony és vastag tusvonal mellett könnyedén rajzolhatunk pöttyöket vagy játszhatunk a különböző grafikai mintákkal. Ezúttal az alsó szemzug belső részétől kiindulva fessünk apró pöttyöket a szempillatövekhez. Ügyeljünk arra, hogy a minták hasonló méretűek legyenek, és megegyező távolságra helyezkedjenek el egymástól. Ezzel az apró csavarral igazán különleges hatást érhetünk el.

mark. The Big Dot folyékony szemhéjtus

Az extravagáns

Ha szeretnénk valami igazán egyedit alkotni, akkor dobjuk fel szem sminkünket egy egyszerű, mégis nagyszerű trükkel. Ehhez először állapítsuk meg, hogy hol van az alsó szemhéjunk közepe, majd egy egyszerű mozdulattal rajzoljunk fel egy pöttyöt a szempillatövünkhöz a már előbb említett szemhéjtussal.

mark. The Big Dot folyékony szemhéjtus

Szalon minőségű pillák

Akármelyik tusvonal-variációra esik is a választásunk, végezetül koronázzuk meg sminkünket a mark. Big and Extreme dúsító és hosszabbító szempillaspirállal, amelynek köszönhetően pillanatok alatt szalon minőségű műszempillahatást és igéző tekintetet érhetünk el.

 mark. Big and Extreme Dúsító és hosszabbító szempillaspirál

Kapcsolódó bejegyzések