Arlésienne: ellenállhatatlanul virágos

2016 október 6.
Arlésienne: ellenállhatatlanul virágos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A L’Occitane bemutatja legújabb illatát, az új Arlésienne-t. Az Arlésienne illatot egy megfoghatatlan múzsa vágyai inspirálták, aki megtestesíti a történelmet, mégis különbözik mindentől, ami átlagos… A nő, aki eggyé vált az illatával, és a gazdag virágos jegyek eleganciájának és a fehér pézsma nőiességének kontrasztjával játszadozik.

Az Alres-i nő kortalan, különleges természetét a mély vágy hajtja, hogy egyedi és utánozhatatlan legyen. A múltban egy szalag kiválasztásával meghozott egy döntést, és meghatározta jövőjét. Ma egy olyan illatot visel, amely minden szempontból tükrözi a személyiségét.

A bergamot citrusos illata pillanatokon belül felfrissíti a sáfrány fűszeres jegyeit. Ez a pezsgő frissesség finom kontrasztot alkot a galbánum élénken zöld, és a galagonya finom mandulás illatával. A májusi rózsa lassan nyíló szirmai mézesen fűszeres gazdag virágillatot hordoznak, különleges párost alkotva a provence-i ibolya intenzíven csábító illatával. Ezekből a különleges alapanyagokból összeáll egy utánozhatatlan zöld és aromás, egyben ellenállhatatlanul virágos illat kombinációja, egy leheletnyi írisszel megbolondítva. Végül, a fehér pézsma félreismerhetetlenül érzéki illatot ad a virágos egyvelegnek. Egyszerre lágy mégis addiktív, az ambretta igazi mélységet ad az illatnak, míg a szantálfa egy meleg fás puhaságot kölcsönöz az ambrox varázsának.

ArlésienneEDT_75ml_18900Ft_k

A GRASSE-I RÓZSA: A parfümkészítők városának kertjeiben, hajnalban szedik a provence-i rózsát, épp mielőtt a nap első sugarai megjelennének. A még éppen ki sem nyílt virágok szirmait a mutató és hüvelykujj közé csippentve, egy óvatos csavaró mozdulattal szedik le. Egy óra alatt nagyjából 7-9 kg kerül begyűjtésre – miközben 800 kg virág szükséges 1 kg abszolútum kinyeréséhez. Azonban a türelem és odafigyelés meghozza a gyümölcsét: minden szüret értékes, illatban gazdag eredményt hoz.

A TOURRETTES-SUR-LOUP-I IBOLYA: Marcel Quentin egyike az utolsóknak, akik ibolyalevelekkel dolgoznak a régióban. A termelő területe egy kis falu lábánál fekszik, egy sziklás fennsíkon belsejében, ahol az ezer és ezer levél gyönyörű hullámokban díszíti a tájat. Kézzel szedik, a szüret egészen februártól szeptemberig tart, majd koncentrátumot, és végül abszolútumot készítenek belőle a grasse-i gyárban. Púderes, és kissé édes aromája az írisz előkelő illatára emlékeztet. Az ibolyalevélnek eközben azonban van egy másik oldala is: vibráló és zöld, magába zárja a növények életerejét és a természet valóját.

A PROVENCE-I SÁFRÁNY: A régióban élő nők és férfiak megtanultak harmóniában élni a virággal, amellyel gyengéden és tisztelettel kell bánni. Amikor eljön az idő, a bibét (tehát magát a sáfrányt) kézzel szedik ki a virágból a szüretelése napján. A szirmokat szétoszlatják az árnyékban, és hagyják őket kiszáradni. Ezután a L’OCCITANE által kifejlesztett eljárással elkészítik a különleges kivonatot, aminek rabul ejtő illata fűszerek és bőr összetett jegyeit fedi fel.

Az új termékcsaládot november 2-tól tudjátok megvásárolni a L’Occitane üzleteiben!

Kapcsolódó bejegyzések