Ápold szépségedet a Hold erejével

Ha karikásak a szemeid, fénytelen, szürkés az arcbőröd, szinte állandóan fáradt és levert vagy, az annak a jele, hogy itt az ideje újratölteni tested energiaszintjét és belekezdeni egy intenzív tisztítókúrába.

Nivea modell kék polóban

Testünknek és lelkünknek időnként szüksége van egy alapos megtisztulásra, amely megszabadít a betegségektől, ápolja testünk minden egyes porcikáját és felfrissíti a szellemet. De a méregtelenítés mindamellett, hogy egészségesebbé tesz minket, ápolja szépségünket is. A tisztítókúra a testben felgyülemlett mérgek könyörtelen likvidálását célozza, ugyanis ezek a káros anyagok negatívan hatnak szervezetünkre, és rontják közérzetünket, ami sokszor arcbőrünkön is meglátszik.

Az ősi kínai orvostudomány már rég felismerte a holdfázisok szervezetünkre gyakorolt hatását. A gondoskodó tisztítókúrához használjuk a Hold varázserejét, ugyanis a holdnaptár szerinti ápolás pozitívan hat egészségünkre, a bőr szépségére.

Nivea Q10

Újhold: Az Újhold az első holdfázis. Ilyenkor a Holdat nem látjuk, mert szorosan a Nap közelében van és a napfényes égbolton szinte lehetetlen észrevenni. Újholdkor szervezetünk fogékonyabb a salaktalanításra, ezért ilyenkor a legideálisabb az idő egy rövid léböjtre vagy méregtelenítésre. A szépségápolás terén Újhold idején érdemes az arcbőr hidratálására és táplálására fókuszálni. Kényeztessük bőrünket vitaminokkal és Q10 koenzimmel dúsított arcápolóval. Használjunk ránctalanító krémeket, arcmaszkokat és szérumokat. Ezek az ápolószerek tökéletesek a bőr számára, mert feltöltik energiával és ez gyorsítja a bőrsejtek regenerálódását, növeli a bőr negatív külső hatások elleni ellenálló képességét. Arcunk meghálálja, ha a téli időszakban tornáztatjuk arcizmainkat, valamint tarkó- és arcmasszírozással kényeztetjük magunkat.

Növő Hold – Első negyed: A Növő Hold az Újholdtól számított körülbelül hét nap után látható. A Hold alakja, pontosabban a holdtestre eső fényé, egy jól látható D betűt rajzol ki. A Hold jelen fázisában a bőr jobban tudja fogadni a tápláló és regeneráló anyagokat. Ilyenkor kúraszerűen használjunk arcmaszkokat és szérumokat, mert az arcbőr jobban reagál a ránctalanító krémek és a feszesítő hatóanyagok aktív összetevőire. A koncentrált hatóanyagú szérumok és maszkok hatása ebben az időszakban intenzívebb és hosszantartó hatás érhető el velük. Ne feledjük a nyak-, a dekoltázs- és a kézbőr ápolását sem! Ilyenkor a legjobb új krémeket kipróbálni, ne féljünk kísérletezni és tesztelni. Növő Hold idején érdemes intenzív testmozgást végezni, tornázzunk, fussunk, vagy csak egyszerűen sétáljunk nagyokat.

Nivea Q10

Telihold: Az Újholdtól számított tizennegyedik nap után a Hold felületét a Nap teljesen megvilágítja. A Nap a Holddal pontosan szembe kerül és ezért mi éjjel is gyönyörködhetünk a fényében. Különösen Telihold idején fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, fontos a fegyelmezettség. Ez az időszak a legalkalmasabb egy egy napos léböjtre vagy gyümölcskúrára. Teliholdkor kerüljük az edzőtermet, pihenjünk többet. Szépségápolás terén ilyenkor érdemes az arcbőr tisztítására fókuszálni, a sminket mindig maradéktalanul távolítsuk el bőrünkről. A megszokott bőrápoláson felül a Telihold első három napján tartózkodjunk a kozmetikai beavatkozásoktól.

Fogyó Hold – Második negyed: A Hold csökkenő fázisának csúcspontja a második negyedben van, az ún. Fogyó Hold idején. A Hold a C betű alakját ölti fel, miközben a fázis végén a Holdra eső napfény csak egy szűk sarlót alkot. A fogyó fázis nem egész 7 napig tart a Hold Nappal való újratalálkozásáig, amikor egy újabb Újhold elindítja a holdfázisok következő ciklusát. A második negyedben erősödnek a méregtelenítő kúrák, mélytisztítások és az arcbőr ápolásának hatásai. Ez az időszak a peelingekhez és nyirokmasszázsokhoz is tökéletesen alkalmas, amelyek kitűnően segítik a test salaktalanítását. A peeling eltávolítja az elpusztult sejteket, az arcbőrt megszabadítja a szürkeségtől és lehetővé teszi a szépségápolás során használt hatékony anyagok gyorsabb felszívódását. Fogyó Hold idején érdemes narancsbőr elleni kúrát kezdeni, a bőrápoló-terápiát narancsbőr-elleni kozmetikumok használatával is kiegészíteni. A méregtelenítés bevált módszere a szaunázás, ilyenkor a magas hőmérséklet a bőr alapos megtisztulását is segíti.

Nivea modell arctisztítás

Clean Deeper radírozó arclemosó: A finom peeling szemcsék eltávolítják az arcbőr elhalt sejtjeit és kisimítják annak felületét, miközben a tejsav feloldja az eltömődött pórusokat és biztosítja átjárhatóságukat.

Q10 Energy+ bőrfeszesítő narancsbőr elleni krémzselé: Energiával tölti fel a bőrt és ezzel észrevehetően növeli annak rugalmasságát és feszességét. A hatékony összetétel továbbá segíti a zsírsavak energiává történő átváltozását, ami által már három hét alatt csökkenti a narancsbőr látható jeleit.

Q10Plus ránctalanító szérum gyöngyök: Minden gyöngyszemecskében egy nagy adag energia rejlik Q10 koenzim formájában, melyek használatkor frissen összekeverednek a hialuronsav-tartalmú hidratáló zselével. Az arcbőr ezáltal hidratálódik, azonnal felderül és egészséges kinézetet kap.

Q10 Energy+ bőrfeszesítő testápoló: Támogatja a sejtek regenerálódását, a bőrt hidratálja, energiával tölti fel és így növeli annak rugalmasságát és feszességét.

Q10Plus bőrkisimító ránctalanító arcmaszk: Elősegíti a ráncok kialakulása elleni védekezést és intenzív hidratálást nyújt az arcbőrnek. Használatával az arcbőr bársonyosan lágy és sima lesz.

Q10Plus bőrfeszesítő testápoló olaj: Könnyű, gyorsan és teljesen felszívódó összetételének köszönhetően intenzíven táplálja, hidratálja és puhává varázsolja a bőrt.

Kapcsolódó bejegyzések