Ajándékozzon Dallmayr-élményt karácsonyra!

2020 november 27.
Ajándékozzon Dallmayr-élményt karácsonyra! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kávézni kivétel nélkül szinte mindenki szeret. Miért ne lehetne a karácsonyi ajándék egy finom kávé, vagy a kávézáshoz köthető egyéb kiegészítő. Ha igazán finom kávéval szeretnéd meglepni szeretteidet, ismerd meg a Dallmayr-t!

A karácsonyi ünnepek meghittségét megélhetjük a családunkkal, otthonainkban, meleg takaróba bújva, kávés- vagy teáscsészével a kezünkben. Ehhez az élményhez kínál a Dallmayr olyan kiváló minőségű termékeket, amelyeket ajándékba is adhatunk, akár eleve a megajándékozotthoz rendelve a kávéval, teával megrakott csomagot.

Dallmayr-kávé

A családi vállalkozásként üzemelő Dallmayr folyamatosan keresi azokat a partnereit, akik hozzá hasonlóan hisznek a kiváló minőségű alapanyagban. Ebben rejlik a Dallmayr-kávé titka is: a legjobb termőterületekről származó kávékat vásárolják fel, amelyet utána a saját pörkölőüzemükben, a München melletti giesingi létesítményükben pörkölnek meg.

Dallmayr_1900

A világ számos pontjáról származó nyerskávék esetében a Dallmayr nem csupán a minőségre törekszik, hanem olyan családi vállalkozásokat keres partneréül, akikkel szorosan együttműködve tudja alakítani a kávékínálatát. A farmerekkel a Dallmayr szakemberei folyamatosan tartják a kapcsolatot, szakértőik rendszeresen ellátogatnak a termőterületekre, ellenőrzik a minőséget és valós támogatást nyújtanak a Dallmayr-rel együttműködő partnereiknek.

Az érett, gondosan válogatott kávészemről a kávécseresznyét mosással távolítják el, a fermentáció így nem az erjedő gyümölcshússal együtt történik, azaz a kávé ízjegyei is teljesen mások lesznek. Az eljárás pénz- és időigényes, ellenben a kávét a legkevésbé így érik negatív hatások az előkészítési fázis során.

pexels-pixabay-2061_edited

A Dallmayr blendjeinek összeállítása ezek után kezdődik. A bevált és megszeretett ízprofilt kell az adott év terméséből kihozni, ez a Dallmayr szakértőinek a dolga. Az egyszerűnek tűnő feladat azonban hatalmas szakértelmet, türelmet és rengeteg kóstolást igényel, hogy a végén – az eltérő évjáratokból – a megszokott minőségű és ízprofilú Prodomo vagy Crema d’Oro blend megszülethessen.

A kávé felhasználása az ünnepi menüben

A jó minőségű kávé, a különféle kávés italok nem csak tökéletes kísérői lehet egy szép ívű karácsonyi vacsorának, illetve egy-egy desszertnek, hanem a kávé magában az ünnepi fogásainkban is megjelenhet, számos formában. A kávé fogásokba történő komponálása természetesen a desszerteknél a legegyszerűbb, a mindenki által kedvelt tiramisu elképzelhetetlen lenne az olasz eszpresszó nélkül. A lefőtt kávéval számtalan krém és tészta gazdagítható, de más módon is belecsempészhetjük a desszertjeinkbe a kávé kedvelt ízét.

pexels-avichal-lodhi-2819088_edited

Jó módszer lehet a finomra őrölt kávé liszthez való adása, ezzel nagyon kellemes, finoman átható íz érhető el. Nem kell nagy mennyiséget őröltni, csupán arra érdemes figyelni, hogy minél finomabb szemcseméretű kávéval dolgozzunk. Ugyancsak jó megoldás a teljes kávészemek tejben, tejszínben történő felfőzése, ilyenkor a folyadék veszi át a kávé aromáit.

A kávé fűszerként húsoknál, különféle zöldségeknél is alkalmazható. A húsokat száraz vagy nedves kávés pácba is tehetjük. A grillezni szánt húsok fűszerezését szintén feldobhatjuk egy kis őrölt kávéval, ezzel tovább fokozva a fogás füstös ízvilágát.

pexels-burst-374147_edited

Nem csak húsokhoz, hanem zöldségekhez is felhasználható a kávé. Jó ízesítője a grillezett vagy sütőben sült zöldségeknek, de meglepően izgalmas eredmény érhető el azzal is, ha a batátapürét vagy a klasszikus krumplipürét – a megszokott szerecsendió vagy fehér bors helyett vagy mellett – a krumpli összetörésekor egy kevés frissen főtt kávéval bolondítjuk meg.

Kapcsolódó bejegyzések