Age Proteom – Szérum a sejtek hosszú élettartamáért

2023 április 11.
Age Proteom – Szérum a sejtek hosszú élettartamáért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A bőr élő ökoszisztéma, a legnagyobb szervünk. A belső létünk és a külvilág közötti felület, a valóságunk, arcunk, testünk, és személyiségünk tükre. A bőr egészségét a sejtjeink és azok belső és külső környezete közötti biológiai egyensúly határozza meg. Érdemes vigyáznunk rá!

Egy évszázad alatt a várható élettartam megduplázódott. Bőrünk képes alkalmazkodni a megnövekedett élettartamhoz, mivel működését az evolúció során a természet milliárdnyi megpróbáltatása alakította. Most már ismerjük az öregedési folyamatok lassításának módját, hogy élhessünk a hosszabb idő által kínált lehetőségekkel. A bőr biológiai életkora nem követi a naptárat; ha óvjuk és optimalizáljuk fehérjéink biológiai robusztusságát és ezáltal a sejtregeneráló rendszerünket, a bőr teljes ifjúkori működése fenntartható.

A NAOS AGING SCIENCE Research Center és a MedILS közötti partnerkapcsolat lehetővé tette e kiemelkedő tudományos szemlélet megvalósítását. A Bioderma bőrgyógyászati szakértelmének és az Institut Esthederm több mint 40 év alatt szerzett kozmetikai szaktudásának egyesítésével kifejlesztésre került az egyik legígéretesebb biológiai irány: a proteom védelme a bőröregedéssel szemben.

A hosszú élettartam bajnoka: Deinococcus radiodurans, a halhatatlan baktérium

Az élőlények közül egyes szervezetek még szélsőséges körülmények (sugárzás, hőmérséklet stb.) között is a végtelenségig képesek regenerálódni – ezeket extremofileknek nevezik. A több millió éves evolúció során ezek az élőlények alkalmazkodtak az extrém környezeti feltételekhez, és optimalizálták biológiai tulajdonságaikat a túlélélés és szaporodás érdekében. A Deinococcus radiodurans az egyik legellenállóbb ilyen ismert baktérium: képes túlélni például a rendkívüli mértékű besugárzás, a hidrogénperoxid, a sav, az extrém hőmérséklet vagy szárazság hatásait.

Jelentős tudományos felfedezés

E baktériumok hosszú élettartamának titka nem a DNS-ük sértetlenségétől függ, hanem a proteomjuk robusztusságán, különösen a DNS-reparációs fehérjék tekintetében. Miroslav Radman professzor és csapata meglepő felfedezést tett: amikor a Deinococcus radiodurans jelentős terhelésnek – például nagyon magas gamma-sugárzásnak – volt kitéve, a DNS-e megsérült, de a speciális fehérjéinek, a javító enzimeknek köszönhetően a DNS azonnal helyreállt, így a baktérium fiziológiai tulajdonságai épek maradtak. Ezek az enzimek ugyanis működőképesek maradnak, mivel teljes mértékben védettek a besugárzás által okozott oxidációval szemben.

A proteom védelme: a hosszú élettartam új paradigmája

Az idő múlásával és a szélsőséges külső tényezők mellett a bőrproteom különböző változásokon megy keresztül. A legnagyobb kockázat az oxidáció által okozott karbonilezés, a bőr funkcióját tartósan károsító, visszafordíthatatlan jelenség. A karbonilezett fehérjék elveszítik 3D-s szerkezetüket, miáltal nem képesek ellátni biológiai funkciójukat, ezért meg kell őket semmisíteni. Az életkor előrehaladtával egyre nehezebb ezeket a fehérjéket eliminálni, amelyekből toxikus aggregátumok képződnek. A fehérjeaggregátumok akadályozzák a sejetek fiziológiájának fenntartását és gyorsítják az öregedés folyamatát.

A fehérjékben bekövetkező visszafordíthatatlan folyamatok következménye a ráncok megjelenése, a fakó és egyenetlen arcszín, a csökkenő feszesség, illetve a bőrtömörség megváltozása. A karbonilezés hatására a szarurétegben a bőr vízmegtartó képessége csökken, ez pedig dehitratáltsághoz vezet. Az epidermiszben a karbonilezés elsődleges célpontjai a keratinok, melyek különösen érzékeny fehérjék. Sérülésük akadályozza a fénytovábbítást, módosítva az arcszín fényességét és egyenletességét. A bőr veszít tömörségéből, feszességéből és rugalmasságából.

A szabadalom: Age Proteom Biotechnológia

A bőr öregedés kiváltó okára hat, eztáltal optimalizálja a sejt élettartamot, és helyreállítja a bőr fiatalkori működését.

A NAOS Laboratories kutatói 2010-ben felfedezték, hogy a hóban talált baktérium (Arthrobacter agilis) meglepő túlélési képességgel rendelkezik, amelynek köszönhetően ellenáll a legszélsőségesebb hőmérsékletnek is.  Kivonata erőteljesebb antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik a referenciamolekulákhoz képest. A NAOS kutatólaboratóriumainak sikerült kivonni e bakterioruberinokat olyan aktív összetevő kifejlesztéséhez, amely képes a bőr proteomjának működését helyreállítani. A szabadalmaztatott Age Proteom™ biotechnológia az első valaha lejegyzett antioxidáns chaperone. A fehérjék karbonilezési szintjének csökkentésével megakadályozza a visszafordíthatatlan károsodást, és segíti az összes élő sejt működésének helyreállítását. Ez az új módszer kiváló megoldás az öregedő bőr hosszú távú ápolására.

Az eredmény: Institut Esthederm AGE PROTEOM ADVANCED SZÉRUM 

AP_PRODUCT_PACKSHOT_edited

Az AGE PROTEOM™ szérum a dermatológiai bőrápoló termékek új generációját hozza létre, amelynek alapja a Bioderma szakértelme és az Institut Esthederm kozmetikumok világában szerzett 40 éves tapasztalata.

A szérum biomimetikusan hat a proteom minőségére, hogy tartósan megerősítse a bőr egészségét és fiatalságát. Az AGE PROTEOM szérum megvédi és erősíti a bőr fehérjéit. A bőrproteom visszanyeri optimális működését és ezáltal az öregedés jeleivel szembeni összes természetes mechanizmusát.

UNIVERZÁLIS KEZELÉS

  • Minden korosztálynak, minden bőrtípushoz, reggel és este, egész évben.
  • Bármely bőrápolási rutinba beilleszthető, önmagában vagy bőrápoló krémet kiegészítve.
  • Finom, friss és hidratáló textúrája tiszteletben tartja a bőr pH-értékét.
  • Komfortos, könnyen felvihető textúrája segít a sötét területek elhomályosításában és az arcszín élénkítésében.
  • Gyengéd, stílusos illata a fekete szilva, rózsa és fehér pézsma jegyeivel nem tartalmaz allergént.

Kapcsolódó bejegyzések