A te D-vitamin készleted hogy áll?

2018 december 4.
A te D-vitamin készleted hogy áll? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Akár 30 perc fényvédő nélküli napozás elég lenne ahhoz, hogy szervezetünk előállítsa a napvitamint, ám az őszi-téli hónapokban legtöbbször a négy fal között vagyunk.

A D-vitamin, vagy napvitamin nélkülözhetetlen szervezetünk számára. Hozzájárul a csontok, izmok, fogak egészségéhez és az immunrendszer normál működéséhez is.

A napozás több, mint gyönyörű barnaság

Amikor bőrünket napfény éri, testünk D-vitamint képes előállítani, ami nélkülözhetetlen egészségünkhöz. Már 30 perc fényvédő nélküli napsugárzás elég lehet szervezetünk számára, hogy elegendő mennyiségű D-vitamint állítson elő. Egyszerű lenne, nem igaz? Ám könnyű belátni: az őszi mindennapokban legtöbbet az irodában és otthon vagyunk, és a napfény káros hatásaitól is inkább óvjuk bőrünket.

Hátrányban vagyunk

Egy friss, átfogó európai uniós kutatás szerint az európai lakosság 40,4%-ának nem megfelelő a D-vitamin szintje, függetlenül a kortól, a származástól, vagy a földrajzi helytől. Ennek oka életmódunkból és munkánkból eredően a szabadtéri programok hiánya, emellett a kevesebb és gyengébb napsugárzás a hideg hónapokban, így bőrünket kevesebb napfény éri. Sajnos az sem járható út, hogy kizárólag étrenddel pótoljuk a D-vitamint, hiszen az csak nagyon kevés ételben található meg (pl. zsíros halak, marhamáj, sajt, tojássárgája stbD vitamin).

A napsütés vitaminja

A kiegyensúlyozott étrend és a megfelelő étrend-kiegészítő a legjobb megoldás ahhoz, hogy biztosítsuk szervezetünk számára a szükséges D-vitamint. A NUTRILITE D-vitamin készítménye tenyésztett élesztővel készül, amely rendkívül magas koncentrációjú D-vitamin-forrás, D2-vitamint és a D3-vitamint biztosít. Hozzájárul a fogak, csontok egészségéhez, az immunrendszer és az izmok megfelelő működéséhez, és fontos szerepet tölt be a sejtosztódásban is.

A magas tápanyagtartalom és a legjobb, legélettelibb növények feldolgozása érdekében az élesztőt a NutriCertTM tanúsítvánnyal rendelkező partnerintézményekben tenyésztik, így magtól a késztermékig biztosítva a legjobb minőségű összetevőket.

Nem tartalmaz mesterséges aromát, színezéket, illetve hozzáadott tartósítószert: szedésével tökéletesen pótolhatjuk az étrendből hiányzó tápanyagokat. Napi 1 D-vitamin tabletta az európai ajánlott napi mennyiség (NRV) háromszorosát tartalmazó kiegészítő vitamindózist biztosít egészségünk támogatásához.

Kapcsolódó bejegyzések