Az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán átadtáka legjobb éttermeknek járó elismeréseket. A debreceni Szomszéd Bisztró és Közösségi tér, nyitása után csupán pár hónappal, új tagként felkerülhetett a Dining Guide Top100 listájára, 100+-os értékelt étteremként.
Sok év tervezgetés után a tulajdonosok álmodtak egy nagyot és életre hívták a Szomszédot. Kifejezetten gasztronómiai szakmai hátterük vagy vendéglátói tapasztalatuk ugyan nem volt, de azt pontosan tudták, hogy ha profi csapatot állítanak össze, ahol minden pozícióban a legrátermettebb kollégák dolgoznak és megalkuvás nélkül, a legmagasabb minőségre törekednek, ráadásul mindezt szívvel-lélekkel teszik, abból csak valami nagyon magas színvonalú dolog jöhet létre.
És úgy tűnik, igazuk lett. Nem elsősorban ez az elismerés ad erről tanúbizonyságot, – bár kétségkívül ez is komoly értékmérő -, hanem a vendégek elégedettsége, visszajelzései és visszatérő látogatásaik.
„A Szomszéd Bisztró és közösségi tér egy olyan hely, ahol jó enni, inni, beszélgetni. Olyan összevont koncepcióként született meg, melyben mindennek helyet találtunk, amihez valódi szenvedély köt minket: a minőségi gasztronómiai élményeknek, a vendéglátásnak, a közösségteremtésnek és a magyar design támogatásának.” – fogalmaznak a tulajdonosok, dr. Gyarmati Beáta és dr. Ónodi-Szűcs Róbert.
A Szomszéd-ot az elejétől fogva pezsgő közösségi térnek álmodták meg; egy olyan helynek, ahova bárki, bármikor benézhet, beülhet, mindegy, hogy csak egy gyors kávéra vagy egy nagy beszélgetésre, egy finom vacsora mellett. Olyan helyet akartak teremteni, amit valóban birtokba vesznek és használnak a vendégeik, ahol fesztelenül, kényelmesen, barátságos közegben tölthetnek időt. Közösséget akarnak teremteni, formálni; élettel és programokkal megtölteni a házat, hogy az egyszerű asztalokból és székekből valódi, lüktető, élő közösségi tér váljon. Egy dolog biztosan igaz mindarra, amit az ajtón belül talál a látogató: kérlelhetetlen törekvés a tökéletességre.
„Minőség megalkuvás nélkül. Ez az elv vezet minket a mindennapokban, és hisszük, hogy csak ez vezethet vendégeink maradéktalan elégedettségéhez. Kizárólag olyan alapanyagokat választunk, amelyek frissességéről és minőségéről meg vagyunk győződve, csak olyan kollégákkal dolgozunk, akikkel osztozunk a vendéglátás iránti szenvedélyben, csak olyan partnerekkel működünk együtt, akik hozzánk hasonló megszállottsággal keresik és teremtik meg a tökéletességet.
Az ételkészítés szenvedélyét pedig érezni az elkészült ételek ízén. A kompromisszumok nélküli alapanyagszelekció, a megfelelő eljárások kiválasztása és az az egyéni aroma, amit csak az étel elkészítője tud az ételhez adni, mind közösen teszik harmonikussá a végeredményt. Az azonban kétségtelen, hogy a szeretettel készült étel íze minden mással összehasonlíthatatlan.” – vélekedik Tóth Tamás, étteremvezető.
Az Izbéki Gábor chef és Jakab Dávid sous chef által vezetett konyha egyszerűen összetett fogásokat kínál. Az étlapon igényes, különleges, ugyanakkor könnyen értelmezhető és befogadható ételeket talál a látogató. A valódi élményt az ízek összetettsége és harmóniája jelenti legyen szó akár nápolyi kemencés pizzáról vagy ínyenceknek szánt izgalmas fogásokról.