Július elején egy fantasztikus gasztrotúrán vettem részt a Nespresso jóvoltából: Szigligetre utaztunk, hogy a Szigligeti Várudvarban kialakított pop-up gasztronómiai egységéket megismerése mellett a Nespresso Mini Boutique kínálatában felszolgált hűsítő kávékat is megkóstolhassuk.
A hely különlegessége nem csak abban rejlik, hogy itt mutatkozik be a Costes, a Nudli, a Digó Pizza, Kató néni kürtőskalácsa és az Unicone télifagyija, de Rácz Jenő új street food koncepciója, a „Nem rossz” is most debütált.
Igyekeztünk mindent megkóstolni, a Costes hamburgere 2500 forintért tökéletes ebéd választék, a könnyebb falatok kedvelőinek a Digó Pizza nápolyi jellegű, gazdag feltétekkel kínált pizzáit havaslom, és persze nem szabad megfeledkezni a Nem rossz ajánlatáról sem, ami ebben az esetben egy gourmet kacsa szendvics volt.
Ami azonban még nagyobb szenzáció, hogy napokon belül megnyílik Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf új, egész évben nyitva tartó étterme, éttermében a vendégek többek között a Nespresso Professional Exclusive Selection kávékülönlegességeit is megkóstolhatják, csakúgy, mint a Costesben, a Costes Downtownban és Rácz Jenő nemrég megnyílt éttermében, a Rumourban.
„Nagyon fontos, hogy egy különleges étkezést olyan élménnyel zárjunk, amely után azt érezzük, hogy valami különleges történt velünk, valami egyedi ízélmény élhettünk át. Ilyen lehet például egy csésze kávé, amelynek kiváló minősége és gazdag aromái összhangban állnak a feltálalt fogások kifinomult ízvilágával. Ezért választjuk újra és újra a Nespresso Professional kávéit” – mondta Palágyi Eszter, aki szerint a márka széles választéka olyan szabadságot ad a séfeknek, amellyel minden egyes ételhez az ahhoz legjobban illő kávét párosíthatják, a kapszula pedig minden körülmények között megőrzi a kávé aromáját és frissességét.
A kávérajongóknak jó hír, hogy a Szigliget Várudvarban megnyílt a Nespresso első balatoni Mini Boutique-ja, ahol beszerezhetik a kedvenc Nespresso kapszulákat, vagy egy új kávékészüléket a balatoni nyaralásunkhoz. Az új Mini Boutique mellett található Nespresso kávézó kávékülönlegességekkel és izgalmas jegeskávé-koktélokkal várja a kávérajongókat.
Hogy legyen nektek is kellemes kávéélményetek a nyárra, hoztam egy izgalmas, kókuszos jegeskávé receptet, amit kipróbáltam, és számomra a nyár egyik kedvenc hűs itala lett.
EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml)
- 90 g (3 nagy méretű) jégkocka
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 10 ml sáfrányszirup
- limehéj
- egy csipet szárított kókuszpehely
Elkészítés:
Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.