A szerelem énekes madara

Korábbi beszélgetéseimben arra törekedtem, hogy megmutassam azokat, a nők számára fontos szakmák képviselőit – divat, smink, hajviselet, styling szakértőket – akik tudják, mitől válhat egy nő még szebbé, még teljesebbé. Most egy olyan emberrel beszélgettem a nőiességről, a párkapcsolatról és a szerelemről, aki nem csak megéli, de meg is énekli mindezt. Rúzsa Magdival a beszélgetőtársam.

Rúzsa Magdi

Mi az, ami egy nőt igazán nővé tesz? Mitől válhat nagybetűs nővé?

Attól, amit belül érez. Nyilván attól is, amit kívül mutat. Nagyon érdekesnek tartottam mindig is, hogy a férfiak azt gondolják, hogy a nők nekik akarnak tetszeni. Szerintem ez nem így van. Ugyanis a nő legtöbbször magának akar tetszeni, és nagyon jól esik neki, ha a férfi megdicséri, hogy milyen jól néz ki. Akkor érzi egy nő igazán jól magát, ha azt érzi, hogy sugárzik. A boldogságtól, az elégedettségtől, a magabiztosságtól, attól, hogy a helyén van. Ehhez persze rengeteg belső munkára van szükség, de megéri dolgozni rajta.

Szerinted mi a nők egyik legnagyobb előnye a férfiakkal szemben?

Hogy mernek a hangulatokkal játszani. A nők arról híresek, hogy a legnagyobb hangulatemberek. Sokkal jobban ki tudjuk fejezni, hogy milyen lábbal keltünk fel, mint a férfiak. Én ezt például nagyon imádom ezt! Hogy ha tinédzserként ébredtem, akkor felkapom a farmernadrágomat, ha pedig érett nőként , akkor pedig felveszem a szép ruhámat, és összekötöm a hajamat.

Fontos, hogy sokféle lehess?

Nagyon szeszélyes és hirtelen ember vagyok, és egyben nagyon érzelmes is. Néha nagyon meglepődőm magam is, hogy ilyen sokféle arcom létezik. Minden nő, ha nem fél ezt szabadjára engedni, akkor számos arcát megmutathatja.

Rúzsa Magdi egész alakos kép

Ezzel akár vissza is lehet élni…

Tudatosan nem szeretek ezzel játszani. A színpad az más, mert ott előre meghatározhatom, hogy a bohókásabb ruhámat vegyem fel, vagy valami elegánsabbat. De abban például tudatosnak kell lennem, hogy például melyik cipőm mellett döntök. Mert az összképnek tökéletesnek kell lennie, hiszen a színpadon 100%-os teljesítmény szeretnék adni. De a játszmázást sosem szerettem. Lehet, hogy más nőknél ez a taktika beválik, de én a tiszta lapokat szeretem. Egyenes, őszinte voltam, vagyok és leszek, ameddig élek.

Mit gondolsz, a kitárulkozás nem válhat veszélyessé?

Azt gondolom, hogy egy olyan ember, aki biztos magában, annak nem tudnak ártani, hiszen ki tudja védeni az ilyen helyzeteket. Nem félek megmutatni magamat, sem a lelkemet, sem azt, hogy mit gondolok. Az rosszul tud esni, ha más másmilyennek lát, és foglalkoztat az is, hogy milyen képet lát rólam. Aztán rá kell jönnöm, hogy sok esetben az határozza meg a látásmódot, hogy milyen szűrőn keresztül vizsgál engem. Ez ellen pedig nem sokat tehetek. Persze megállít egy pillanatig, foglalkoztat a kérdés, de nem billent ki. Pár nap elteltével pedig a dolgok a helyükre kerülnek. És vannak olyan kritikák, amiket érdemes megfogadni, mert ezekkel csak több leszek. Meg kellett tanulnom azt is, hogy nem felelhetek meg minden embernek. Erre folyamatosan tanít az élet. A mi szakmánk egyébként is arról szól, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni. Abban a momentumban hamis leszel, amint megpróbálsz egy olyan arcot mutatni, ami a másiknak tetszik. Ezzel pedig egy csapásra eltűnik az egyediségednek a varázsa.

Ha fáj a lelked, ki tud segíteni?

Van néhány olyan ember körülöttem, akik tudnak könnyíteni a lelkemen. De igazán saját magamon csak én tudok segíteni. Meghallgatom a jó tanácsokat, majd leülök, és végig gondolom, ki vagyok, honnan jöttem, mit értem el, és így a helyemre kerülök. Szerencsére nem csak olyan emberek vesznek körbe, akik csak dicsérnek, hanem megkapom tőlük a negatív kritikákat is, és ebből tudok építkezni. Így nem veszítem el a talajt a lábam alól.

Rúzsa Magdi színes portré

A nyár nagy slágere „A szerelem” után felmerül a kérdés, könnyen esel szerelembe? 

Annyira könnyen nem. De megtaláltam az emberemet, és úgy érzem, hogy jó helyen vagyok. Nem sokszor voltam szerelmes. A meglátom és megszeretem szerelem nem annyira jellemző rám, de persze volt az életemben ilyen is. És olyan is, amikor megláttam valakit, és eleinte tetszett, aztán nagyon idegesíteni kezdett egy szokása, egy tulajdonsága. Volt az a villámcsapás érzés is, amikor az első kézfogásból tudtam, hogy ebből még lesz valami. És jó volt a megérzésem.

Párod is egy olyan ember, aki nem hisz a véletlenekben?

Ezt tőle kellene megkérdezni. Hogy egymásnak lettünk-e teremtve, arra valószínűleg csak évek múltán tudom meg a választ, de az biztos, hogy közösek a gyökerek,  hasonlóan gondolkodunk, és  természetesen a jövőnk is közös.

Mennyire szükséges az alkalmazkodás?

Kell az egymáshoz csiszolódás. Mert ugyan mindenki mondhatja, hogy úgy kell elfogadni, ahogyan vagyok, de lehet, ez azzal jár, hogy egyedül maradsz. Amikor két ember együtt él, akkor elkerülhetetlen, hogy alkalmazkodjon az egyik a másikhoz. Mi is, mint két erős kő, formáljuk egymást.

Házasság párti vagy?

A házasságot megfordítanám. Nem egy év után kellene villámgyorsan összeházasodni, mert azt gondolom, hogy együtt kell lenni nagyon sokáig, 20-30 évig, és akkor derül ki a hűség. Nekem az életem végéig tartó eskü akkor a legszebb, amikor valaki az ezüst vagy aranylakodalmát üli. Persze most egy kicsit más világot élünk. Mindenki szereti az elcsorbult bögrét kidobni. Én nem ez típus vagyok. Én szeretem megjavítani. Mert én azt a bögrét szeretem. Szóval végül is házasság párti vagyok, nagyon is.

Kapcsolódó bejegyzések