A sous vide technológia az otthonunkban

2021 január 9.
A sous vide technológia az otthonunkban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az LG Electronics (LG) a 2021-es CES kiállításon mutatja be új, meleglevegős sous vide (avagy szuvid) funkcióval kiegészített InstaView® termékkínálatát, amely megváltoztatja az otthoni ételkészítés ma ismert menetét.

Többé nem álom, hogy vajpuha és omlós húsok kerüljenek a tányérunkra, és fine dining minőségben főzzünk akár az otthonunkban is, mert az LG piacra dobta a LG forrólevegős Air Fry sütési technológia, az InstaView sütőajtó mellett a sous vide funkciót tartalmazó meleglevegős sütőjét.

Az alacsony hőmérséklet és a légáramlás precíz szabályozása, valamint a vákuumcsomagolás révén az ételek maximálisan megtartják ízüket és aromáikat, így a fogások által nyújtott gasztronómiai élmény új szintre emelkedhet. Az LG meleg levegős sous vide megoldása — a megszokott szuvidálási metódussal szemben — vízfürdő alkalmazása nélkül képes folyamatosan fenntartani bármilyen, 38 és 96 Celsius fok közötti hőmérsékletet akár 48 órán át. Ennek eredményeként a fogások még konzisztensebbek lesznek, elkészítésük pedig kevesebb helyet igényel a konyhában.

Az LG InstaView technológiájának lényege, hogy a sütő belső világítása automatikusan felkapcsolódik, ha üvegajtajára kettőt koppintunk, így a sütés folyamata könnyen szemrevételezhető. Az EasyClean funkció révén könnyedén és kényelmesen, vegyszerek használata nélkül tartható tisztán a sütő és a főzőlap*, pusztán a tiszta víz erejével, mindössze 10 perces tisztítási idővel. A portfólió megkapta az LG ProBake konvekciós technológiát is, amely előmelegítés nélkül tesz lehetővé gyors és alapos sütést, miközben a forrólevegős Air Fry sütés az olajban sütéshez képest lényegesen kevesebb zsiradék felhasználásával is ízletes sült ételek elkészítését teszi lehetővé.

LG_sous_vide_01_edited

A még nagyobb felhasználói kényelmet szolgálja továbbá az is, hogy az LG termékek a Google Assistant és Amazon Alexa hangalapú asszisztensekkel felszerelt okoshangszórókon keresztül, a ThinQ™ alkalmazásban vezérelhetők és felügyelhetők. Ez nem minden, hiszen az LG olyan partnerei, mint a SideChef, az Innit, a Drop és a Tovala alkalmazásaiban megtalálható több száz könnyen elkészíthető recept mindig hasznos inspirációt kínál. Miután a felhasználó kiválasztott egy receptet, az alkalmazások elküldik a főzési instrukciókat a sütőnek, amely ezek nyomán beállítja a megfelelő főzési módot és hőmérsékletet. A Drop alkalmazással és egy okos Thermomix eszközzel a házi pizza elkészítése gyerekjáték, hiszen a mixer beállításait a ThinQ vezérli, az LG InstaView sütők pedig az automatikus előmelegítésért felelősek, így amint rákerülnek a kinyújtott tésztára a feltétek, már mehet is a sütőbe. A Nestlé, a Kraft Heinz és más ismert márkák fagyasztott készételeinek felmelegítése pedig nem is lehetne egyszerűbb, hiszen csak arra van szükség, hogy a Scan to Cook funkcióval beszkenneljük a termék vonalkódját.

Kapcsolódó bejegyzések