A Share Now hároméves sikerének titka

2022 május 12.
A Share Now hároméves sikerének titka bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nagy szerencsénkre már az indulásakor felfigyeltünk egymásra, így a Share Now szolgáltatását az első perctől kezdve élvezhettük. Most, hogy hároméves lett a hazai gépkocsimegosztó cég, nézzük meg, mi a sikerek mögött!

Ha azt kérdeznéd, mi értelme van bérelt kocsival utazgatni saját helyett, bőven hosszú lenne a listám. Tapasztalatból viszont ezeket a szempontokat szívesen megosztom veletek.

  • Sokszor nem gépkocsival érkezem egy helyszínre, viszont a hazaút esetében inkább a Share Now-t választom, mint egy taxit, kiváltképp, ha több helyszínt, több megállót kell beiktatnom az utamba.
  • Éppen így, ha nem szeretnék bajlódni a parkolási díjjal, ha a városban random közlekedek, akkor elég csak az applikáción kinéznem hol áll egy járgány, és máris lecsaphatok rá.
  • A Woman Power Project lányokkal szinte minden vidéki utunkat Share Now bérléssel oldottuk meg, aminek számos előnye van: nem kell autópályamatricával bajlódni, sem a parkolással, házhoz hozzák az autót, és végül, de nem utolsó sorban, olyan gépkocsikat próbálhatunk ki, amikhez valószínüleg nem jutnánk amúgy hozzá. A mostani BMW1 álom volt, de nagyon szerettem a Minit is és a Fiat500-sal utazni is egy élmény volt. Pénztárcád függvényében válogathatsz a kategóriák között, hiszen más-más tarifacsomagba sorolták a gépkocsitípusokat felszereltség és márka szerint – jelenleg már 440 autó és 13 különböző modell érhető el.

ShareNow_ChicAndCharm1_edited

Három éve a magyar utakon is

A hangsúlyt a folyamatos növekedésre és az agglomeráció felé történő bővülésre helyező SHARE NOW 63 négyzetkilométeres saját zónával indult (ez az a terület, ahol el lehet kezdeni és be lehet fejezni az utat, miközben az autókkal az egész ország bejárható) 2019-ben. Ez mára meghaladja a 100 négyzetkilométert, és ezzel a legfiatalabb, harmadikként a budapesti piacra lépő carsharing szereplő működik a legkiterjedtebb területen a fővárosban és egyre több külső zónában is. Időközben az induláskori, 8 modellből és 220 autóból álló járműpark méretét megduplázták, így jelenleg már 440 autó és 13 különböző modell érhető el a felhasználóknak, köztük a magyar piacon kuriózumnak számító MINI cabrio, ami különösen népszerű a nyári időszakban, legyen szó városon belüli közlekedésről vagy többnapos utakról például a Balatonra.

A végcél a városi közlekedés még fenntarthatóbbá tétele, amelyhez kiváló eszköz a 7-10 magántulajdonú autó kiváltására képes carsharing: a megosztott autókat átlagosan hatszor gyakrabban használják, mint a magánjárműveket, így nem kellenek újabb és újabb parkolóhelyek.

action_02_picture-2

Ha viszont azt nézzük, miért okos döntés a ShareNow, akkor jó ha tudod, hogy a megvásárolt gépkocsik 95%-a állva, várakozással tölti az idejét. Egyes prognózisok szerint 2025-re 273 millióra fog emelkedni az európai személygépkocsik száma a jelenlegi 263 millióról, így ennél a növekedésnél a leparkolt kocsik több mint 115 km² területet foglalnak majd el (egy Dublin méretű területnek felel meg). Hát nem ésszerűbb olyan gépkocsikat használni, amiknek egyetlen céljuk az, hogy fussanak az utakon?

ShareNow_ChicAndCharm4

Tudtad?

A SHARE NOW, Európa vezető közösségiautó-megosztója, jelenleg 16 európai városban van jelen közel 11 000 autóval, amelyből 3 000 teljesen elektromos. A mintegy 3.4 millió ügyfelet számláló SHARE NOW fenntartható városi mobilitási megoldást kínál, miközben – a mobilitási ökoszisztéma részeként – jelentősen hozzájárul a forgalmi dugók csökkentéséhez, hiszen egy közösségi autó legkevesebb négy-hat magántulajdonban lévő autót vált ki a forgalomban. A SHARE NOW négy városban kizárólag elektromos autókat üzemeltet, 10 városban pedig részben elektromos az autóflotta, amivel a SHARE NOW egyike a legnagyobb elektromos autómegosztóknak. BMW, Mercedes-Benz, MINI, Fiat, Peugeot és smart márkájú autóival a SHARE NOW bármilyen élethelyzetnek megfelelő autót kínál. A berlini központú cég egyike annak az öt mobilitási szolgáltatónak, amely 2019-ben, a BMW Group és a Mercedes-Benz Mobility AG közös együttműködése révén jött létre. A budapesti székhelyű SHARE NOW Magyarország már több mint 440 autót számláló flottával üzemel 2019 áprilisa óta. A hazai vállalatot a Wallis Csoport üzemelteti.

Kapcsolódó bejegyzések