A Polarisol fényt visz a szürke mindennapokban

Aki ismer, tudja, hogy a nyár gyermeke vagyok. Imádom a nagy meleget, a napsütést, és teljesen kétségbe esem, ahogy jönnek a szürke napok, a napsütés nélküli hetek. Kényszerűségből el-eljárok szoláriumba, hogy magamba szívjam a meleget, a fényt, de mindez nem tesz túl jót a bőrömnek.

image (1)

Ám most, megismertem valami igazán nagyszerűt. A Polarisol készülékei a napfényt varázsolják az életünkbe, ráadásul az egészségmegőrzés jótékony támogatása mellett. Mit értünk ez alatt? A Polarisol készüléke egy olyan regeneráló eszköz, amelynek különleges optikai egysége és innovatív, nagyméretű fénykibocsátó felülete a természetben nehezen hozzáférhető, éltető polarizált fényt nagyobb mennyiségben, koncentráltan állítja elő.

Miért jó ez nekünk? Ezzel a készülékkel a fény pozitív hatásait úgy élvezhetjük, hogy szervezetünk semmilyen káros hatásnak nincs kitéve, hiszen a polarizált fény elektromágneses spektruma nem tartalmaz UV-sugarakat. Ellenben az infravörös és a látható fény hullámhosszait tartalmazza, amelyek besugárzása az emberi szervezet számára jótékony hatással vannak.

1

A látható vörös fény 660 nm-es hullámhosszon hatol be a szövetekbe. Ez megfelelő a felszín közeli sebek, vágások, hegek gyógyításához. Már az 1970-es években alkalmazták a polarizált fényt a sebkezelés részeként, és számos esetben bizonyította jótékony hatását. Az olyan kritikus esetekben, mint krónikus sebek, lábszárfekély, felfekvés, égési sebek a polarizált fény segítségével szép eredményeket értek el. Már bőrbetegedések esetében is eredményes lehet a polarizált fény kiegészítő kezelésként való alkalmazása, így ajak herpesz, akne, övsömör, pikkelysömör kialakulásakor.

Nagy szerepet tölt be a fájdalomcsillapításban is, mivel az általa kibocsátott infravörös fény 3-4 mm mélységig hatol be a bőrbe, így hatékony az ízületek, mélyizmok és ínszalagok kezelésére. Kitűnően alkalmazható, ha fáj a hátunk, a vállunk, vagy esetleg sportsérülést szenvedtünk, mert a polarizált fény felgyorsítja a szövetregenerálódást, ezáltal lerövidíti a sérülések gyógyulási idejét.

2

Ami még fantasztikus benne, hogy – és most mindenféle orvosi magyarázatot elhagyva – az úgynevezett szezonális hangulatzavar enyhítésében játszik jelentős szerepet. Vagyis pont azt nyújtja, mire a téli időszakban a legnagyobb szükségünk van: az ilyen időszakokban alkalmazott polarizált fényterápia alapvetően pozitív hatással bír az emberi szervezetre, segítve a depressziós megbetegedések gyógyítását.

Polarisol kicsi

Hogyan működik? Roppant egyszerű a használata. A Polarisol kétféle méretben létezik, egy Pro és egy Mobilo formátumba. Míg a Pro egy 1,2 kg súlyú tábla formájú készülék, így ezzel nagyobb felületet lehet kezelni. A Mobilo típus egy okostelefon méretét éri el, így könnyedén magunkkal vihetjük. Fényével a nap bármely szakában tudjuk kezelni a kisebbe felületeket. Napi 15-20 perc használat mellett már érezhető jótékony hatása.

Ami pedig nem elhanyagolható tény: a Polarisol egy magyar kutatás-fejlesztés és technológiai innováció alapján született meg 2015-ben, amihez az amerikai LED és japán multi-layer technológia ötvözésére volt szükség. Így méltán lehetünk büszkék erre az hazai innovációra.