A jól felszerelt álom konyhám titka

Ha megkérdeznének, hogy a lakásom mely részének tervezését tartom a legfontosabbnak, akkor a konyhára esne a választásom. Nem csak azért, mert szeretem, ha a terített asztalt sokan ülik körbe, de azért is, mert a főzés semmihez sem fogható élményét csak egy jól berendezett konyhában lehet megélni.

shutterstock_150395885_k

Ebben az álomkonyhában persze lenne minden, ami a főzést és az azt követő munkát megkönnyítené. (Egyszer hallottam egy olyan házról, ahol két konyha volt. Az egyikben végezték a piszkos munkát – ezt persze nem látta senki, és ahonnan sem a kosz, sem a szagok nem jött ki. És volt a „mutatós” konyha, tele flanccal és csillogással – kifelé, a vendégek felé.) Hatalmas hűtőmben rogyásig állnak majd a legfinomabb alapanyagok, sütőimben kényelmesen elférnek egymás alatt a tepsik. Egyik párol, másik pirít, így mindent a legegészségesebb módon készíthetek el.

1

Ami pedig a takarítást illeti, nos, azt elvégzi a mosogatógépem. Bár sokan ódzkodnak a mosogatógép használatától, tartva attól, hogy a gépek rengeteg vizet és áramot fogyasztanak, nekem nagy segítséget jelentenek. Egy családi bulit követően képtelenség lenne a 30 ember étkészletét rövid idő alatt eltakarítani, és amióta a Finish mérési eredményeit is ismerem, már nem is gondolkodom másban.

2

Tudtad?

  • Egy 13 terítékes gép ki- és bepakolása csupán pár percet vesz igénybe, míg ugyanennyi teríték kézzel történő elmosogatása, eltörölgetése akár 60 percbe is beletelhet.
  • A mosogatógép vízből és energiából is kevesebbet igényel, mint a kézi mosogatás. Bizonyos modellek 10 liternél is kevesebb vizet használnak fel, mert a mosogatógép újrahasznosítja a vizet, az újabb modellek pedig csak a szükséges vízmennyiséget melegítik fel.
  • A gépi mosogatással óvjuk egészségünket is, hisz a 65-70C° fokos víz garantáltan elpusztítja az összes kórokozót. A Finish gépi mosogatószerei pedig több aktív hatóanyagot tartalmaznak, mint a kézi mosogatószerek, ami segíti az ételmaradékok feloldódását és eltávolítását.
  • A mosogatógépek megalkotásakor azokra is gondoltak, akik kevés edényt használnak, vagy kisebb konyhával rendelkeznek. A 9 terítékesek keskeny modelleket pároknak vagy kisebb konyhával rendelkező családoknak ajánlják. 13-15 terítékes modelljeik tökéletesen kiszolgálnak egy átlagos családot, akkor is.
  • Ha azt akarjuk, hogy mosogatógépünk hosszú életű legyen, havonta egyszer tisztítsuk meg!  A Finish mosogatógép tisztító hatására a mosogatógép belsejében lerakódott szennyeződések, zsír és vízkő biztonságosan és hatékonyan lebomlanak, még a nehezen elérhető helyeken, mint például a fűtőelemen és a permetezőkarokon is.

(fotó: Pinterest, Finish, Shutterstock)