A gondoskodás varázslatos pillanata

A NIVEA Mesevilág sorozat bájos figurái idén ismét különleges kalandok elé néznek. A mesesorozat tavalyi első megjelenése gyermekek ezrei és szüleik számára varázsolta meghitté az ápolás és törődés pillanatait.

NCR MagicMoments Mia-in-Sea

A mesék világában tett közös kalandozás egyike a legmeghittebb pillanatoknak, melyet a szülő és a gyermek átélhet. Mesemondás közben lelassítjuk, lecsendesítjük a külső világot, létrehozunk egy olyan teret, amelyben a szülő és a gyerek a közös élmény során eggyé válik. A gondoskodásnak erre a formájára fordított idő a későbbiekben sokszorosan megtérül.

A törődést azonban különböző módokon lehet még kifejezni. A meghitt pillanatoknak és megbízhatóságának köszönhetően a NIVEA világszerte számos otthonban vált valódi családtaggá. Titka abban rejlik, hogy bőrazonos Euceritet tartalmaz, és gazdagon ápolja a bőrt, mely frissességével és puhaságával hálálja meg a gondoskodást.

A NIVEA mesék motívumai ismét megjelennek a limitált kiadású NIVEA Creme csomagolásán, maguk a mesék pedig nyomtatott füzetek formájában is elérhetőek lesznek egyes üzletek polcain. A www.nivea.hu/mesevilag weboldalon megtalálhatóak a mesék animált változatai, emellett pedig készségfejlesztő játékokkal is szeretnénk hozzájárulni a közös élményszerzéshez.

Nivea mese

Mia és a Tündér a strandon: A család strandolni megy. De ettől a Tündér rosszkedvű lesz, mert fél a tengertől. Ezért Mia egy kis tavacskát készít a parton a Tündér számára halakkal, tengeri csillagokkal és kedves kis csikóhalakkal. A Tündér egy kis csónakot varázsol a vízre, amiben együtt ringatóznak Miával kettejük közös tengerén.

Leo és Nyuszi nagy versenye: Leo biciklivel, Nyuszi pedig a háromkerekűjével versenyzik. Nyuszi mindenféle módon próbálja elterelni Leo figyelmét, először egy hőlégballont mutat neki, majd a kiskacsákat Leo biciklije körül. Leo gyorsabb, mint Nyuszi, de végül hagyja, hogy Nyuszi nyerjen.

Leo és Nyuszi házat épít: Nyuszi szeretne egy saját kis kuckót. Leo és Nyuszi megépítik Nyuszi házát. De Nyuszi magányosan érzi magát egyedül, ezért az első adandó alkalommal visszaszalad Leo mellé a régi közös ágyacskába.

Mia és a Tündér rendet rak: Miának rendet kell raknia a szobájában, amihez a Tündér segítségét kéri. A Tündér varázslatával a rendrakás egy mókás kalanddá válik. A vidám játékba annyira belefeledkeznek, hogy észre sem veszik, de egy szempillantás alatt rendet raktak Mia szobájában.

1

A NIVEA Mesevilág varázslatos esti meséinek történeteit idén is Udo Weigelt, német meseíró vetette papírra, és a nemzetközileg is elismert Joelle Tourlonias bűbájos illusztrációi keltik életre.  

Udo Weigelt, aki Moritz Petz művésznéven is ír, egy nemzetközileg is elismert gyermekkönyv író. Németet és történelmet tanult mielőtt elkezdett volna mesét írni. Kezdetben csak a szabadidejében foglalkozott meseírással, mostanra már 40 könyvet írt, ami 15 nyelven elérhető. Híres arról, ahogyan kis állatok történeteit belecsempészi a meséibe. Inspirációit a klasszikus állatmesék adják.

Joelle Tourlonias-t gyermekkora óta érdekelte a rajzolás. Vizuális kommunikációt tanult, szakterülete a rajzolás és a festés. 2009-ben kezdett el foglalkozásszerűen rajzolni, első mesekönyv illusztrációját 2011-ben publikálták. Skiccelt rajzai, figurái szívet melengetőek, ettől lesznek tökéletes kiegészítései a varázslatos gyermekmeséknek.

Kapcsolódó bejegyzések