A fáradt bőr legjobb ellenszere: a C-vitamin

Az ősz beköszöntével egy olyan kezelést kerestem magamnak, ami az évszaknak megfelelő táplálást adja a bőrömnek, annak igényeit felmérve, így találtam rá a Skeyndor Power C+ arckezelésére.

Biztos te is tapasztaltad már, hogy ebben az időszakban már másként viselkedik az arcbőrünk, mint ahogyan nyáron tette. Könnyebben tűnik fáradnak, a bőrszín fakóvá válik, a ráncok láthatóbbak. A szem alatti karikák is hamarabb megjelennek, és láthatóan több tápanyagra, vitaminra van szüksége – éppen úgy, ahogy a szervezetünknek.

Egy olyan kezelést kerestem, ami amellett, hogy kíméletes az arcbőrhöz, mégis hathatós segítséget jelent. Bár ebben az időszakban gyakran hámlasztunk, ezt még korainak éreztem, így került szóba a POWER C+ a Skeyndor Antiox Brightening promgramja.

bodego_prof Power C2018_sinSombra

A C-vitaminról érdemes egy kicsit bővebben beszélnünk, mert amíg a szervezetre gyakorolt hatása nyilvánvaló számunkra, a bőrápolásban betöltött szerepéről kevesebbet tudunk. A C-vitamint előszeretettel vetjük be akkor, amikor a bőr fáradtsága megmutatkozik, amikor fakóvá, szűrkéssé válik, amikor olyan érzetünk van, mintha egy fátyol lebegne a bőrünk felett.

Többféle hatást is tulajdonítunk a C-vitaminnak, így

  • csökkenti a pigmentfoltokat az által, hogy gátolja a melanin termelődést
  • rugalmassá teszi a bőrt
  • üde, ragyogó bőrképet ad
  • segít a kötőszövet megújulásának helyreállításában
  • segít a sebgyógyulásban
  • C-vitamin, mint erős antioxidáns, eredményesen semlegesíti a szabad gyököket, lassítja a fiziológiai folyamatokat a szervezetben

 

Skeyndor kutatások: A cég több mint 20 éve jelentette meg első C vitamint tartalmazó termékcsaládját. Az elmúlt két évtized alatt, 77 receptúrát alkottak, 7 féle, új, stabil C-vitamin származékot teszteltek és alkalmaznak. 2013-ban jelent meg a máig bestseller termékcsaládjuk, a stabil C-vitamin származékokat és mellette gránátalma kivonatból származó antioxidáns komplexet tartalmazó Power C+.  Ebből több mint 3 millió otthoni ápolásra ajánlott krémet és 1 millió szalonkezelést adtak el világszerte.

POWER C+, A SKEYNDOR ANTIOX BRIGHTENING PROGRAM

A Skeyndor C-vitaminos kezelés mindezek mellett egy másik fantasztikus technikának is köszönheti magas hatékonyságát, ez pedig nem más, mint a Gua Sha technika. A Gua Sha a hagyományos kínai gyógyászatban alkalmazott technika, melynek lényege, hogy egy lekerekített szélű tárggyal kaparják, stimulálják a bőr felületét.

12_MASAJE JADE 0

A Gua Sha hatása abban rejlik, hogy a kaparással stimulált területen a megrekedt salakanyagok könnyebben a felszínre kerülnek és könnyebben kiválasztódnak. A behatást az energia pályák mentén, a meridiánokon fejtik ki, melynek hatására a negatív energia is távozik. A Gua Sha arcmasszázs nagyban különbözik a testen alkalmazott Gua Sha technikától. Az arcon sokkal gyengédebben dolgozik a kozmetikusunk, hiszen az arcon a bőr vékonyabb és érzékenyebb, mint a test egyéb területein.

20181113_132758

Ahogy megszokhattuk már, a Skeyndor kezeléseket mindig nagy profizmus, körültekintés és az innovatív hatóanyagok kimagasló alkalmazása jellemzi. Ebben a szalonkezelésben 25 százalék a C-vitamin származékok koncentrációja, ezen kívül 10%-os koncentrációban alkalmazzák a gránátalma és açai kivonatot. A kezelési rituálét illatok, üdvözlő és lazító mozdulatok vezetik be.

2_ ACOMODACI+ôN

Az finom, de mégis nagyon precíz bőrtisztítást és peelinget követően egy különleges masszázs következik, amelyben a korábban már bemutatott Gua Sha face lifting masszázs teszi teljessé a C-vitamin hatását. A masszázst a kozmetikus két, lekerekített jade kővel végzi, amelyek finoman siklanak a bőrön. Különlegessége, hogy amíg éleivel a Gua Sha masszázst lehet folytatni, addig, sima hűvös oldalai kellemes, nyugtató érzést adnak. A köveket akár be is lehet hűteni, ezzel fokozva nyirokkeringést, így jól csökkenthető vele az ödéma is.

bodegon + zumo POWERC

A kezelés folyamán a jádeköves masszázs nyugtató hatása mellett a bőr feltöltődik C-vitaminnal, amelyet frissen, egy ampulla feltörésével juttat a kozmetikus az arcbőrre. A szérum többféle C-vitamint tartalmaz, melyek különböző szinten és időben aktiválódnak, így a kezelést követően is tapasztalhatom a hatóanyag jótékony hatását. Otthoni használatra is ajánl a Skeyndor C-vitaminos termékeket, így egy 15 faktroros nappali krémet, , egy lágy, 7,5%-os emulzió ampullakúrát, szemránckrémet és egy 12,5% C vitamint, 3% HG gránátalma és 2% HG açai bogyó kivonatot tartalmazó szérumot.

Kapcsolódó bejegyzések