A csíkos a nyár egyik kedvence!

Ha csíkok, akkor elsősorban a tengerész stílus jut eszünkbe, de a csíkos ruhadarabok ennél sokkal többet tudnak. Elegáns ruhákat vagy éppen laza szerelést hozhatunk létre a segítségükkel. Lássuk, mi vár ránk ezen a nyáron!

Sokszor szembesülünk azzal, hogy a csíkokkal vigyáznunk kell, mert erősítenek, vagy épp az előnytelenebb részeinkre hívják fel a figyelmet. Éppen ezért nem szoktuk javasolni a molettebb hölgyeknek a széles, nagy sávokat, ám a trükkös, többféle szögben futó csíkokkal előnyös hatást érhetnek el.

csíkos divat_ChicAndCharm
Fotó: ANSWEAR

Plus-size vs csíkok

Bár sokan azt gondolják, hogy a plus-size mérettel rendelkező hölgyek semmiképpen se hordjanak csíkosat, hoztam néhány példát arra, hogy a csíkos – ha megfelelően válogatjuk össze a többi ruhadarabbal – fantasztikusan mutat. A titok abban rejlik, hogy a szoknya pontosan addig ér, ameddig kell, és a blézer is pontosan addig ér, ameddig kell. Így a legszélesebb rész is karcsúbb lesz. Az pedig alapszabály, hogy azt hangsúlyozzuk, amink igazán szép: ha karcsú a derekunk, akkor érdemes oda fókuszálni a tekintetet. Mivel a fekete-fehér egy klasszikus kedvenc, ezért ha nem szeretnénk nagyon decensek lenni, akkor csempésszünk bele egy kis színt – ez feldobja a szettet, és egyben megakadályozza, hogy túl sok legyen a csíkozás.

Csíkos
Fotó: Pinterest

A széles sávok, főleg, ha sokszínűek, akkor elég zavaróak lehetnek – akár függőlegesen, akár vízszintesen futnak -, hiszen teljesen elvonják a figyelmet arról, aki viseli, és csak a minták érvényesülnek. Ha nagyon apró és élénk csíkokkal találkozunk, akkor azzal is vigyázzunk, mert lehet, hogy jól áll a kiszemelt ruhadarab, de mások számára zavaró lehet a rengeteg csík. Az élénk csíkos ruhákat viselni tudni kell, és tisztában kell lenni azzal is, hogy komoly hatást gyakorolunk vele.

csíkos_ChicAndCharm
Fotó: Pinterest

A tengerész stílus

Ám egy jól megválasztott darab minden bizonnyal a nyár kedvence lesz. A klasszikus tengerész stílus alapszínei a fehér és a kék, de a fekete, piros, vagy ezek kombinációi is tökéletes megoldást nyújtanak. Alapvető, hogy ezek kényelmes darabok, akár pamut jersey-ből vagy pamutvászonból készülnek. Könnyen kezelhetőek és variálhatóak, éppen ezért olyan szerethetőek.

Answear csíkos_ChicAndCharm
Fotó: ONLY, ANSWEAR, ONLY

Klasszikus stílus újragondolva

Ezen a nyáron nőies, finom darabokat is találunk, olyanokat, amelyek bár csíkosak, mégis, az apró sávokat fodrokkal, csipkékkel lágyították. Ezek a blúzok akár szoknyához, farmerhez, vagy egy capri nadrághoz is felvehetjük, de mindenképpen figyeljünk arra, hogy szépen kövesse az alakot, másként ormótlanná tehet minket.

Answear csíkos_ChicAndCharm
Fotó: ANSWEAR, ANSWEAR, NOISY MAY

Laza esésű, könnyed darabok

Ennek a nyárnak a nagy slágere a bő szárú nadrágok, amelyek legtöbbször hosszúak, máskor csak lábszár középig érnek. Tudnunk kell, hogy ezeket a nadrágokat muszáj próbálnunk vásárlás előtt, mert nem mindegy, hogy mennyire bő a csípőrésze, vagy mennyire rövid a szára. A túl bő csípőrész ugyanis erősítheti azokat, akik amúgy is szélesebb csípővel, laposabb fenékkel rendelkeznek, akinek pedig rövid az alsóteste, nem előnyös egy rövidebb szárhosszal még rövidíteni rajta.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Az Answear Stripes Vibes kollekciójában helyet kaptak a francia riviéra elegáns stílusát és a mediterrán strandok báját idéző darabok, amelyek lágy esésükkel kellemes viseletet jelentenek. Viseljük ezeket a mutatós darabokat akár egy esti partin, egy koktélozás alkalmával biztos sikert aratunk vele. Ha bőszárú nadrágot választunk, figyeljünk arra, hogy a nadrág hossza megfelelő legyen, mert a bokáig érő változat megrövidítheti a lábat.

Answear csíkos_ChicAndCharm
Fotó: ANSWEAR

Jó megoldást jelentenek a szűkebb fazonú nadrágok, amely sok esetben “paper bag” derékrésszel kaphatóak. Ezeknek a lényege, hogy a nadrág vagy szoknya dereka felett egy kis hullámos rész is van, olyan, mintha egy papírzacskót, nyakon ragadtunk volna. Ezek a fazonok nagyon mutatósak, kellemes viseletek, és akár rövidnadrágban is elérhetőek.

paper bag nadrág_ChicAndCharm
Fotó: Pinterest

Blézer, ami csíkos

A nyár egyik must-have darabjai a csíkos blézerek. A fekete-fehér szinte alapnak számít, és nagyon jól lehet párosítani szinte minden alapdarabhoz.

csikos blezer_ChicAndCharm
Fotó: Pinterest

A szezon befutói lesznek azok is, amik a klasszikus csíkostól eltérnek, például ha halványkék-fehér blézer mellett döntünk, akkor azt farmerrel, fekete vagy fehér nadrággal bátran viseljük. Mivel ezek a darabok a minimál stílust képviselik, ezért a hozzá választott felsők se legyenek túl díszítettek.

Answear csíkos_ChicAndCharm
Fotó: VERO MODA, SILVIAN HEACH

A kis puha pamut ruci

Essen még szó a pamut rucikról. Ezek a darabok – akár rövid, akár hosszú fazonban – kitűnő megoldást jelentenek a „csak felkapok valamit és szaladok” esetekre, hiszen önmagukban is teljes outfitet adnak. Ha este egy vacsorára készülünk, akkor elegendő csak egy blézerrel vagy egy farmerkabáttal kiegészíteni, és a nappali összeállításunkból estit csináltunk.

Answear csíkos_ChicAndCharm
Fotó: JACQUELINE DE YONG, NOISY MAY, HAILY’S

A bemutatott darabok az Answear.hu oldalán elérhetőek. 

Ha kérdésetek lenne akár arról, hogyan érdemes viselni a csíkos rucikat, akár arról, mit hogyan hordjunk, keressetek bátran a csilicsoki@gmail.com címen!

Néhány további öltözködési tipp: A szoknyaviseletről itt olvashattok többet, ha pedig szeretnétek elkerülni a stílusbakikat, akkor erről is készült egy cikk, amit ajánlok jó szívvel. Még több divatról és stílusos öltözködésről szóló anyagot a Stílustanácsadás rovatomban találtok.

Ha nem csak a külsődet szeretnéd harmóniába hozni, hanem a belső lelkivilágodat is, netán szeretnéd a megérteni, hogyan válhatsz igazán nővé, vagy hogyan élheted meg újra nőiességedet csupán azzal, hogy tisztába kerülsz mit keres a férfi, akkor látogass el Titkos Tanácsok Nőknek tanfolyamaira. Itt nem csak arra kapsz választ, hogy miként változtathatod meg életedet, párkapcsolatodat, de arra is rálátásod lesz, miként gondolkodnak a férfiak. Megtudhatod, mit látnak bennünk, és arra is fény derül, hogyan tudjuk előnnyé kovácsolni tudásunkat, női kommunikációnkat egy párkapcsolatban. 

Kapcsolódó bejegyzések