A barna után itt a szőke

2017 március 2.
A barna után itt a szőke bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Most nem az aktuális hajszínekről lesz szó, hanem a legújabb csokoládé trendről, amelyben a szőke csokoládé kapja a legnagyobb figyelmet.

A chocoMe a magyar kézműves csokoládé készítés egyik legszebben ékeskedő csillaga, ahol idényről-idényre újabb és újabb csokoládé és praliné költemények látnak napvilágot. A fejlődés nem csak a kínálatban mutatkozik meg, hanem az elismerésekben is. Szinte minden megmérettetés alkalmával díjakkal ismerik el újításaikat, a termékek magas minőségét és kifinomultságát. Éppen így történt a márka a szőkecsokoládéval készített Raffinée terméke esetében is.

RF112_group chocoMe

“2015 októberében az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el, 2016-ban pedig a Londoni Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolat Awards vesenyen, valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmeket szereztünk vele. A csokoládé költemény nagyon hamar a best seller listánk élére került. Ezért döntöttünk úgy, hogy az igen ritka szőkecsokoládéval megpróbálunk elkészíteni még olyan kreációkat, amelyekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.” – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

20170227_114756_web

A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.

20170217_102328_web

A közelmúltban megkóstolhattam a szőkecsokoládé kínálatot, amely tökéletes harmóniájával és egyedi ízkombinációival az csokoládé fogyasztást felsőkategóriás élvezetté formálta. A csokoládé krémessége, és a hozzá felhasznált hozzátevők különleges párosítása feledhetetlenné tesz minden kockát. Imádtam a díjnyertes Raffinée pralinét,  ami egy lágy és a szájban finoman szétomló csokoládé golyót jelent, a közepén egy roppanós makadámdióval. Nagy kedvenc lett a maldon sóval, fekete szezámmal és mandulával meghintett táblás csoki, de kávéval, liofilizált karamellel és mogyoróval ízesített is igazán magával ragadó volt. Nehéz lenne választani, érdemes mindegyiket végig kóstolni és végérvényesen beleszeretni.

A chocoMe szőkecsokoládé kínálatában az alábbi finomságokat találhatjuk meg: 

Tonkababos, szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió. Szőkecsokoládéval készített táblás csokoládé: Maldon só-fekete szezám-szicíliai mandula ízesítéssel, Tonkabab-tört kakaóbab-szicíliai mandula ízesítéssel, Füstölt só-pekándió-liofilizált karamell ízesítéssel, Etióp Yirga kávé-Piemonte-i mogyoró-liofilizált karamell ízesítéssel, Fekete só-pekándió-kesudió ízesítéssel

Kapcsolódó bejegyzések