A 90-es évek streetstyle kultúrája köszön vissza a Clockhouse 2022 tavaszi kollekciójában

2022 február 25.
A 90-es évek streetstyle kultúrája köszön vissza a Clockhouse 2022 tavaszi kollekciójában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Clockhouse három fő kollekcióval – 90s Revival, Folk Festival és a Genderless Collection – készül a tavaszra. Mindegyik saját történetet mesél el, a 90-es évek streetstyle kultúráját, a bohém hangulatot és a kézműves technikákat ölelik fel.

Ahogy a neve is sugallja, a Genderless kollekciót minden nem számára tervezték. A 90s Revival kollekció egy olyan korszakot tükröz, amely még mindig uralja a közösségi médiát. A városi utca hangulata által inspirált, a lány-és a fiúbanda életérzését a szabadidő és sportolás jegyeivel ötvözi. A japán anime és manga kultúra szintén inspirálta ezt az új kollekciót. A kollekcióban bleach mintákkal, például szívekkel díszített baggy farmerek, funkcionális, laza cargo nadrágok, haspólók és boxy (bő szabású) pólók találhatók, amelyeket egy oversize ing vagy kabát egészít ki. A mintás pólók és pulóverek merész külsőt kölcsönöznek, de pozitív szlogenek használatával szép ellentétet teremtenek. A színpaletta túlnyomórészt fekete és fehér, de a kollekcióban a lila és a kék is megtalálhatók.

A patchwork minták, a réti virágok, a hagyományos japán kézműves mesterségek és az új, folklór ihlette hímzések mind kiemelkedő szerepet játszanak a fenntarthatóbb módon előállított Folk Festival kollekcióban. A Z generáció újonnan felfedezett DIY iránti szeretetét tökéletesen megragadja, a patchwork steppelés, a kötött ruhák, a réteges pamutkabátok, a paisley (kasmírminta) minták és a paisley díszítések központi szerepet játszanak ebben a kollekcióban.

Clockhouse 2022 9_edited

A foltokkal és enyhén szakadt és javított hatású farmerekkel kombinálva ez segít a hagyományos kézműves stílus kialakításában. A tervezési folyamat során olyan hagyományos kézműves technikákat is felhasználtak inspirációként, mint a shibori (batikolt) festés, a kézi block (nyomda, pecsét) minta és az indigófestés. A színpaletta a kék különböző árnyalatait tartalmazza, a mély telített indigókéktől a búzavirágkékig, amely jelenleg egyre nagyobb teret hódít a kifutókon.

Kapcsolódó bejegyzések