5 tipp a szép mosolyért! Így ápold gyermeked fogát!

2018 augusztus 27.
5 tipp a szép mosolyért! Így ápold gyermeked fogát! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nincs is annál tündéribb, mint egy mosolygó, boldog kisgyermek! Ám ahhoz, hogy mindig vidám, teli szájjal nevető kicsiket láthassunk, megfelelő szájhigiénia kialakítására van szükség. Szerencsére a gyerekeket könnyű rávenni arra, hogy örömmel mossanak fogat. Mit tehetünk mi, felnőttek?

Orbit gyermekmosoly kampány

  • Fontos, hogy már a fogzás megkezdésekor odafigyeljünk a megfelelő szájhigiéniára. Ez 6–8 hónapos korban kezdődik meg. Amíg a csecsemőnek nincs több mint két foga, addig fogai egy speciális, ujjra húzható gumi fogkefével tisztíthatók. A gyerekeket ezután lehet hozzászoktatni a klasszikus fogkeféhez.
  • A tejfogakat, akárcsak a maradó fogakat, naponta kétszer szükséges megmosni – reggel és este. Válasszunk kicsi és puha fogkefét, ami megfelel a gyerek korának, és apró köröket leírva mossunk minden kibújó fogat. Csak kis adag fluoridos fogkrémet használjunk, hiszen a csecsemők nem tudják, hogy kell kiköpni a habot, így majdnem az egészet lenyelik.

Tudtad? … hogy a vak gyerekek is tudják, hogyan mosolyogjanak, pedig soha nem láttak mást mosolyogni?

  • Hároméves korban a gyerekek már maguktól elkezdhetik a fogmosás gyakorlását. Ám ezután mossuk meg a fogait mi magunk is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy elég tiszták-e?
  • Hatéves kortól egy egészséges gyermek elég ügyes már ahhoz, hogy egyedül mosson fogat, de még mindig figyelemmel kell kísérni, és segítenünk kell, hogy a nehezen elérhető részeket is megmossák.
  • Ez a megfelelő idő arra is, hogy megmutassuk gyermekeinknek azokat az eszközöket, melyek segítségével a szájhigiénia még hatékonyabbá tehető. Ilyen az életkornak megfelelő fogkefe vagy a cukormentes rágógumi. Ezek segítenek eltávolítani a fogainkba ragadt ételmaradékokat és fokozzák a nyáltermelést, ami segíti a normál pH helyreállítását a szájban, így megelőzi a fogszuvasodás kialakulását.

Orbit gyermekmosoly kampány

 Vegyél egy Orbit rágót, és támogasd vele az SOS Gyermekfalvakat!

Az Orbit az SOS Gyermekfalvakat immár harmadik éve Gyermekmosoly kampányán keresztül támogatja, amely nemcsak a megfelelő szájhigiéniára hívja fel a figyelmet, hanem az egészséges önbecsülést és a gyerekek személyes fejlődését is támogatja. Az Orbit a hátrányos helyzetű gyerekeket anyagilag is segíti. Minden a Gyermekmosoly kampány során eladott Orbit termék árának 1 %-t az SOS Gyermekfalvaknak adományozzák a kampány ideje alatt, augusztus 23. és október 7. között.

SOS Gyermekfalvak logo

*Szponzorált tartalom

Kapcsolódó bejegyzések