5 tipp a szép mosolyért! Így ápold gyermeked fogát!

Nincs is annál tündéribb, mint egy mosolygó, boldog kisgyermek! Ám ahhoz, hogy mindig vidám, teli szájjal nevető kicsiket láthassunk, megfelelő szájhigiénia kialakítására van szükség. Szerencsére a gyerekeket könnyű rávenni arra, hogy örömmel mossanak fogat. Mit tehetünk mi, felnőttek?

Orbit gyermekmosoly kampány

  • Fontos, hogy már a fogzás megkezdésekor odafigyeljünk a megfelelő szájhigiéniára. Ez 6–8 hónapos korban kezdődik meg. Amíg a csecsemőnek nincs több mint két foga, addig fogai egy speciális, ujjra húzható gumi fogkefével tisztíthatók. A gyerekeket ezután lehet hozzászoktatni a klasszikus fogkeféhez.
  • A tejfogakat, akárcsak a maradó fogakat, naponta kétszer szükséges megmosni – reggel és este. Válasszunk kicsi és puha fogkefét, ami megfelel a gyerek korának, és apró köröket leírva mossunk minden kibújó fogat. Csak kis adag fluoridos fogkrémet használjunk, hiszen a csecsemők nem tudják, hogy kell kiköpni a habot, így majdnem az egészet lenyelik.

Tudtad? … hogy a vak gyerekek is tudják, hogyan mosolyogjanak, pedig soha nem láttak mást mosolyogni?

  • Hároméves korban a gyerekek már maguktól elkezdhetik a fogmosás gyakorlását. Ám ezután mossuk meg a fogait mi magunk is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy elég tiszták-e?
  • Hatéves kortól egy egészséges gyermek elég ügyes már ahhoz, hogy egyedül mosson fogat, de még mindig figyelemmel kell kísérni, és segítenünk kell, hogy a nehezen elérhető részeket is megmossák.
  • Ez a megfelelő idő arra is, hogy megmutassuk gyermekeinknek azokat az eszközöket, melyek segítségével a szájhigiénia még hatékonyabbá tehető. Ilyen az életkornak megfelelő fogkefe vagy a cukormentes rágógumi. Ezek segítenek eltávolítani a fogainkba ragadt ételmaradékokat és fokozzák a nyáltermelést, ami segíti a normál pH helyreállítását a szájban, így megelőzi a fogszuvasodás kialakulását.

Orbit gyermekmosoly kampány

 Vegyél egy Orbit rágót, és támogasd vele az SOS Gyermekfalvakat!

Az Orbit az SOS Gyermekfalvakat immár harmadik éve Gyermekmosoly kampányán keresztül támogatja, amely nemcsak a megfelelő szájhigiéniára hívja fel a figyelmet, hanem az egészséges önbecsülést és a gyerekek személyes fejlődését is támogatja. Az Orbit a hátrányos helyzetű gyerekeket anyagilag is segíti. Minden a Gyermekmosoly kampány során eladott Orbit termék árának 1 %-t az SOS Gyermekfalvaknak adományozzák a kampány ideje alatt, augusztus 23. és október 7. között.

SOS Gyermekfalvak logo

*Szponzorált tartalom

Kapcsolódó bejegyzések