35 éves az Arany Kaviár

A mindössze 25 fős vendégtérből indulva ma már a hazai és nemzetközi gasztronómia egyik meghatározó szereplője az Arany Kaviár. Idén pedig különleges ünneplésre készülnek: a 35. évforduló alkalmából egy exkluzív menüsorral várják a vendégeket, amelyben a múlt ikonikus fogásai modern köntösben térnek vissza.

Az Arany Kaviár 1990-ben nyitotta meg kapuit, és a Molnár Attila, Nyíri Szása ikonikus tulajdonos páros nevéhez fűződő étterem neve mára egyet jelent a könnyed eleganciával és magas minőséggel. Az étterem az évek során többször megújult, az orosz konyha mellett fokozatosan jelentek meg a nemzetközi fine dining elemei is, így alakult ki az étterem egyedi stílusa.

Molnár Attila és Nyíri Szása

„1996-ban vettem át az éttermet a keresztszüleimtől, és Szásával együtt ekkor indítottunk el egy fejlődési folyamatot, ami mind a mai napig tart. Számomra fontos volt, hogy megőrizzem a családi hagyományokat, ugyanakkor olyan innovációt indítsunk el, amely az Arany Kaviárt a hazai és nemzetközi gasztronómia élvonalába emeli.” – mondja Molnár Attila, tulajdonos.

Arany Kaviár

„Az étterem koncepciójának kidolgozására egyenesen Moszkvából érkeztem haza, és napra pontosan március 12-én ültünk le Attilával először erről beszélgetni. Az elmúlt három és fél évtized alatt rengeteg kihívással kellett szembe néznünk, de barátságunk azóta is töretlen és büszkék vagyunk a közösen elért sikereinkre.” – tette hozzá Nyíri Szása, tulajdonos.

Evoto

„2024. év elején megérkezett hozzánk Molnár Bence, aki pályafutását Michelin csillagos éttermekben és a Bocuse d’Or versenysorozatban kezdte. Bence 25, az étterem pedig 35 éves lesz idén, a konyhát érkezése óta ő vezeti, mi pedig fiatal kora ellenére azt látjuk, hogy jó az általa képviselt irány.” –  tették hozzá közösen.

Molnár Bence

A jubileum alkalmából bemutatják az új „Aranykor – 35 év” menüt, amely a hagyományokat és a modern gasztronómiát ötvözi. A koncepció részeként ez az ételsor párhuzamosan fut majd Molnár Bence „Fénykor by Molnár Bence” menüjével, hogy a vendégek mind a modernizált múltat, mind a jövőt megízlelhessék az étteremben.

„Igazán nagy kihívásnak élem meg, hogy 25 évesen egy 35 éves étterem konyháját vezethetem, és hogy lehetőséget kaptam arra, hogy az étterem korábbi ikonikus ételeit modernizálva egyszerre mutathassam meg gasztronómiai örökségünket a saját stílusommal ötvözve.”- nyilatkozta Molnár Bence Executive Chef.

A kaviár továbbra is az étterem központi eleme, de a jubileumi menün feltűnik például a Baby csirke, burgonya, sajt – „Kijevi” és a Garnéla, beurre blanc, espelette paprika – „Pelmenyi” fogás is. „A különleges alkalom tiszteletére Jeroboam Champagne pukkan majd, és a vendégek kézfejről kóstolhatják kedvenc kaviárválogatásukat. A 35 éves jubileum részeként megújul az étterem honlapja is és különleges vacsoraestekre és workshopokra megnyitjuk az Arany Kaviár Lab-ot az étterem mellett.” – tette hozzá Molnár Attila.