Szikrázó ötleteső az első Womenspiration rendezvényen Beszélgetés Szlafkai Évivel

Miután részese lehettem az első Womenspiration reggeli programsorozatnak, teljesen fellelkesedve, tele tervekkel, új kapcsolatokkal és megannyi ötlettel, kicsattanó lelkesedéssel vetettem bele magamat vállalkozásom szépítésébe, csinosításába.

Köszönhetően a remek kezdeményezésnek, ahogy jómagam, úgy 24 csapattársammal együtt úgy érezhettük, végre megszületett az a programsorozat, amihez valóban érdemes csatlakozni, mert naprakész információkat, remek ötleteket, kézzelfogható tippeket kaphatunk ahhoz, hogy női vállalkozóként bátrabban álljunk ki önmagunkért, terveinkért, álmainkért. A rendezvénysorozat egyik ötletgazdáját, Szlafkai Évit kérdeztem a Womanspiration kezdeteiről, céljairól és a jövőbeli lehetőségekről.

A közelmúltban debütált a Womenspiration esemény. Mi indított el abba az irányba, hogy létrehozd? Barta Nikolett (oktatásfejlesztő, karrier coach) keresett meg január elején, hogy szerinte nagyon passzolnak az elképzeléseink az inspirálásról, mások fejlesztéséről, a vállalkozói mindsetről és javasolta, hozzunk össze egy klassz dolgot együtt. Pár napon belül találkoztunk és azonnal egymásra hangolódva meg is született az esemény gondolata. Sok egyéb mellett neki nagy tapasztalata van a közösség összehozásában, nekem pedig az inspirálásban. Az ötletelést a tervezés követte, majd a feladatok konkretizálása. Mindenki haladt a saját területén, én főként az arculattal és a tartalom előállításával foglalkoztam, valamint a kommunikációval, Niki pedig az esemény szervezésével és a networking teendőkkel. A szakmai tartalmat pedig együtt raktuk össze.

Womenspiration_ChicAndCharm

Miért csak hölgyeket célzol meg? Mert a férfiak könnyebben magukra találnak, vagy nem is keresik olyan elánnal magukat, bátrabban kiállnak az érdekeikért, magabiztosabban viszik a karrierjüket és a történelem során mindig ők voltak dominánsabbak. Nem azt mondom, hogy fel kell cserélni a szerepeket, csak azt, hogy itt az ideje a nőket is felhozni. Helyt kell állnunk számtalan szerepben, miközben próbáljuk ezeket összehangolni, ráadásul az önazonos karrier területe nagyon is új szerep. A sok szerep pedig számtalan izgalmas témát vonz magával, amely a tudatos nőket érdekelheti, és amelyeket mi is érinteni akarunk az események során.  Van is igény rá, mivel a második eseményünk (énmárka) 1 napon belül betelt és a várólistán is sokan vannak.

Womanspiration_ChicAndCharm

Mi a célja az eseménysorozatnak? Célunk egy olyan igényes, egymást fejlesztő közösség létrehozása, melynek tagjai mindennapi témákat dolgoznak fel kreatív formában, ezáltal támogatják, ösztönzik és inspirálják egymást.

Milyen témákkal foglalkozik az esemény? Az első reggelin az inspiráció témakörét jártuk körbe, most pedig a személyes márkaépítéssel kapcsolatban lesz egy nagyon gyakorlati workshop. Csupa olyan témával foglalkozunk havi 1 alkalommal, ami minket, igényes, dolgozó nőket érint és érdekel. A témákat a lehető legkülönbözőbb módokon dolgozzuk majd fel – hol csapatban dolgozva, a másik álláspontjának megismerése lesz a cél, hol az egyéni fejlődésre helyezzük a hangsúlyt, hol más kreatív eszközöket veszünk elő.

Womanspiration_ChicAndCharm

Hogyan látod jelenleg, a hölgyek mennyire kreatívak, vállalkozó kedvűek? Szerintem soha eddig nem voltak ennyire vállalkozó kedvűek, mint manapság, és ezt bizonyította az első Womenspiration alkalom is, ami teltházas volt. Méghozzá olyan önazonos, sikeres, kíváncsi nőkkel telve, akik fantasztikus kisugárzásukkal, saját történeteikkel, kudarc- és sikersztorijaikkal, mindennapi kihívásaikkal, karrierterületükön megélt tapasztalatokkal, különböző, mégis elfogadó látásmódjukkal készek voltak inspirálni egymást. Mindenkit az foglalkoztatott, hogyan tudja megvalósítani magát és miként kezd bele a saját vállalkozásába, vagy épp vált karrierterületet, esetleg miként fejleszti magát tovább.

Womanspiration_ChicAndCharmHa van elakadás, mi lehet az oka? A határaink mindig a fejünkben vannak, amit építhetett a nevelésünk, az oktatásunk, a körülményeink, a párkapcsolatunk illetve mi magunk is. Ezért kell egy olyan inspiráló közeg, ahol, vagy amely segítségével át tudjuk ezeket lépni.

Hogyan lehet őket ebben segíteni? Én hiszek a kíváncsiság, a kreativitás szemléletformáló erejében. A Womenspiration eseménnyel, a hamarosan induló Nők az útON videós podcast csatornával és természetesen a 365letszikra magazinnal pont az a célom, hogy inspiráljak. Az, hogy más nézőpontból is megvilágítsam a lehetőségeket, és megmutassam, hogy kreatív mentalitással szabadak, önazonosak és sikeresek lehetünk. Többek között olyan inspiráló és hiteles módszereket, embereket, cégeket, sztorikat mutatok be, amelyek “másfajta” szemléletmódjukkal bárkit tudatosabbá tehetnek és motiválhatnak. És ami a legszebb az egészben, ez a fejlődő szemléletmód tanulható, bárki által elsajátítható. Mindennek az alapja a megfelelő önismeret, amivel el lehet indulni az utunkon…

Womanspiration_ChicAndCharm

Te hogyan inspirálódsz? Annyi kreatív projekttel foglalkozom, hogy valamelyikből mindig töltekezem. Állandóan zsizsgek, és lelkesen vetem bele magam az érdekes feladatokba.  Az életemben mindig fontos szerepe volt a kreativitásnak, vagyis a másféle nézőpont képességének, amely segített újraértelmezni a dolgokat. Ez a dobozból kitekintő szemléletmód az élet minden területén inspirál: segít rácsodálkozni a világra, érdekes projektekben részt venni, flow munkát végezni, tudatosabb döntéseket hozni, merni szabadnak lenni, folyamatosan tanulni, fejlődni és mindig kíváncsinak maradni.

Womanspiration_ChicAndCharm

Ha kellene mondani 3 szuper, bejáratott inspirációs ötletet, mi lenne az?

  1. A mozgás nemcsak a testet tartja fitten, hanem szellemileg is aktívabbá tesz.
  2. Könyvek. Szeretek olvasni és nemcsak üzletileg vagyok a HVG könyvek elkötelezett híve (social media managere), hanem magán- és szakemberként is szívesen tájékozódom az általuk kiadott, mindig hiteles, érdekes, és gondolatébresztő könyvekből.
  3. Találkozások. A networking fontos része egy szabadúszó életének, és az én életemhez rengeteget adtak az elmúlt évek találkozásai. Új utakat, kereszteződéseket, lehetőségeket, más nézőpontokat.

Ha szeretnél az esemény részese lenni, csatlakozz a Womeninspiration követőihez!

Köszönet a fotókért Pakó Petrának!

A reggeli finom falatokról – például mini hamburgerek, vegán tekercsek, mini muffinok – a fourbites csapata gondoskodott.

Kapcsolódó bejegyzések