Vajon mindent tudsz az új KENZO WORLD illatról?

A Kenzo művészeti vezetői, Carol Lim és Humberto Leon a divatról alkotott vízióit „lehelte” első, saját alkotású parfümjébe. A lenyűgöző illatot, egy még szebb csomagolás és egy marasztalóan szép film kísérte népszerűségének növelésében.

Az alkotó páros

A történet a Berkeley egyetemen kezdődött, ahol Carol Lim és Humberto Leon találkoztak. Carol koreai- amerikai, Humberto, pedig félig amerikai, félig pedig perui. Felismerték egymás erősségeit, hasonlóságait: mindketten kulturálisan kíváncsiak és olyan sokszínű közösséget építettek fel maguk köré, ami filmesekből, zenészekből, művészekből, séfekből és színészekből áll.

Carol Lim és Humberto Leon

Amikor 2011-ben megérkeztek Párizsba, ez a két tősgyökeres Los Angelesi élettel töltötte meg az 1970-ben Kenzo Takada által megalapított divatházat. A fényes múltat összekötötték a jövőbe való tudatos szárnyalással. „Azt hiszem, azért választottak minket, mert szeretünk történeteket elmesélni, akárcsak Kenzo Takada. Azért vagyunk itt, hogy folytassuk, amit ő elkezdett.” – mondja Humberto. „Hazaérkeztünk.– jelenti ki bizakodóan Carol. Az első divatbemutatónk után, azoktól az emberektől, akik több, mint 25 éve dolgoznak a cégnél, olyan bókokat kaptunk, hogy „A KENZO régi energiái újra visszatértek!”

A harmadik szem

A 2013-as őszi- téli kollekció során Carol és Humberto megalkották a KENZO „világ” ikonikus motívumát, a szemet. „A mindent-látó szem a kollekció legfőbb motívuma, a harmadik szem, amely a felülről érkező spirituális kapcsolatot sugározza” – magyarázták a tervezők. „Szeretjük a szem interpretációját, ami valóban informál és kialakítja a világról alkotott személyes véleményünket.” – teszi hozzá Carol Lim.

Az egyik legegyszerűbben felismerhető divatikonja a KENZO kollekciónak, a SZEM, ami most az illatok világába kalauzol el minket.

Kenzo World

Több mint egy üveg

A megkapó üvegen láthatunk fekete gumit, pinket, aranyat és opálos színeket, felidézve ezzel a „keverd és párosítsd”mondást, ami a KENZO divatvilágának jelszava. A „gummato- cap”, azaz a gumírozott kupakot az ikonikus KENZO Kalifornia táskák ihlették, a gyönyörű pink és arany részleteket a „The Eye” nevű ékszer kollekció, az üveg opálos, fagyos megjelenése pedig mókás és egyben feltűnő vizuális megjelenést alkot.

Kenzo_World

Az illat maga

A KENZO az új illat megalkotását egy különleges parfümőrre, Francis Kurkdijanra bízta. Kezdetektől, 15 éves kora óta tudta, hogy mi szeretne lenni, 25 éves korára pedig el is érte azt, ekkor aratta ugyanis első nemzetközi sikerét. Egy valódi előfutárhoz híven merte keverni a különböző műfajokat, stílusokat és anyagokat. Így egy olyan illatot teremtett, ami eltér a megszokottól.

A KENZO WORLD egy erőteljes illathullámmal indít. Egy hatalmas csokor virággal, ami kirobbanóan édes illatot áraszt. Egy igazi energialöket, ami pozitív hatással van a lélekre és körülöleli az auránkat. Mint egy álomszerű csokor, a bazsarózsa könnyedén olvad bele a piros bogyós gyümölcsökbe és az egyiptomi jázminba. Az ambroxán megbabonázza, és érzékiséggel ruházza fel az illatot, ez, a szabályok áthágása, sztereotipizálja a nőiességet.

Kenzo World parfüm

A lenyűgöző film – és főszereplője

Egy reggeli alkalmával Humberto az új illatról mesélt, Jonze (Spike Jonze amerikai rendező, producer, forgatókönyvíró és színész, munkái között találunk különböző zenei videókat, reklámokat, filmeket és televíziós munkákat) pedig egyenesen rákérdezett: „Készíthetek hozzá egy reklámfilmet?” A válasz egyszerű volt: „Persze, van már ötleted?” Természetesen volt ötlete, nem meglepő, hiszen Jonze generációjának egyik legnagyobbra becsült szakembere.

A munkálatok hamarosan el is kezdődtek. A casting egy olyan sztárt igényelt, aki nemcsak, hogy tud táncolni (mániákusan és mesterien), de megtestesíti a tiszteletlen sikket és az egyediséget, amik a KENZO márka tulajdonságai is egyben. A Margaret Qualleyvel (Andie MacDowell lánya) való találkozás után, aki színésznő és táncos is egyben, nem volt kérdés, hogy kié lesz a szerep. Margaret eleganciát sugároz, miközben ördögi ritmusra mozog rikító zöld ruhájában, amit Carol és Humberto terveztek neki.

Kapcsolódó bejegyzések