Ünnepi étkek az adventi forgatagban

Ahogyan szépen lassan egész Budapest ünnepi fénybe öltözik, és megnyitnak az adventi vásárok szerte a városba, úgy lesz egyre nagyobb kedvünk belevetni magunkat a forgatagba. Ám éhesen nehéz teljesíteni a vásári kötelezettségeket.

1330_1

Előbb a Fashion Street telik meg karácsonyi hangulatot árasztó üzletekkel, majd néhány hét múlva a Vörösmarty tér és a Bazilika tere is adventi vásárközponttá alakul át. Az emelkedett hangulat, az igényes ajándékötletek fogva tartják az embert, és a hűvös téli napokon hamar elfáradunk és megéhezünk. Miért ne térhetnénk be a Kempinski szálloda remek éttermébe, vagy az Teraszba, hiszen a Fashion Street kellős közepén terpeszkedő szálloda kézre is esik, és kimagaslóan finomak az itt készített ünnepi étkek.

Ha nem vágyunk valami túlmisztifikált ételre, akkor a téli hidegben a Teraszon egy forralt rozé bor valamint az ízletes gulyásleves hamar felmelegít. Ám ha meg szeretnénk lepni a családot egy ünnepi ebéddel – mennyire jó is a nagy készülődés közben egy ilyen közös kiruccanás! – akkor az ÉS-ben egy ünnepi családi ebédre várnak minket egy szépen terített asztal mellett.

Kempinski-Hotel-Corvinus-Budapest-St-Martin's-Day

November közepétől egészen Szenteste másnapjáig egészbesült pulykát és libát rendelhetünk a szálloda konyhájáról. Akár vasárnapi ebédként, akár karácsonyra kérjük, rengeteg munkát és időt spórolunk meg vele. A végeredmény pedig tökéletes lesz. A ropogósra sütött egész pulyka vagy liba mellé köretvariációkat kínálnak. A „csomag”még egy sütőtökös sajttortát és egy üveg bort is tartalmaz.

Ha már a karácsonyt érintjük, egyre többen töltik szállodában, távol otthonuktól a Szentestét. Ennek a különleges pillanatnak elengedhetetlen momentuma az ünnepi vacsora. Ha úgy döntenénk, hogy mi is kipróbáljuk, milyen házon kívül elfogyasztani ezt a vacsorát, akkor erre az estére a Kempinski séfjei klasszikus ízeket válogattak össze. Olyan étvágygerjesztő falatkák kerülnek az asztalra, mint libamáj, szilva, diós kenyér, majd következhet az elhagyhatatlan hal: halászlé Tisza-tavi fogassal vagy Szent Jakab kagyló. A főételek között találunk egészben sült libát, szarvas karajt. Édességként mandarinfelfújt fehércsokoládé fagylalttal teszi teljessé az étkezést.

Kapcsolódó bejegyzések