Szépségápolási tippek nyárra

Hoztam néhány újdonságot, amelyeket érdemes megismernetek. Található köztük többféle hajápoló, tusfürdő és arcápoló készítmény is. Közös tulajdonságuk, hogy érdemes a mindennapokba beépítenetek, mert egytől-egyig hasznosak, az áruk mégsem eget verően drága.

Henkel csomag

Kezdjük mindjárt egy alapdarabbal, a Fa Fruit Me Up! Dream Berries tusfürdőjével, amelyet kifejezetten a nyári időszakra kínál a gyártó, és így csak 4 hónapig kapható. Nem véletlen az illatválasztás sem, hiszen ebben a nagy melegben az édes, bogyós gyümölcsök minden percben velünk lehetnek. Az illata nem tolakodó, ugyanakkor kellemesen bekúszik az álmos reggeli fürdőzés pillanataiba, és felráz, mint gyümölcsös koktél.

6

Folytassuk az arcápolással. Nem tudom, hogy mennyire ismeritek a Diadermine termékcsaládot, megbízhatóságukat több klinikai teszt is igazolja. Ennek értelmében a termékek az érzékeny és irritációra hajlamos bőrt is kíméletesen ápolják. pH5 kémhatású termékei a fokozott törékenységre és érzékenységre hajlamos bőrt sem kezdik ki. Két terméket próbáltam ki, egy tonizáló folyadékot, amivel könnyedén lemoshattam a mindennapi koszt és a sminket az arcomról. Nem csípet, nem húzódott tőle a bőröm, és viszkető érzés is elmaradt. Az illata nagyon kellemes, finom, nőies – olyan rózsaszínen babás. :)

7

A másik termék egy hidratáló tisztítókendő volt. Az utóbbi időben előszeretettel használom ezeket a termékeket, hiszen kevés smink kerül az arcomra, így elegendő csak áttörölni lefekvés előtt. Másfelől praktikus, hiszen magammal vihetem, így frissítésre is gyakran használom. Ezeknél a kendőknél talán a legfontosabb, hogy a kendő elég vastag és puha legyen, és mérete se legyen túl kicsi. A Diadermine mindegyik kritériumnak megfelel, a ragasztó is jól zár. Ráadásul a vízálló sminket is könnyedén eltávolítja, így talán a nyár egyik kedvence lehet!

syoss-1_cos

A hajápolás a nyáron nagyon más rutint kíván, mint bármely más évszak esetében. Mert miközben a meleg miatt többször kényszerülünk a zuhany alá, addig a napsütés, a szél kikezdi a hajszálakat, amik sokkal sérülékenyebbek, érzékenyebbek lesznek. Legtöbbször nyár végére a szőke hajam olyanná válik, mint a szalma – sárga és száraz – így nagyon megörültem, amikor a Syoss megjelent új hajápoló termékeivel. A Syoss Ceramid Komplex sampont és balzsamot az igénybe vett, száraz hajra fejlesztették ki. A termékek ceramide-keratin komplex-et tartalmaznak, ami segít a hajgyökerektől a hajvégekig megerősíteni a haj elgyengült szerkezetét.

9

Mit jelent ez a valóságban? Szerencsére a fejlesztők arra is figyeltek, hogy miközben ápoljuk a hajszálakat, a készítmény nem nehezíti el, vagyis, ha megmosom puhább lesz, de nem zsírosodik gyorsabban, mint ahogy megszoktam. Ennek köszönhetően a hajszálaim megkaphatják azt a kis pluszt, amire a nyári nagy melegben szükségük van. Amúgy a Syoss mindazon túl, hogy egy professzionális fejlesztés végterméke, ár-érték arányban szimpatikus megoldást jelent.

11

Ha már a nyárnál és a szőke hajnál tartunk, örök probléma, hogy a napsütés hatására a hajszínem besárgul. Két festés között ideális lenne egy olyan termék, ami leszívja egy kicsit ezt a vöröses árnyalatot, és a frizurám újra eredeti színében tündököl. Eddig csak azok a bizonyos kék színű (ősz hajra javasolt) samponok léteztek – lássuk be kevés eredménnyel – ám mostantól a Syoss Color Refresher hajszínmegújítót vethetem be két festés között. A használata roppant egyszerű: mivel hab állagú, ezért hajmosás során a vizes hajra kell kenni, és 3 percig hatni hagyjuk, majd leöblítjük. Utána jöhet a balzsam és a szárítás, és máris a hajszínem felfrissült. Tényleg nagyon praktikus.

Lifestyle fotók: Pinterest

Kapcsolódó bejegyzések