Miért szeretjük a pöttyöket?

Lehet apró tűpöttyös, vagy nagyobb, színes pettyek, egytől-egyig romantikus hangulatba hoznak minket. Modern és klasszikus fazonú szoknyát, blúzt és ruhát is választhatunk, mindegyiket körbeleng egyfajta bájos hangulat.

A pöttyös minta egyik titka, hogy minimalista jellege miatt visszafogott, ugyanakkor a sok petty meghatározó, erőteljes motívumnak számít. Legtöbb esetben fekete-fehér, kék-fehér, piros-fehér vagy beige-fehér összeállításban készül belőlük ruha, ám sokféle változat létezik.

Pöttyös divat_ChicAndCharm

A másik legfőbb tulajdonsága a pettyek mérete, hiszen az egészen aprótól a hatalmas pöttyökig sokféle mintában gondolkodhatunk. Sőt, olyat is elképzelhetünk, ahol a pöttyök mérete változik.

Pöttyös divat_ChicAndCharm

A pöttyös ruhák sokfélék lehetnek: a pin-up stílus egyik fő stílusjegye a pötty. Ebben az esetben a szoknya hossza térdig, maximum lábszárközépig ér, a szoknya alatt sok esetben tüllszoknya is található. Ha szeretnénk, a pöttyös minta lehet egyszerű viselet – akár egy farmernadrággal vagy ceruza szoknyával. Minimalista vonalvezetésű fazonokat is találhatunk, amelyek egyenes vonalvezetése még egyszerűbbé teszik a pöttyös ruhát.

Pöttyös divat_ChicAndCharm

De éppen így lehet nagyon elegáns viselet is, amelyben akár egy partyra, gálára is elmehetünk. Egy valamire nagyon kell figyelnünk! Semmiképpen ne legyen olyan sok, hogy úgy nézzünk ki, mint egy dalmata kutya. Arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy a pettyek vonzzák a tekintetet, így arra a területre fókuszálnak majd, ahol ezek találhatóak. Minél látványosabbak, annál nagyobb figyelmet kapnak.

Pöttyös divat_ChicAndCharm

A pöttyös rucikat a molettebb hölgyek is bátran viselhetik! Ebben az esetben kisebb méretű pöttyök mellett döntsünk, és inkább a finomabb, lágyabb esésű anyagokat válasszuk.

Pöttyös divat_ChicAndCharm

Ha szeretnéd megérteni, miért is létszükséglet – legalábbis a párkapcsolat szintjén -, hogy mindig NŐK maradjunk, ha szeretnél rutint szerezni abban, hogyan gondolkodnak a férfiak és ezt miként fordíthatjuk hasznunkra, ha szeretnéd megóvni jól működő párkapcsolatodat, akkor légy tagja a Titkos Tanácsok Nőknek oldalnak, ahol fontos írásokat olvashatunk arról, hogy a férfiak mikor és miért is éreznek minket vonzónak.

Ha tanácstalan lennél, hogyan alakítsd ki stílusosan ruhatáradat, akkor várlak stílustanácsadásomon. Itt személyre szabottan beszéljük meg, mi áll neked jól, mire figyelj, hogy mindig stílusos lehess! Még több divatról és stílusos öltözködésről szóló anyagot a Stílustanácsadás rovatomban találsz.

Kapcsolódó bejegyzések