Miért szeretjük a lágyított vizet?

Korábban már írtam arról, milyen sokat számít, ha rendszeresen fogyasztunk 2-3 liter tisztított vizet, ám most összegyűjtöttem azokat az előnyöket, amik miatt érdemes lágyított vizet használni.

Ma még talán kevesen tudják, hogy a lágyított vízzel teljesen más íze lesz a teának, kávénak, azonban nemzetközi tendencia, hogy a magukra valamit adó kávézók már speciális, lágyított, esetleg magnéziummal dúsított vizet használnak a kávékészítéshez. A magnéziumos víz már önmagában is kellemes aromával rendelkezik, ám a kávékészítés közben a legfinomabb aromákat oldja ki a kávéból, így igazán kellemes élményt ad.

shutterstock_390601702

A víz az arctisztítás során is nagy jelentőséggel bír, hiszen nem csak azon van a hangsúly, hogy mikor és hányszor tisztítjuk az arcbőrünket, de arra is figyelnünk kell, hogy milyen vízzel tesszük mindezt. Hiszen a csapvíz magas kálciumtartalma irritálhatja az érzékeny bőrt, míg a lágyított víz esetében ilyenről nincsen szó. Ez a tény azonban nem csak azoknak lehet érdekes, akik problémás bőrrel rendelkeznek, hiszen a lágyvíz minden bőrtípusra kedvező hatást gyakorol.

Melegebb napokon még több vízre van szükségünk, és bár az ajánlott folyadékmennyiség egy részét táplálékkal is bevisszük, mégis, megfelelő hidratálás nélkül a vérkeringés lassul és a tápanyagok felszívódásának hatékonysága is csökken. A fizikai fáradtság és a koncentráció hiánya gyakran az első jele a folyadékhiánynak, ekkor teljesítőképességünk is csökken. Hogy mindezeket elkerülhessük, elegendő csak innunk egy keveset – ugye, mennyire egyszerű?

BWT

A reggelizés óriási jelentőséggel bír, sokban múlik rajta, hogy milyen lesz a napunk. Bírjuk-e energiával, vagy már néhány óra elteltével nassolnivalók után áhítozunk. Az ideális reggeli olyan, ami kellően tápláló, azonban nem telít el, nem nehezíti el a gyomrot. Erre tökéletesen megoldást jelenthetnek a smoothie-k, amelyekhez csupán némi gyümölcsre, friss, szűrt, magnéziummal dúsított BWT vízre és mixerre van szükségünk. A variációk száma végtelen, de ha kifogynánk az ötletekből, ezen az oldalon találtok néhány nagyon klassz smoothie receptet. Miért érdemes magnéziummal visszapótolt vízzel készíteni a reggeli italunkat? mert a magnézium az ízek hordozójaként is ismert: a hozzáadott magnézium egyensúlyban tartja a szűrt víz ásványianyag tartalmát. Az eredmény szinte semleges pH érték, zamatos és karakteres íz, ami hozzájárul a kiváló vízminőséghez.

BWT_Smoothies

Tudtad?

Az elegendő mennyiségű magnézium nagyban hozzájárul a mentális és fizikai teljesítményünkhöz és központi szerepet játszik az izmok működésében. A magnézium támogatja immun- és idegrendszerünket, csökkenti a stresszt és elősegíti a zavartalan alvást. A magnéziumhiány tüneteként fáradékonyság, szorongás, ingerültség és letargikus hangulat jelentkezhet.

Kapcsolódó bejegyzések