Bemutatkozott a “Made in Hungary” gasztronómiai társulás

2019 február 27.
Bemutatkozott a “Made in Hungary” gasztronómiai társulás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fantasztikus kezdeményezésnek lehettünk szemtanúi a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán, ahol bemutatkozott a “Made in Hungary” Gasztronómia Társulás.

Ha egy hazai presztizsértékű alapanyag, mint a kacsamáj összefog a borok királyával, vagyis a hatputtonyos Tokaji Aszúval, és mindez egy top séf keze alatt ételkölteménnyé válik, akkor joggal gondolhatjuk azt, hogy a hazai gasztronómia szintjén éppen elcsípünk egy olyan kezdeményezést, amely reményeink szerint egy mérföldkő lesz hazánk gasztronómiai megítélésében.

SCS_3342

Ezek az alapanyagok és természetesen a hozzá kapcsolódó éttermek és séfjeik már önmagukban garanciát jelentenek arra, hogy valami különleges élményben részesülhetünk. Mi, magyarok tudjuk, hogy a kacsamáj és a Tokaji Aszú minden körülmény között megér egy kóstolót, ám a TOP éttermek szintjére emelve igazi kuriozitásban lehet részünk. Ugyanakkor bízhatunk abban, hogy a külföldiek számára is emlékezetes pillanatokat szereznek ezek a finomságok, és nem csak a nagy magyar klasszikus fogások hírét viszik ezentúl világkörüli útra a hozzánk érkező vendégek, de a Made in Hungary égisze alatt futó fogásoknak is gyorsan híre megy.

SCS_3379

A „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulást, amely a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által életre hívott kezdeményezés, február 26-tól a TOP20 étterem étlapjain a „Made in Hungary” logó feltüntetése alatt kereshetjük.

SCS_3364 SCS_3405

„Ez a párosítás mindenki számára ismert, de az utóbbi évtizedekben inkább csak fogalmi szinten volt tetten érhető a magyar gasztronómiai kínálatban” – árulta el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. „A „Made In Hungary” missziója az ilyen megkérdőjelezhetetlen hazai brandek új kontextusba helyezése a legtehetségesebb magyar topséfek bevonásával. Ezáltal egy olyan unikális minőséget hozunk létre, amely a hazai és nemzetközi szinten is értelmezhető új kategóriaként jelenhet meg az éttermek étlapjain.”

Herczeg Zoltán

A „Made in Hungary” alapító séfjei:

  • Anyukám mondta / Dudás Szabolcs
  • Arany Kaviár / Kanász László
  • Babel / Veres István
  • Baraka / André Bicalho
  • Borkonyha, Textúra / Sárközi Ákos
  • Costes / Palágyi Eszter
  • Costes Downtown / Tiago Sabarigo
  • Fricska / Nagy Szabolcs & Giczy Andor
  • Kistücsök / Jahni László
  • Kollázs / Győrffy Árpád
  • MÁK / Mizsei János
  • Olimpia / Ádám Csaba
  • Onyx / Mészáros Ádám
  • Platán / Pesti István
  • Salon / Wolf András
  • St. Andrea Restaurant / Barna Ádám
  • Stand, Stand25 / Széll Tamás & Szulló Szabina
  • Tama / Erdei János

Kapcsolódó bejegyzések