Legyél te is Carrie Bradshaw!

Sokunk retinájába beégett az a cipőgardrób, ami a Szex és New York főszereplője, Carrie lakásában áll. Bár legtöbbünknek csak álom mindez, azért cipőből nekünk is lehet bőven!

Ha a kényelem a lenne a legfontosabb szempontunk, valószínűleg egy pillanat alatt megoldanánk a cipővásárlást. Ám mi nők még egy egyszerű szandál vásárlásába is szeretjük becsempészni a szépséget, az egyediséget, a különlegességet, nem beszélve a színekről, a mintákról, no és a fazonról. Mivel szeretünk cipőt vásárolni, és azt is szeretjük, ha minél több szépség néz vissza a polcunkról, ezért könnyen elcsábulunk egy újabb párra. De lássuk, melyek azok a szempontok, amelyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartanunk, ha cipőt választunk, főként, ha nyáron tesszük!

VICES rose koromcipo_kicsi

Egy szezonra vagy hosszabb időre?

Sokszor szembesülünk azzal a helyzettel, hogy bár nagyon tetszik egy szandál, az ára pedig fantasztikus, mégsem bír többet egy szezonnál. Néha én is bevállalom, hogy egy szandálomat csak egy nyárig viselem, de akkor már az elejétől fogva tudom, hogy mire számítsak. Ha hosszabb időre választok, akkor figyelembe veszem a magasabb minőséget és az ezzel járó magasabb árat. Az pedig természetes, hogy vannak álom darabok, amikre gyűjtögetni kell. Amíg össze nem jön egy Manolo Blahnik darab, addig jöhetnek a hasonlóan szép, de jóval olcsóbb cipők!

Mert mezítláb szeretem!

Ha nyár, akkor egyértelműen mezítláb veszem fel a cipőimet, akár szandálról, akár zárt cipőről legyen szó. Ám ahhoz, hogy ne csúszkáljon benne a lábam, ne izzadjon, és ne váljon ezáltal kényelmetlenné, olyannak is kell lennie! A legoptimálisabb, ha a talpbélése és lehetőleg a teljes belső kiképzése bőrből van, hiszen így könnyebben felveszi a láb formáját, az izzadságot pedig felszívja. Trend, hogy cipők felső kidolgozása szintetikus anyagból készül, ám még ebben az esetben is olyat keresek, aminek a bélése bőrből készült.

VICES cipo_shoebazaar.eu

Az örök dilemma: magas vagy lapos?

Egy-két tűsarkúra mindenképpen szüksége van minden nőnek. És ahogy ez lenni szokott, szinte minden évben egy-egy újabb szépséggel bővül a készlet. Amíg a tűsarkúak a féltve őrzött kincsek, addig a laposak a szaladgálósak. Mivel többet használom őket, többre is van szükségem: tornacsukára, balerinára, de kell egy elegánsabb és egy sportosabb is. Ahogy fontos, hogy legyen egy rojtos, egy strasszos, egy gyöngyös vagy épp egy kígyóbőrhatású. Persze minden szezonban megjelenik egy olyan, amilyen még nincs, és olyan is, ami az új ruhámhoz tökéletes, így a készlet egyre csak nő, és nő…

VICES cipo_shoebazaar.eu

Viselés során derül ki az igazság!

Ami a kirakatban vagy az üzletben csodálatosnak és kényelmesnek tűnik, az valójában a mindennapi életben vizsgázik le. Ismerős a helyzet, ugye? Meglátod, megszereted, felpróbálod, és azt gondolod, hogy életed cipőjét vetted meg. Aztán hazaviszed, és szinte fel sem jön a lábadra… vagy ami még rosszabb, elmész egy eseményre, de már az első 10 perc után tudod, óriási hibát követtél el. Volt már 10 centis vízhólyag a lábamon, volt olyan cipőm, ami véresre törte a sarkamat. És persze olyan is, amiben álom az élet. Amikor magassarkú cipő mellett döntök, alaposan megnézem milyen a talp kidolgozása: elengedhetetlen, hogy a talpcsontjaim alatti rész kidolgozott legyen, de még jobb, ha alá van bélelve. Sokan arra esküsznek, hogy egy fél-egy számmal nagyobb tűsarkút kell venni, így könnyebben idomul a láb a cipőhöz. Mások különféle szilikon talpbetéteket vetnek be. Szerintem, ha egy cipő igényes, minőségi és jól kidolgozott, akkor ezekre nincs is szükség.

Ha szép és megbízható cipőket szeretnél, nézz körbe itt: https://shoebazaar.eu/

Kapcsolódó bejegyzések