BARBARA – a selyembe zárt könnyed elegancia

Ahogy végig siklik a bőrödön, mintha a nyári szellő hűvös csókja érintene meg. Máskor, a záportól lehűlt éjszakában védőn betakar és felmelegít finoman. Titkon örök szerelmet fogadtál neki.

Ezt a nemes anyagot nem lehet elfogódottság nélkül kezelni. Uralkodók kedvelt anyaga, amelyekből a legszebb ruhák készültek egykor. Ma a kutatásoknak köszönhetően már a gyógyításban is szerepet kapott, így bizton állíthatjuk, hogy a selyem nagyszerűsége, finomsága és a bőrhöz való kedvező viszonya az egyik legkedveltebb anyaggá emelte.

LAZLO_BARBARA kollekcio (8)

A Lazlo Fashion BARBARA kollekciójában ez a nemesség keveredik a funkcionalitással, és válik a nyár kényelmes, hűvös vagy éppen melengetően finom anyagává. A belőle készített ruhák játékossága feloldja az elegancia kötöttségét, de mégis nemes egyszerűségével kiemeli a megszokottból.

LAZLO_BARBARA kollekcio (3)

A BARBARA fazonjaiban az aláömlő selyem, a hajtások, az aszimmetrikus formák megtörik a selyemről alkotott eddigi elképzeléseinket és egy új dimenzióba emelik mindazt, amit eddig erről az anyagról tudtunk. A kollekció darabjai – melyekben felsőket és egyrészes ruhákat találunk – a nyár kedvenceivé válhatnak. Viseletük a nagy forróságban kellemes friss érzetet adnak, a hűvösebb estéken pedig melengetően körbeölelnek. A minták, a monokróm színek ugyanakkor elegáns megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek, így ezek a ruhák egyszerre lehetnek a mindennapok és a különleges nyári pillanatok kedvencei.

LAZLO_BARBARA kollekcio (1)

A BARBARA kollekció darabjai újrahasznosított selyemből készülnek, limitált számban. A kollekció a FIAN-ban és a Lucky Shepherd Designer Store-ban érhetőek el.

LAZLO_BARBARA kollekcio (6)

LAZLO_BARBARA kollekcio (5) LAZLO_BARBARA kollekcio (7)

Amit a Lazlo márkáról tudnod kell

László Edina eredetileg textiltervezőként kezdte pályafutását, majd később a divat iránt érdeklődve ruhákat kezdett tervezni. Alkotásaiban a minta- és divattervezés egyaránt jelen van, így válnak ruhái egyedivé, jól felismerhetővé. Márkáját a kiváló minőség, az egyediség, a nőiesség és az ökológiai gondolkodás jellemzi. A márka kedvelői azok a nők, akik szeretik az eredetiséget, ugyanakkor éppolyan fontos számukra a környezeti és társadalmi tudatosság.

Kollekcióival felhívja a figyelmet az ember és a természet közötti törékeny kapcsolatra. Célja, hogy kezdeményezését mozgalommá formálja, és ezáltal a figyelmet a textilipar környezetbarát technológiáinak jelentőségére helyezze. László Edina a szabászati illetve ruhaipari hulladékokból dolgozik, melyek alapesetben a szemétben végeznék. A tökéletes, új és magas minőségű anyagok keze alatt hasznosításra kerülnek, életre kelnek.

A kollekciók mindig egy ötleten, gondolaton vagy koncepción alapulnak, és más művészi elemekkel keverednek. Mivel ezek a modellek függetlenek a trendektől, bármikor viselhetők. Edina célja, hogy olyan fiatal, nőies és izgalmas márkát hozzon létre, amely érzelmekkel teli, könnyen értelmezhető, a mindennapokban viselhető. Minden modell különbözik egymástól, nincsenek azonos darabok a kollekcióban. Csak nagyon kis sorozatkollekciókat készít, így vásárlói biztosak lehetnek abban, hogy egyedi darabra tettek szert.

Kapcsolódó bejegyzések