Készülj fel a napsütésre!

A nyár és a napozás elválaszthatatlanok egymástól, de mit tegyünk akkor, ha érzékeny a bőrünk, vagy ha a mindennapos bőrápolásban is szeretnénk, ha fényvédők óvnánk bőrünket a káros hatásoktól?

A szépségápolási termékek piacán már nemcsak napozó készítmények érhetőek el, hanem a mindennapi bőrápolási rutin részeként olyan termékeket tudunk használni, amelyekben fényvédők találhatóak meg. Miért jó ez? Egyfelől védi a bőrünket a szélsőséges hatásoktól, másfelől megakadályozzák a bőr idő előtti öregedését. Hiszen a napsugárzás során káros UVA/UVB sugarak bombázzák a bőrünket (még felhős időjárás esetében is), melyek a bőrben visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak be: megjelennek a ráncok, egyeletlen bőrszín alakul ki, és gyorsítja a májfoltok kialakulását.

Készülj fel az napsütésre!

Nézzük, milyen termékkel óvhatjuk a bőrünket a nyári időszakban!

Napozókrém továbbgondolva: Ezt a naptejet azért szerethetjük, mert egyszerre látja el a klasszikus napozók funkcióit, ugyanakkor az egész test felületén egyfajta bőrregeneráló hatást tölt be, hiszen hialuronsavat is tartalmaz.Az Eucerin Sun termékcsaládjában megjelent a Photoaging Control testre használható naptej, amely nem csupán egy fényvédelemmel rendelkező ápoló krém, de egyben képes fellépni a napfény bőrkárosító hatásaival szemben is, sőt, hialuronsav tartalmának köszönhetően a már meglévő ráncokat is csökkenti.

Eucerine Sun Photoaging Control

Hatékony napozó izzadásgátló funkcióval: A Shiseido 2015-ben mutatta be a Wetforce technológiát, amelyet a víz oldóképessége miatt fejlesztettek ki. A technológia elősegíti, hogy vizes hatás ellenére is megőrizze a termék UV védő hatását. Így például Clear Stick-je nem csak 50 faktorral véd, de azonnal puhítja a bőrt, és vízlepergető hatású, még smink felett is alkalmazhatjuk. A márka többféle termékkel jelenik meg, mindegyik Wetforce technológiával. Így védve lehetünk a káros hatásoktól még akkor is, ha izzadunk, ha vízbe megyünk, sőt, sportolás közben is támogat minket.

Shiseido Wetforce Clear Stick

Könnyed textúra fényvédelemmel: Ma már a sminkelésről sem beszélhetünk úgy, hogy ne tudnánk, egyes gyártók kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy az alapozók, a BB krémek is fényvédelemmel rendelkezzenek. A DR HAZI BB krémje egy hightech bőrmegújító arckrém és egy modern alapozó keveréke. 30 faktoros fényvédelem mellett modern peptidek komplex keverékét tartalmazza, mely sejtszinten képes átstrukturálni a bőr szerkezetét. A nyári sminkelés egyik alapdarabja, hiszen egyszerre krém és alapozó, ugyanakkor légies könnyed, kellemes viselet. Emellett jó sminkalap és még véd a napsugárzás káros hatásaitól is.

DR HAZI BB krém

Púder amelyben UV védelem van: A La Prairie Caviar Essence púdere egyedülálló keverék. A Caviar Essence termékcsalád részeként látott napvilágot, így aki nem szeretné a nyári melegben használni a korábban már bevált la Prairie alapozóját, annak alternatíva lehet ez a kompakt púder. Ahogy a termékcsalád minden tagja, úgy ez a termék is kaviár esszenciát tartalmaz. Mit jelent ez? A kaviár legfinomabb elemeit egyesíti egy tiszta, hatékony és nagy koncentrációjú infúzióban. A soft focus hatású pigmenteket tartalmazó formula maszkhatás nélkül tökéletesíti a bőrt, és 25 foktoros UV védelmével magas szintű fényvédelmet ad, egyben óv a bőrt az idő előtti öregedés ellen.

La Prairie Caviar Essence

 Lifestyle fotók: www.pexels.com

Kapcsolódó bejegyzések