Ha különleges kávékra vágysz, akkor a Nespresso két új, limitált szériás kávéjára, az UMUTIMA wa Lake Kivu és a TANIM de Chiapas kávékra alkotott koktélok minden bizonnyal elnyerik majd tetszésedet.
KORIANDER LONG DRINK
HOZZÁVALÓK: 1 UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula, 80 ml ananászlé, 15 ml limelé, 20 ml cukorszirup, 5-6 koriander levél, törtjég és jégkockák
ELKÉSZÍTÉSI MÓD: Hűtsd le a poharat a jégkockák segítségével. Öntsd a shakerbe az 15 ml friss limelevet, a 80 ml ananászlevet és a 20 ml cukorszirupot, majd adj hozzá 5 közepes méretű korianderlevelet, és rázd jól össze 6-7 jégkockával. Tölts tört jeget egy üvegpohárba, és öntsd bele a keveréket. Ezután készíts egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrleményből a shakerbe, és jól rázd össze 4 jégkockával. Öntsd az előkészített ital tetejére, ügyelve a rétegek megtartására. Díszítsd friss korianderrel.
MARGARITA KÁVÉ
HOZZÁVALÓK: 1 TANIM de Chiapas kapszula, 20 ml agave szirup, 40 ml friss limelé, törtjég és jégkockák, díszítéshez limehéj, só
ELKÉSZÍTÉSI MÓD: Keverd össze a lime levét 20 ml agave sziruppal, majd rázd össze egy shakerben 5-6 jégkockával. Önts sót egy kistányérba. Vizezd be a pohár száját és mártsd bele a sóba, majd adj hozzá 2 evőkanál tört jeget. Öntsd az előkészített italt az Y-pohárba. Készíts egy ristretto-t (25 ml) a TANIM de Chiapas kávéőrleményből a shakerbe és rázd jól össze a jéggel. Miután a kávé kihűlt, adagold az előkészített italra, ügyelve a rétegek megtartására. Díszítsd az italt limehéjjal.
CITROMFÜVES BÉCSI KÁVÉ
HOZZÁVALÓK: 1 UMUTIMA wa Lake Kivu kapszula, 1 teáskanál gyömbérlekvár, 25 ml citromfű szirup, tejszínhab, friss citromfű a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉSI MÓD: Készíts ízesített tejszínhabot a habszifon segítségével, melyhez 300 ml habtejszínt és 25 ml citromfű szirupot használj. Tégy 1 teáskanál gyömbérlekvárt a Nespresso Lungo csészébe és készíts el egy espresso-t (40 ml) az UMUTIMA wa Lake Kivu őrelményből. Díszítsd az italt a tejszínhabbal és friss citromfűvel.
POPCORN CAPPUCCINO
HOZZÁVALÓK: 1 TANIM de Chiapas kapszula, 10 ml tonkabab szirup, 60 ml hideg tej, díszítéshez édes popcorn
ELKÉSZÍTÉSI MÓD: Készíts 60 ml tejből tejhabot a Nespresso Aeroccino vagy kávégépének tejhabosító funkciója segítségével, majd keverj hozzá 10 ml tonkabab szirupot. Készíts egy espresso-t (40 ml) a TANIM de Chiapas őrleményből a Cappuccino csészébe, és óvatosan öntsd a tejhabot a kávéra. Díszítsd néhány szem édes popcornnal.