Ilyen a párizsi nő! Fotókiállítás a Sofitel Budapestben

Könyvek tucatjai születtek már arról, milyen a francia nő, filmek mutatják be, hogyan él, nevet, sír egy vérbeli francia lány, és számtalan alkalommal ihletett meg illatkreátorokat, divattervezőket, dalszerzőket és írókat az a bizonyos femme fatale. Most egy utazó kiállítás keretében Budapestre érkezett néhány olyan ikonikus kép, amelyek a párizsi nők egy-egy pillanatát örökítik.

Párizs, 1964 november 17. Sophia Loren a francia fővárosba érkezett férjével, az olasz producerrel, Carlo Ponti-val. A színésznő éppen kihajol az erkélyen, hogy megcsodálja a kilátást. A háttérben az Eiffel Torony magaslik. rance, Paris, 17 novembre 1964, l'actrice italienne Sophia LOREN s'installe dans la capitale française avec son époux, le producteur italien Carlo Ponti. Ils investissent plusieurs étages d'un immeuble situé avenue Georges V. Ici l'actrice se penche par-dessus son balcon pour admirer la vue. A l'arrière-plan, on aperçoit la Tour Eiffel.
Párizs, 1964 november 17. Sophia Loren a francia fővárosba érkezett férjével, az olasz producerrel, Carlo Ponti-val. A színésznő éppen kihajol az erkélyen, hogy megcsodálja a kilátást. A háttérben az Eiffel Torony magaslik.

A Sofitel Budapestben július 20-ig látható fotókiállítás két részből áll. Kiemel 22 ikonikus, párizsi nőről készült fotót, melyek az 1950-es évek híres francia magazinban, a “Paris Match” magazinban jelentek meg. Néhány képet a magazin híres fotósa Emanuele Scorcelletti jegyez. E mellett azonban a kiállítás a kortárs művészekre is nagy hangsúlyt fektet, így 10 fiatal, amatőr és profi fotós által készített kép  is megcsodálható a kiállított darabok között.

la parisienne - sofitel budapest (6)

A “La Parisienne by Sofitel” egy meghívás, hogy a hotel vendégei ne csak a Sofitel márkát, de a párizsi nőket is megismerjék. A Nőket, akiket egy velük született életérzés, az “art de vivre” tart össze, és akik egy univerzális, örök inspirációnak a forrásai” – nyilatkozta Grégorie Champetier, a Sofitel nemzetközi marketingigazgatója. “Büszkék vagyunk, és megtisztelő ezeket az értékeket ünnepelni az új fotókiállításon. Ezzel az eseménnyel fel tudjuk hívni a figyelmet a fiatal, tehetséges fotósokra és a párizsi nőkre.”

la parisienne sofitel budapest (2) la parisienne sofitel budapest (3) la parisienne sofitel budapest (4)

A « La Parisienne by Sofitel » kiállítás ingyenesen látogatható július 20-ig.

Kapcsolódó bejegyzések