Így viselj szoknyát, stílusosan!

A #NoJeansChallenge kihívásom felénél tartottam, amikor a szoknyaviselet terén felmerült bennem néhány kérdés, így megkértem Kovács Orsit, a YURKOV stílus tanácsadóját, hogy segítsen abban, mit és hogyan viseljek télen.

Hogyan látod, mennyire jellemző a szoknyaviselet a téli időszakban?

Télen kevésbé bátrak a szoknyákkal a hölgyek, sokan inkább a nadrágokat választják. A nadrágokban is rendkívül csinosak tudnak lenni a nők, mégis, picit hiányoljuk a szoknyákat a téli utcaképből.

Kovács Orsolya_Yurkov

Mi az, ami visszatarthat minket a szoknyától, ruhától a hűvösebb napokon?

Ezt mi is mindig megkérdezzük az ügyfeleinktől, és a válasz egyértelmű: nem tudják, milyen cipővel vegyél fel. Való igaz, egy igen hideg téli napon, amikor csak a csizmát tudod felhúzni, elgondolkozol, hogyan tudsz egy szoknyát hozzá párosítani.

Milyen megoldásokat tudnál javasolni annak, aki mégis szoknyát szeretne viselni?

A csizma-szoknya párosítás tényleg egy nagy stílus-kérdés, ugyanis a szűk szoknya csizmával, ahol a kettő között kilóg a comb és a térd, nem a legstílusosabb viselet. De annyi más lehetőség van ezen kívül! Rendkívül stílusos például, amikor a szoknya rálóg egy térd fölé érő csizmára. Nem a leghidegebb téli napokon pedig igenis még mindig fel lehet venni a tűsarkút egy melegebb harisnyával, akiknek pedig megengedi a munkája és bátrabbak, haladóbbak, ők akár egy bakanccsal párosítanak egy szoknyát, ruhát.

#NoJeansChallenge_Chic&Charm

Ezen a télen milyen fazonú szoknyák a divatosak?

Ebben a szezonban az A vonalú szoknya a legnépszerűbb, ez rendkívül csinos és nőies darab, a tüll szoknyák még mindig virágkorukat élik, és nem mehetünk el szó nélkül a ceruzaszoknya mellett sem, ami a nők legnagyobb részének nagyon jól áll, és az egyik legnőiesebb darab.

A szoknya hossza hogyan alakul ezen a télen?

A legtrendibb hossz most a lábszár-középig érő szoknyák. Ezzel a hosszal érdemes vigyázni, mert ha valaki alacsony, nagyon összenyomhatja a testmagasságot. Ha mégis elcsábulnál egy ilyen darabnak, akkor érdemes monokróm szettként viselni, azaz az egész szettet egy szín különböző árnyalataiban felvenni, ez optikailag nyújt és még karcsúsító hatása is van.

#NoJeansChallenge_Chic&Charm

Milyen anyagok a legkedveltebbek?

Most találhatunk bőröket a boltokban, bársonyt, orkán-anyagú trendibb darabokat, és a télen oly kedvelt vastagabb szövetet is.

Színek terén mennyire lehetünk bátrak?

Mi, a YURKOV-nál mindig arra bátorítjuk a vendégeinket, hogy a téllel ne feketedjenek be, ne nyúljanak automatikusan a sötét és fekete színekhez. Ha mégis ez lenne a kényelmes, érdemes egy-egy színes darabot becsempészni a szettbe, így például egy színes szoknyát.

#NoJeansChallenge_Chic&Charm

Mit javasolsz, ki milyen szoknyát viseljen? Ez inkább kortól vagy formától függhet?

Ez mindig élethelyzettől és a testalkattól függ. Azt javaslom, ha valaki bizonytalan abban, hogy milyen szabásvonal áll neki jól, kérdezzen meg egy szakértőt, nagyon sokat tud segíteni és lendíteni a gardróbon, amikor valaki pontosan tudja, hogy mi áll jól neki.

Hogyan dobhatjuk fel a szoknyaviseletünket?

A színek bátrabb használatával, rétegezéssel és a kiegészítőkkel. Télen ne feledkezzünk meg a stílusos nagyméretű sálakról és a kalapokról sem, az egész szettnek egy stílusos hangulatot tudnak adni.

#NoJeansChallenge_Chic&Charm

Milyen harisnyát, harisnyákat ajánlasz?

Inkább úgy fogalmaznék, milyet nem. Nem javaslom a színes harisnyákat, értem ez alatt a piros, mustár, zöld színeket például, tehát olyanokat, amiket egy 12 éves kislány hord csak, mert egy nőn furcsa hatást kelt. Üzleti életben pedig érdemes óvakodni a mintás, és nagyon csipkés daraboktól, mert abban a közegben közönségesen fog hatni.

Milyen cipőt viseljünk szoknyához télen?

Ahogy korábban javasoltam, érdemes egy picit ezen a téren is kilépni a komfortzónánkból, és nem csak átlagos csizmában gondolkodni: ott vannak még a szép téli magassarkúk, a térd fölé érő darabok, és a sportosabb csizmák, cipők, bakancsok. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a bokacsizma optikailag elvágja a lábat, amivel lerövidítjük a lábainkat, és ezzel kövérítjük magunkat.

A #NoJeansCahllenge kihívásról itt olvashatsz többet:
http://chic-and-charm.hu/szoknyaban-az-elet-veget-ert-a-nojeanschallenge-kihivas/

http://chic-and-charm.hu/nojeanschallenge-kihivas/

Kapcsolódó bejegyzések