Így takaríts kedvenced után a lakásban

Amióta cicánk van, sokkal több időt igény a takarítás. Nem könnyű eltűntetni az apró szőrszálakat, amelyek megtapadnak a kanapén, a szőnyegen, és látványos jelen vannak szinte mindenhol. Szerencsére a porszívók tervezői gondoltak a gazdikra, így például az Electrolux is, amely piacra dobta az AnimalCare készüléket. Hoztam néhány tippet, amelyek segítségével a lakás tisztán tartása egyszerűbbé válhat.

Így takaríts házikedvenced után

Akár kutyáról, akár macskáról, nagyobb testű vagy kisebb háziállatról van szó, azokat a dolgokat, amiket napi szinten használ kedvencünk, érdemes rendszeresen tisztítani.

Kisállatunk fekhelyét mindenképpen javasolt legalább havonta kimosni, mivel táptalaja lehet a különféle baktériumoknak és kórokozóknak.

Öblítsük át alaposan az etető és itató tálakat is, miután átmostuk őket enyhe mosószeres vízzel. Ha ennek ellenére azt vesszük észre, hogy szőrgombócunk nem szívesen eszik-iszik belőlük, használjunk forró vizet, ami képes megölni a baktériumokat.

Puha játékait szintén tisztítsuk rendszeresen, hiszen a szőrszálak szinte mágnesként tapadnak rájuk. Emellett a kórokozók terjedésében is szerepet játszhatnak, ezért, ha allergiás van a családban, fordítsunk a tisztításukra külön figyelmet.

Electrolux_Házikedvencek_takarítás_Chic&Charm

Porszívó a szőrszálak ellen?

Imádott házikedvenceink feladják nekünk a leckét azzal, hogy állandóan termelik a takarítani valót mindenhol elhullajtott szőrszálaikkal. Padlón a seprű átmenetileg gyors megoldás lehet, de egyrészt egy idő után a szőrszálak rátapadnak, másrészt szőnyegről, kanapéról nem tudjuk vele eltávolítani a szálakat.

Az Electrolux AnimalCare porszívói erre kínálnak egyedülálló megoldást: egyedi kivitelezésüknek köszönhetően egyszerűen, gyorsan és kényelmesen tudjuk tisztán tartani otthonunkat. Ha kedvencünk gyakran hullajtja a szőrét, és gyorsan szeretnénk takarítani utána, az Electrolux vezeték nélküli Ergorapido kéziporszívójával egy 60 négyzetméteres lakás padlóját 5-10 perc alatt meg lehet tisztítani az állatszőrtől. Az UltraSilencer Zen modellek annyira halkan működnek, hogy akár aludni is lehet mellettük, és házikedvencünk sem menekül ijedtében a kanapé alá. Az Electrolux PowerForce családjában pedig már kedvezőbb árfekvésben is találhatunk olyan modellt, amelynek egyaránt tartozéka a mini turbó szívófej és az s-bag® Szagsemlegesítő porzsák. Ha esetleg a porzsák nélküli, tartályos modelleket éreznénk higiénikusabbnak kimoshatóságuk miatt, akkor az UltraFlex termékcsaládban is találunk állatbarátoknak ajánlott modellt mini turbó szívófejjel, ami hatékonyan felszedi a szőrt a kanapéról is.

electrolux_ultraone_Házikedvencek_takarítás_Chic&Charm

Allergiával küszködsz?

Sajnos sok esetben számolni kell az állatszőr allergiás hatásával is, ilyenkor alapvető az alapos takarítás. Az AnimalCare porszívók nem csak maradéktalanul összeszedik a szőrszálakat és a piszkot, de megtisztítják otthon a levegőt is. Az UltraOne modell többféle szívófejeivel pillanatok alatt eltüntethetjük a padlóról és a bútorokról is kedvenceink szőrszálait, hatékony szűrőrendszere ugyanakkor nem engedi vissza a piszkot a levegőbe.

Ha azonban nem szeretnénk új porszívót vásárolni, de zavarnak minket a szagok, első lépésként próbáljuk ki az Electrolux s-bag® Szagsemlegesítő porzsákját. Ez a speciális típus felületkezelésének köszönhetően megköti a kellemetlen szagokat, így már akkor is jobban érezhetjük magunkat, ha csak a porzsákot cseréljük ki erre a modellre. Ahogy minden s-bag®, ez is illeszkedik minden korábbi és új Electrolux porszívóba is.

Akármelyik kategóriát választjuk, az AnimalCare porszívók mindegyike rendelkezik mini turbó szívófejjel, amivel bútorokról, kárpitokról is könnyű feltakarítani az állatszőrt, így segítenek abban, hogy egyszerűbben és gyorsabban tudjuk tisztán tartani otthonunkat.

Kapcsolódó bejegyzések