Ha főzés, akkor legyen egy Béterved!

 A nyár során ellátogattam Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájába, ahol különleges körülmények és nem mindennapi eszközök között ismerhettem meg a Smart Cooking School alapelveit. Ősszel újabb kurzusok veszik kezdetüket, amelyekre érdemes becsatlakozni.

Mitől okos egy konyha?

Mivel a főzőiskolában a Zepter edényeiben készítjük el az ételeket, ezért egy teljesen új szemléletet és főzési módszert sajátíthattunk el. Nem csak az lenyűgöző, hogy mennyire takarékos megoldás a Zepter edényeivel főzni, de jóval egyszerűbb megoldásokat kínálnak. Ha mindent előkészítünk, akkor, miközben a háttérben a leves szinte magától megfő, addig egy másik főzőálláson akár húst süthetünk, vagy zöldséget párolhatunk. A kombinált edényeknek köszönhetően pedig akár egyszerre végezhetünk kétféle munkát is. Például, amíg az alsó részben fő az édesburgonya, addig a felső, szűrőedénnyel bővített részben megpárolódnak a zöldségek. De sütni is remekül lehet bennük, nem ragad le és puha omlós lesz az étel.

Béterv Smart Cooking School

Főzve utazz minden héten más országba!

Az őszi szezonban a Béterv Smart Cooking School-ban tematikus főzőkurzusok indulnak, amelyek egy-egy ország, tájegység konyháját idézi meg: Toscana, Marokkó, Baszkföld, a varázslatos keleti kultúra, ezek mind-mind terítékre kerülnek. Miközben továbbra is fókuszban marad mindaz, hogyan lehet ezeket az ételeket okosan, okos konyhai eszközöket használva elkészíteni.

Béterv Smart Cooking School _Chic&Charm Béterv Smart Cooking School _Chic&Charm

A Béterv Smart Cooking School legújabb témái és időpontjai:

Szeptember 7. – Toscana

  • előétel: Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával
  • leves: Parmezánkrémleves – kéksajtos tortellinivel
  • főétel: Brokkolis sertésszűzérme – szárítottparadicsomos rizottóval

Szeptember 27. – Keleti kalandok

  • előétel: Tavaszitekercs citromos chiliszósszal
  • leves: Kókusztejes vöröscurry leves csirkével
  • főétel: Falafel – humusszal és tortillával és joghurtos uborkával

Október 18. – Baszkföld csodái

  • előétel: Gombás pintxos kecskesajttal
  • leves: Baszk zöldségleves chorizóval és babbal
  • főétel: Szardínia mediterrán szósszal és sültpaprikás cous-cous

November 8. – Marokkó aranya

  • előétel: Chermoula füstölt lazaccal és ananász salsa-val
  • leves: Harirra leves csicseriborsóval
  • főétel: Bárányborda aszaltgyümölcsös basmati rizzsel és marokkói répasalátával

November 29. – Ünnepekre hangolva

  • előétel: Souse-videolt narancsos kacsamellel
  • leves: Korhely leves húsgombóccal
  • főétel: Temgeri süllő gyömbéres sütőtök pürével

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft. Jelentkezni a 06 30 273 7532-es telefonszámon vagy az info@beterv.hu e-mail címen lehet.

Kapcsolódó bejegyzések