A nyár során ellátogattam Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájába, ahol különleges körülmények és nem mindennapi eszközök között ismerhettem meg a Smart Cooking School alapelveit. Ősszel újabb kurzusok veszik kezdetüket, amelyekre érdemes becsatlakozni.
Mitől okos egy konyha?
Mivel a főzőiskolában a Zepter edényeiben készítjük el az ételeket, ezért egy teljesen új szemléletet és főzési módszert sajátíthattunk el. Nem csak az lenyűgöző, hogy mennyire takarékos megoldás a Zepter edényeivel főzni, de jóval egyszerűbb megoldásokat kínálnak. Ha mindent előkészítünk, akkor, miközben a háttérben a leves szinte magától megfő, addig egy másik főzőálláson akár húst süthetünk, vagy zöldséget párolhatunk. A kombinált edényeknek köszönhetően pedig akár egyszerre végezhetünk kétféle munkát is. Például, amíg az alsó részben fő az édesburgonya, addig a felső, szűrőedénnyel bővített részben megpárolódnak a zöldségek. De sütni is remekül lehet bennük, nem ragad le és puha omlós lesz az étel.
Főzve utazz minden héten más országba!
Az őszi szezonban a Béterv Smart Cooking School-ban tematikus főzőkurzusok indulnak, amelyek egy-egy ország, tájegység konyháját idézi meg: Toscana, Marokkó, Baszkföld, a varázslatos keleti kultúra, ezek mind-mind terítékre kerülnek. Miközben továbbra is fókuszban marad mindaz, hogyan lehet ezeket az ételeket okosan, okos konyhai eszközöket használva elkészíteni.
A Béterv Smart Cooking School legújabb témái és időpontjai:
Szeptember 7. – Toscana
- előétel: Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával
- leves: Parmezánkrémleves – kéksajtos tortellinivel
- főétel: Brokkolis sertésszűzérme – szárítottparadicsomos rizottóval
Szeptember 27. – Keleti kalandok
- előétel: Tavaszitekercs citromos chiliszósszal
- leves: Kókusztejes vöröscurry leves csirkével
- főétel: Falafel – humusszal és tortillával és joghurtos uborkával
Október 18. – Baszkföld csodái
- előétel: Gombás pintxos kecskesajttal
- leves: Baszk zöldségleves chorizóval és babbal
- főétel: Szardínia mediterrán szósszal és sültpaprikás cous-cous
November 8. – Marokkó aranya
- előétel: Chermoula füstölt lazaccal és ananász salsa-val
- leves: Harirra leves csicseriborsóval
- főétel: Bárányborda aszaltgyümölcsös basmati rizzsel és marokkói répasalátával
November 29. – Ünnepekre hangolva
- előétel: Souse-videolt narancsos kacsamellel
- leves: Korhely leves húsgombóccal
- főétel: Temgeri süllő gyömbéres sütőtök pürével
A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft. Jelentkezni a 06 30 273 7532-es telefonszámon vagy az info@beterv.hu e-mail címen lehet.