Ezek a nyár legforróbb divatbakijai

A hőség arra késztet minket, hogy a leglengébb, legkönnyebb ruháinkat vegyük fel. Ám nagyon figyeljünk arra, hogy a hőségriadóban se vétsünk óriási divathibákat!

Túl feszes? Túl szűk?

A nyári, sztreccsruhák nagyon kényelmesek, legtöbbjük ujjatlan, kellemes viselet. Ám akárcsak a sztreccs ceruzaszoknyák esetében, így a ruháknál is nagyon figyeljünk arra, hogy az alatta viselt fehérnemű ne legyen szűk, ne vágjon be. Annál nincs kellemetlenebb, mint amikor a bugyi felett kibuggyan a pocak, és az láthatóvá válik – hiszen annyira szűk a ruha, hogy az mindent megmutat. Pedig a ceruza szoknya, vagy épp a testre simuló ruhák nem csak a modell alkatú lányoknak állnak jól, hanem akár a molettebb hölgyeknek is. A titok az alatta viselt, akár alakformáló fehérneműkben rejlik.

11

Melltartó nélkül soha!

Bármennyire meleg van, egy stílusos hölgy sosem lép ki az utcára úgy, hogy ne viselne melltartót. Arra is ügyelni kell, hogy lehetőleg a melltartón keresztül, vagy a lehelet vékony felsőkön keresztül se látszódjon át semmi. Ma már nagyon kellemes viseletet biztosító, kényelmes melltartókat lehet kapni, akár szivacsosat, akár erevítőset, vagy anélkülit.

melltartó hibák_ChicAndCharm

A lényeg, hogy minden méretre szép és komfortos darabokat találhatunk, amelyek a nagy hőségben sem elviselhetetlenek. Ha pedig van olyan kedvenc ruhánk, amely alá semmiképpen nem illik pántos melltartó (mert annyira vékony a ruha pántja), akkor alakítsunk át egy melltartót, és varrjuk bele állandó betétnek a pánt és hátrész nélküli melltartónkat. Persze otthon lehetünk kényelmesek, bár szerintem itt sem utolsó szempont, hogy kedvesünknek mit mutatunk magunkból.

A flip-flop nem utcai viselet!

Sem a flip-flop, sem a strandpapucs nem helyettesíti a cipőt akkor, ha a városban vagyunk. Egyetlen szetthez sem javasolnám, kivéve persze a strandot, a tengerparti lófrálást, vagy a telken, nyaralóban töltött időt. Ha felöltöztünk csinosan, akkor ne rontsuk el az összképet azzal, hogy egy műanyag lábbelit veszünk fel, még akkor se, ha az aranyszínű vagy strasszkövekkel díszített!

FlipFlop hibák_ChicAndCharm

Nem kell a lebernyeg

Bár a legegyszerűbb megoldásnak tűnik a kánikulában, törekedjünk arra, hogy ne viseljünk ormótlanul nagy, több számmal nagyobb ruhákat, csak azért, mert szellősek. Még a nagy meleg sem lehet indok arra, hogy a nőiességünket, szépségünket feláldozzuk az ízléstelenség oltárán. Ha csak nem vagyunk piktorok, művészek, vagy erős, karakteres stílusunk, amely akár a védjegyünk is lehetne, kerüljük ezeket a darabokat. Keressünk olyanokat, amelyek kényelmesek, ugyanakkor kiemelik szépségünket.

Lebernyeg ruhák_ChicAndCharm

Tüntesd el a pántokat!

Mivel egyre több olyan fazonú felsőt dobnak piacra, amelyeknek a vállpántja nem pont a melltartónk pántja vonalában fut, ezért figyelnünk kell, hogy a kilógó pántokat elrejtsük. Akár a már korábban említett csatokkal eligazgathatjuk, akár tartópántokat is varrhatunk kedvenc felsőnk vállpántjába. Aki szereti, vagy megteheti – kebelméret függő – annak jó szívvel ajánlom a levehető pántos melltartókat, amelyek a szilikoncsíknak köszönhetően kényelmes viseletet jelent.

melltartó hibák_ChicAndCharm

Kapcsolódó bejegyzések