Életre kelt természet – Issey Miyake új illata

2016-ban egy új illatot inspirált Issey Miyake 1992-ben kezdődő illattörténetében. Újraalkotta a víz illatát. 2017-ben pedig ez a harmatcsepp egy különleges szirommá virágzott. Csak egy szirom és a sós fuvallat érintése. Ez lett a L’Eau d’Issey Pure Eau de Toilette.

Idén, Issey Miyake felfedi a teljes nyugalom harmadik pillanatát. Eljött a virágzás ideje. A L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum illattal, a szirmok egy nyíló virággá fejlődnek, egy különleges cseppet alkotva, mely megragadja a legtisztább illatot… a nektár illatát.

L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum

Dominique Ropion és Fanny Bal parfümkészítőkkel a L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum-ről beszélgettünk:

Mi jutott eszükbe a “nektár” szóról, amikor kigondolták ezt az új illatvariációt?
Számunkra a nektár a nagylelkűség és a gazdagság szinonimája. Visszatértünk a L’Eau d’Issey Pure első pillanatához, az Eau de Parfum-höz és kiemeltük annak addiktív, mézes jegyeit.

Miért jelenik meg a körte az új Eau Pure illatban?
A lédús, kevésbé roppanós körte frissességet visz a fejillatba. Emellett ez az ínycsiklandó illatjegy tökéletesen harmonizál a rózsával, mivel a körte és a rózsa jegyekben sok a közös alkotóelem.

L’Eau d’Issey Pure Nectar de Parfum

Ebben az illatverzióban, a rózsa frissebb, mint valaha. Hogyan valósulhatott meg?
A nektár gondolatának kifejezésére egy telt, érzéki rózsát képzeltünk el, mely mézes jegyeivel kiemeli a rózsa abszolút mézes oldalát, ami új összetevő ebben az illatban. A méz gourmand érintése ellenére az illat megőrzi rendkívüli tisztaságát. A szívjegyek áttetszőségét fokozva, a rózsa abszolút mellé gyöngyvirág jegy és LMR Rózsa Esszencia – illóolaj és rózsavíz együttes kivonata – társulnak, melyek közösen egy még “szirmosabb”, harmatosabb illatot alkotnak. A maritima IFF sós tengeri illata fokozza a parfüm áttetsző hatását és tisztaságát.

Felbukkannak fás jegyek is…
Igen, a szantálfa kihangsúlyozza a szívjegy virágos, mézes hatását, mely a cashmeran fás jegyeivel és az ámbrás akkorddal elegyedik. Habár édesebb és virágosabb, a Nectar de Parfum még mindig a L’Eau d’Issey Pure illatnál megismert alapokra építkezik.

Kapcsolódó bejegyzések