Ebédelj egy jót az Arazban!

Miközben a forró aszfalt lassan megolvad Budapest utcáin, és szinte kihal a főváros, a Dohány utca kellős közepén elfog az éhség. Enni lenne kedvem, de elegáns, kulturált körülmények között. Így tértem be a Continental Hotel Budapest Araz Éttermébe, ahol különleges meglepetés fogadott.

Continental Hotel Budapest lobbyA szálloda étterme már a megnyitás pillanatában üdítő foltja volt a városnak, köszönhetően a magas minőségű étlap kínálatnak, és annak, hogy a kitűnő helyszínhez és kiszolgáláshoz mérsékelt árak társultak. Nincs ez ma sem másként, amit hűen tükröz, hogy a szálloda belső éttermében illetve a teraszon egymást váltják az ebédtársaságok.

20170706_123652 20170706_123931

Nagy örömömre nem kell azon törnöm a fejemet, mit válasszak az amúgy szimpatikus a la carte étlapról, mert a napi menü tökéletes összeállításnak tűnik. A hétfőtől péntekig 12:00 és 14:30 között fogyasztható menüben egy levest, egy főételt és desszertet találhatunk. A déli menük érdekessége, hogy az egyes menük fogásai egymással kicserélhetőek, így szinte mindenki összeállíthat magának egy olyan 2 illetve 3 fogásos menüt, amelyben nem kell kompromisszumot hozni, hiszen minden étel a fogára való. Ráadásul a déli menük ár/érték aránya kitűnő! A kétfogásos ebédért csupán 1590 forintot, míg a három fogásért 1790 forintot kell fizetnünk.

Continental Hotel Budapest Araz Étterem terasz

Barka Áron séf, ahogyan az a la carte vonalba is a magyar és a francia konyha ízeit és hagyományait csempészte be, úgy most is, a menü kínálatban is ezt a kiváló minőséget és ízvilágot fedezhetjük fel. A fogások bőségesek, a minestrone levessel és a párolt roppanós zöldséggel kínált sült oldalas majdnem kifogott rajtam, így ezen a napon a kókuszos fagylaltról lemondtam.

délimenu1 délimenu2

Mint megtudtam, ha szombaton térnénk be az étterembe, akkor 2590 forintért ebédelhetünk meg, amihez a három fogás mellett egy házi limonádé, egy pohár bor vagy sör, sőt, egy csésze kávé is tartozik. A déli menü szépsége, hogy szállodai környezetben, éttermi kiszolgálás mellett, nyugodtan fogyaszthatjuk el ebédünket. Mindezért nem csupán a szomszédos irodaházból érdemes beugrani, de akár egy hosszabb utat is megér megtenni.