Csajok New Yorkban és Budapesten

Visszatértek a Csajok az HBO képernyőjére, így tovább követhetjük a négy New York-i lány, Hannah, Marnie, Jessa és Shoshanna eddig is eseménydús, de most még inkább felgyorsult életét.

Csalódni fognak azok, akik esetleg abban reménykedtek, hogy a Csajok ötödik évadára már érett és kiforrott személyiségű nők képében fogják viszontlátni a szereplőket. A lányok ugyanis hiába állnak új karrierkihívások vagy esküvő előtt, semmit sem veszítettek a tőlük megszokott merész, szókimondó és sokszor meggondolatlan természetükből, ami a vadonatúj részekben is jellemzi őket.

nyccsajok

Az már senkinek sem újdonság, hogy a főszereplőt alakító és a történetet jegyző Lena Dunham saját magáról mintázta Hannah Horvath karakterét. Így nemcsak fantáziáját, de tapasztalatait is felhasználta a sztori alkotásakor, amiben nem is szabták szűkre határait. „Nem tudok elképzelni annál kreatívabb alkotói élményt, mint amilyet a Csajok jelentett. Az a szabadság és támogatás, amelyet az HBO biztosított Jenninek, Juddnak és nekem, meglehetősen ritka. Lenyűgöző volt a színészek elkötelezettsége és eredetisége is, a stáb valóban a családommá vált” – nyilatkozta Dunham, aki néhány neves elismerést is bezsebelt már sorozatával, elnyerte többek között 2013-ban a Golden Globe-ot is, melyre azóta is minden évben jelölést kap.

nyccsajok3

Hannah-ék után a budapesti Csajok​ is bemutatkoznak, akik kreatívak, céltudatosak, és folyton keresik a megfelelő utat az önmegvalósítás felé, miközben persze igyekeznek megfelelni mindenféle elvárásnak. Fehér Barbara, a SCHATZI dress&bar tulajdonosa, Tomcsányi Dóri, divattervező, illetve Polgár Odett énekesnő arról mesélnek, ők milyen hasonlóságot látnak a korosztályuknál felmerülő gondok, és a sorozatban is felmerülő problémák között.

Három csaj, három út, három saját ötlet. Mekkora a relatív távolság New York és a magyar főváros között? Megkérdeztek három ikonikus budapesti női képviselőt, hogy mit gondol jelen korunk 20-as, 30-as évekbeli nőkről, az útkeresés folyamatáról, az önmegvalósításról, és, hogy miként látják magukban a Lena Dunham-i, a generáció egyik nagy szócsővének alakját.

A budapesti csajok:

Fehér Barbara tulajdonos,  a MOME design management szakon végzett, korábban budapesti helyek promóciójával foglalkozott (Urimuri), 2015-ben nyitották Juhász Katival (szintén anno Baldaszti), a társával az első saját helyüket, a Schatzi dress & bar-t.

Tomcsányi Dóri divattervező, divattervező, a MOME textiltervező szakán végzett, 2010-ben alapította meg saját márkáját, a doritomcsányit. Férjével, Sikó Bálinttal közös boltjuk van a Paulay utcában, ez a The Garden Studio (korábban a Kammermayer téren). 3 éves kislány édesanyja.

Polgár Odett énekes, ismert énekesnő Megnyerő személyiség, szabad szellem, egyedi hangú és karakterű énekesnő, profi előadói képességekkel megáldva. Arra született, hogy diktálja a divatot, kiváló szerzőkkel, zenészekkel közreműködve építi szólókarrierjét és szemtelenül fiatalon jelentős sikereket ért már el. 2013-ban Fonogram díjat kapott “Hanyatt, Homlok, Egyenes” című nagylemezéért. Legutóbbi, Csillagtérkép című nagylemeze eddigi legérettebb munkája.