Lassulj be a Caramellben!

Már régóta el szerettem volna utazni Bükfürdőre, hogy felfedezhessem a Caramell Premium Resort megújult tereit, új apartmanjait. Nemrég módon nyílt erre és egy hosszú hétvége során minden zugát bejártam, sőt, egy fantasztikus wellness kezelésben is részem lehetett.

Amióta megújult az autóút Szombathely felé, kényelmes és biztonságos út visz le Bükfürdőre, ráadásul gyorsabban is juthatunk el a fürdővárosba. A Caramell szálloda korábban is egy nagyon kényelmes négycsillagos szálloda volt, amelynek holisztikus szemlélete, kezelései és ennek alapján berendezett terei egyből egy különleges atmoszférát nyújtottak.

Caramell Premium Resort (22) Caramell Premium Resort (23)

Caramell Premium Resort (20)A tavalyi év során átadott resort részleg azonban egy új dimenzióba emelte a szállodát: most már az is kényelmesen megszállhat itt, aki családdal érkezik, hiszen az apartman szobákban kényelmesen elfér akár egy négytagú család is. A kényelmet tovább fokozza, hogy ezekhez a szobákhoz egy teakonyha is tartozik, így ráérősen falatozhatunk az étkezőasztal mellett.

Caramell Premium Resort (1) Caramell Premium Resort (3)

Caramell Premium Resort (2)

A szálloda kellemes atmoszférája az első pillanattól egy másik világba repíti az embert: a nyugalom szigetére cseppenünk, ahol nincs okunk kapkodni, sietni, türelmetlenkedni, mert nincs is más dolgunk, mint pihenni és átadni magunkat a kikapcsolódásnak. Ehhez természetesen minden adott, például a 2000 négyzetméteres kétszintes wellness tér.

Caramell Premium Resort (7) Caramell Premium Resort (9)

Mivel egy szép napsütéses hétvégét fogtunk ki, első utunk a napozóteraszra vezetett, amely az új külső medencét öleli körbe. A napozóágyakon pihegve gyönyörködtem a zen kertben, amiben még halastó is elfért. A vízcsobogás megadta az alaphangulatát a napnak. A virágok és kis kínai pagodákhoz hasonlító kerti lámpások között madarak csiviteltek, köztük álmosan sétált a szálloda házi kedvence, a koromfekete kismacska.

Caramell Premium Resort (17)

A napozásból felmelegedve csak néhány lépést kellett tennem, hogy a frissvizű medencében megmártózhassam, és ússzak néhány hosszt. Amikor éppen egy kellemes hátmasszírozásra vágytam, a Zen Spa wellness térében kialakított beltéri élménymedencében dögönyöztettem magam. A fürdő mellett egy hatalmas pihenő szobát alakítottak ki, ahol fonott bútorokban ejtőzhet az ember – már ha éppen nem a napsütés csalogatja a szabadba.

Caramell Premium Resort (10) Caramell Premium Resort (12)

A wellness tér az emeleten folytatódik: itt kaptak helyet a szaunák. Többek között a finn szauna, a gőzkabin, a bioszauna, egy aroma kabin és egy gyógynövényes szauna, melyek mindegyike fantasztikusan szép és új, így valóban élvezet a délutánonként tartott szauna szeánszok egyikén részt vennem. Jó hír azoknak, akik a csendet és a nyugalmat preferálják, hogy a szállodának van egy másik wellness részlege is: ez a Silent Zone névre hallgató terület a szálloda egykori, eredeti wellnesse, amelyet most 16 éven felülieknek alakították át. Vagyis ez csak a felnőtteknek szól, gyerekzsivaj mentesen. A zavartalan, nyugodt ellazuláshoz egy beltéri és egy élménymedence járul hozzá, szaunákkal együtt.

Caramell Premium Resort (11) Caramell Premium Resort (13)

A szállodai foglalásunkhoz reggeli és vacsora tartozott, ám ebédidőben sem maradtunk éhesen: a Wellness Bárban egy fix áras menüt kínáltak, amit a teraszon fogyaszthattunk el. A szálloda Mandala éttermében svédasztalos kínálat fogadott minket, és sok finom falat után ínycsiklandó, saját készítésű sütemények tették fel a koronát az estre. Természetesen itt nem érhetett véget az est, egy jó koktél és Dévényi Tibi bácsi Retro Discoja mellett az éjszaka a miénk volt.

Caramell Premium Resort (5)

Bár mi tökéletesen elégedettek voltunk a rengeteg napozással és kényeztetéssel, amit kaptunk, aki ennél kíváncsibb vagy szeretné felfedezni a várost, annak mindenképpen javasolni tudom, hogy a szálloda tőszomszédságában fekvő Kristály Tornyon mérje fel a bátorságát. Az egyedülálló mászótorony kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élményt jelent, így akár családilag is bevállalható az adrenalintúra. Ha nyugalmasabb kikapcsolódást keresnénk, akkor a városban fekvő, egyedülálló gyógyfürdőt nézzük meg. Nem csak gyógyvizes medencéket, de csúszdaparkot, gyermek pancsolót és szabadtéri élménymedencéket is találunk, így akár egy egésznapra való programot is jelenthet a fürdőzés.

Caramell Premium Resort (18) Caramell Premium Resort (19)

És most következzen az, amiről nem tudok elfogódottság nélkül beszélni. Ha nagy szavakat szeretnék használni, bizony azt mondanám, életem legjobb masszázsélményében volt részem, pedig, aki ismer, tudja, hogy jócskán kipróbáltam már számtalan helyen számtalan wellness kezelést. Egy biztos: ahhoz, hogy egy masszázs igazán jól „működjön” két dolog kell hozzá: egy, aki adja, és egy másik, aki befogadja. Ha e kettő közül valamelyik éppen nem abban a hangulatban van, akkor a tökéletes élmény elmarad. Ezért szeretném leszögezni, hogy ez az én tökéletes élményem, ahol én is és a masszőröm is abban a bizonyos flow-ban voltunk.

Caramell Premium Resort (4)

Egy különleges kezelést választottam, amelynek már a neve is beszédes: Sparitual- Infinitely Loving kezelés – kínai jázmin esszenciális olajjal. Még ma is az orromban érzem ezt a kellemes illatot, elég csak visszaemlékeznem rá. A 80 perces kezelés egy valódi rituálé, a szó legnemesebb értelmében. Itt minden a vendégről szól, érte van, az első érintéstől az utolsóig. Ha szeretném, értelmezhetem ezt úgy, mint egy megtisztulási folyamatot, amely során magam mögött hagyom a múltat és egy új ember születik, vagy ha ennél profánabb akarok lenni, akkor egyszerűen csak tisztábbá válok, majd a kezelés során bőröm megtelik éltető erővel. A rituálé egy hosszas bőrradírozással indul, ahol az egész testet finom, aprószemcsés cukorradír dörzsöli át, majd ennek letisztítását követően ez a nagyon virágos illat borítja be a testemet tetőtől talpig. Közben szól a lélekemelő zene, az elme megnyugszik, a szív megpihen, a tudat kitisztul. A végtelenségig tudtam volna élvezni ezt a kezelést, de a 80 perc hamar elszállt. Ezzel a tökéletes kényeztetéssel teljesen kicserélődve tértem vissza Budapestre, hogy hírét vigyem a Caramell dolgozóinak szakértelmét, körültekintő gondosságát és vendégszeretetét.

Kapcsolódó bejegyzések