Biztonságos síeléshez megbízható síruha kell!

Mielőtt elkezdődne a síszezon, fontos felkészülnünk, ám nem csak fizikailag kell toppon lennünk, hanem felszerelésünket is át kell néznünk, karban kell tartanunk. Ha szükséges, akkor be kell szereznünk a hiányzó ruhadarabokat, felszereléseket. Ebben segíthet nekünk a Helly Hansen, no meg abban, hogy valóban minőségi, jó síruhánk legyen.

Hogy mitől válhat egy márka valóban megbízhatóvá? Leginkább azoknak a kutatásoknak köszönhetően, amelyeket hosszú évek, évtizedek alatt fejlesztenek ki azért, hogy még tartósabb, még biztonságosabb felszerelésünk legyen. Olyan, amely nem hagy cserben minket a bajban, vagy épp olyan, amely segít a mentés során.

Helly Hansen

Kutatások és fejlesztések

Talán kevesen tudják, de a ma 140 esztendős márka olyan fejlesztéseket tudhat maga mögött, mint

  • A vízálló anyagú, szintetikus Lifa® aláöltözők, melyek úgy lettek kialakítva, hogy megalkuvást nem ismerve biztosítsák a meleget, miközben elvezetik a nedvességet a bőrfelszínről. A 2017-es őszi/téli szezonban a Helly Hansen teljesen megújítja Lifa® technikai vonalát: a 100%-ban merinói gyapjúból készült aláöltözetek új dizájnnal, formával, színekkel és grafikával rendelkeznek.
  • Az úttörőnek számító H2Flow™ hőszabályzó-rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a testhőmérsékletet a leghatékonyabb módon lehessen szabályozni. Ez a technológia a légzsebek vagy lyukak segítségével, amelyek elraktározzák a test hőjét, optimálisan szigetel, miközben lehetővé teszi, hogy a szellőző cipzárakon keresztül szabályozhassuk a hő- és levegőáramlást, anélkül, hogy a hideg levegő be- vagy a meleg levegő kiáramlana.
  • Life Pocket, amelyet a márka a NASA-val közösen olyan anyagokból fejlesztett ki, amelyek meghosszabbítják a telefon és más elektronikai eszköz akkumulátorának használati idejét. A NASA-val közösen kifejlesztett új PrimaLoft Aerogéllel feltöltött zseb kétszer-háromszor melegebb, mint egy átlagos zseb, ezáltal az akkumulátort még akkor is életben tartja, ha odakint -30° C
  • Light-Flex™, amely egy olyan hordható technológiai elem, amely hozzájárul ahhoz, hogy viselője még nagy távolságról is észrevehető legyen.

Helly Hansen_Vest_Hero

Mentés közben is Helly Hansenben

A Helly Hansen öltözeteit világszerte több mint 55 000 síterepen dolgozó munkatárs és szakember viseli és bízik bennük, hiszen azokat az ő tapasztalataikat figyelembe véve fejlesztették ki. Klauszmann Viktor, a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány vezetője beszélt arról, hogy melyek a legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kell venni akkor, amikor a legádázabb körülmények között is menteni kell. Mint elmondta, minden helyzetben megfontolt, de nagyon gyors, egyedi döntések alapján irányítja munkatársait, sokszor életveszélyes helyzetekben is. Folyamatosan figyelnie kell, kockázatelemzést kell végezni ahhoz, hogy minden helyzetet pontosan érzékelhessen. Egy ilyen kiélezett helyzetben az egyik legfontosabb, hogy a munkaruha mindig és mindenhol a legjobban teljesítsen, sose hagyja „cserben” viselőjét. Kellenek a valóban vízálló cipők, a strapabíró ruhák, a meleget adó kabátok. És éppen ilyen fontosak a Helly Hansen ruhákon megtalálható fényvisszaverő csíkok, amelyek még gyengébb látási viszonyok között is jól láthatóvá teszik viselőjüket.

Helly Hansen_Klausmann Viktor_Thurzo_Balazs

Arra a kérdésre, hogy vajon melyek azok a szempontok, amelyek a biztonságos síeléshez elengedhetetlenek, a következő választ adta :„Felkészülten, tehát edzetten kezdjünk neki. Mindig szakértővel vizsgáltassuk meg a felszerelésünket! A hihetetlen „flow” élmény közepette se feledkezzünk meg az előttünk, mellettünk sízőkről!”

Helly Hansen_Klausmann Viktor_Thurzo_Balazs

Tudtad?

Amennyiben sínadrágot vagy síkabátot vásárolunk nem csupán megbízható síruházatra teszünk szert, hanem a Ski Free program keretein belül egy napot ingyen síelhetünk világszerte a partner síterepek egyikén, köztük Magyarországon a mátraszentistváni Síparkban vagy a Kékestető Sícentrumban. A programról további információkat a következő linket találhatunk: https://www.hellyhansen.com/skifree/

Helly Hansen

Helly Hansen

Kapcsolódó bejegyzések