Beköszöntött a cseresznyefa virágzás Gyulai Nati új kollekciójában

Gyulai Natália, a NATI 100% PURE IDEA tervezője, új kollekciójában – amelynek a sakura, a japán cseresznyefa virágzás a témája – szinte mindent rózsaszín szirmok vesznek körbe. Természetesen nem maradhatnak el a kedves állatfigurák sem, kutyusok és cicák tűnnek fel a rózsaszín háttérben.

NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció

Egy éles váltással, a Valentin napi kis fekete kollekció után a NATI 100% PURE IDEA most bájos, rózsaszín kollekcióval köszönti a tavaszt. Gyulai Nati a japán cseresznyefa virágzás misztériumát igyekezett átültetni kollekciójába, amely így lett egyszerre időleges, mégis az állandóság jelképe: nem csak néhány napig, hanem hosszú hónapokon keresztül gyönyörködhetünk a sakura misztériumában.

NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció

A hanami (virágnézés), vagyis a gyönyörködés a tavasszal virágzó cseresznyében és japán szilvában, hagyományos japán szokás. A cseresznyefa virágzásának időszaka nagyon rövid, ezért fontos, hogy a lehető legnagyobb tisztelettel és figyelemmel adózzanak ezért a szent pillanatért. A szakurát szentnek tekintették a japánok, és annyira fontos helyet foglal el a köztudatban, hogy még ma is Japán kulturális szimbóluma.

NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció

Az emberek hittek a fákban lakozó istenekben, és a hanami, néhány évszázada az azévi termésről való jóslásra és a rizsültetés idényének bejelentésére fenntartott alkalom volt. Magasztaló verseket írtak a törékeny virágokról, amelyekre mint az élet metaforájára tekintettek. Az életnek effajta ’ideiglenes’ szemléletmódja nagyon népszerű a japán kultúrában, és általában a létezés csodálatra méltó formájának tartották. Japán legnagyobb cseresznyevirág-néző helye a Mjógi-hegy lábánál levő Szakura no Szato (“Cseresznyefalva”), ahol több mint ötezer cseresznyefa található.

NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció

“A Sakura 2017 kollekció már jó ideje vágyam, úgy éreztem most épp ideje, hogy megmutassam a magam stílusában. Arra gondoltam miért ne élvezhetnék a cseresznyefa virágzás kedvelői ezeket a csodás virágokat egész nyáron át. A témát szeretném mostantól többször, akár évente, új és új tervezői koncepció alapján feldolgozni. A mostani kollekció nagyon nőies, csupa fodor, amelyek nagyon szépen vezetik a tekintetet viselőjén.

NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció

A mozgó, hullámzó fodrok nagyon érdekes dimenziós játékot adnak a tájakat ábrázoló printeknek. A printek, mint minden munkámban, eredeti japán textilek. Természetesen most is elmaradhatatlanok az állatok, a macska-kutya ábrázolások még szerethetőbbé teszik számomra a témát. A printek pamutra készültek selyemmel,viszkózzal kiegészítve,de minden ruha tartalmaz elasztánt a kényelmes viselés érdekében.” – meséli a tervező.

NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció NATI 100% PURE IDEA Sakura kollekció

Kapcsolódó bejegyzések