A zöld a mi színünk!

Ha egy kicsit is követed a lakberendezési trendeket, akkor már tudod, hogy 2017 színe a zöld lett. Ezzel a színnel egy kis frissességet vihetünk otthonunkba, de ha túl soknak éreznéd ezt a kizöldülést, akkor mutatok néhány tippet, miként csempészheted a lakásodba úgy, hogy kellemes élményt nyújtson.

takaró_web

Hideg vagy meleg?

A nappaliban a zöld színnel sokféle hatást érhetünk el és sokféle stílust kialakíthatunk. Nem mindegy, hogy a zöld meleg vagy hideg árnyalatait használjuk. Érdemes a pasztell színek között is szétnézni. A zöld szín mellé választhatunk kiegészítő színnek meleg vagy hideg árnyalatokat, kontrasztosakat vagy épp ellenkezőleg. Nézzünk meg sokféle összeállítást, mielőtt a végső döntést meghozzuk.

párna_web

Univerzális választás

Ha egy lakberendező meg akar minket győzni a zöld szín választásáról, el fogja mondani, hogy a zöld megnyugtatja a lelket. Ha egy természetet kedvelőt kérdezünk meg, a természet színének nevezi a zöldet. Egyesek szerint fejlődést, harmóniát sugároz a zöld. Az emberi szem számára a legpihentetőbb szín. A zöld szín a címerekben a remény és a fejlődés megtestesítője. Jelzéseknél a zöld a szabad jelzésére szolgál. A zöld tehát mindenkinek mást és mást jelenthet, de jó választás szinte bármelyik szobádba.

David Bosch

Irány a természet!

A természetes zöld színeket ötvözve a barna árnyalataival egészen természetközeli hatást érhetünk el. Ultramodern környezetben válasszunk fényes felületeket és állítsuk kontrasztba egy sötét színnel, például feketével. A zöld szín egy kicsit barátságosabbá teszi a minimalista stílust.

Üde, tavaszi összhatást érhetünk el egy meleg árnyalatú, zöld alapon virágos függönnyel. Különleges harmóniát teremthetünk, ha a díszpárna huzata ugyanabból az anyagból készül, mint a függöny. Ennek a stílusnak is jó kiegészítő színe a barna, bézs és sárga.

0445287_21987237_web

Újjászületés

A szürke is divatos szín 2017-ben, mellé a zöld igazán elegáns  hangulatot áraszt. A szürkeségből igazi felüdülés egy kis zöld folt a lakásban. Már attól is felfrissülhet a szobád, ha egy zöld párnát vagy takarót csempészel a kanapéra.  Ha a kanapéd váltod zöldre, akkor is könnyű dolgod van, mert ehhez a színhez szinte minden szín párosítható.

növény_web

Variációk zöldre

Megnyugtató hatást érhetünk el otthonunkban, ha a zöld színt fehér környezetben alkalmazzuk. Tehetünk a falra egy képet, elhelyezhetünk zöld növényeket látványos levelekkel, becsempészhetünk egy zöld díszpárnát a többi közé.  Mindenképpen megfontolandó, hogy ezek a kiegészítők jó minőségű, különleges darabok legyenek, mivel vendégeink legelőször ezeket a tárgyakat fogják észrevenni a lakásunkban, nappalinkban.

A képeken látható bútorok és kiegészítők a kika lakberendezési áruházakban vásárolhatók meg.

Fotók: kika

 

Kapcsolódó bejegyzések