A legtrendibb szoknya tippek

Sokan kérdeztétek, hogy szoknyaviselés terén mi a divat, illetve mit, hogyan érdemes hordani, ezért összegyűjtöttem néhány tippet, hogy miként legyünk igazán nőiesek. Jöjjenek hát a szoknya tippek!

Az A-vonalú szoknya

A klasszikus vonalvezetés az ötvenes évek hangulatát idézi fel, főként, ha bővebbre engedjük. Az A vonal előnye, hogy a derék vonaltól kezdve mindent szépen elrejt, így aki combban picit erősebb, annak is jó szívvel ajánlom. Az ilyen jellegű szoknyák szépen kiemelik a derekat, bátran viselhetjük akár télen is. Most nagy divat, hogy pulcsikat teljesen vagy félig betűrjük a szoknyába, nadrágba, így itt is megtehetjük ezt. Hogy a szoknya szép esése érvényesüljön, érdemes felülre a testet követő felsőt venni. A-vonalú-téli-szoknyák

A térdig érő szoknya

Ha klasszikus, kicsit elegáns benyomást szeretnénk kelteni, és szeretjük a bő szoknyákat, akkor válasszunk bátran olyat, ami éppen csak eltakarja a térdet. Ezeket a szoknyákat párosíthatjuk egy sima fehér blúzzal, pólóval, vagy lágy esésű felsővel. Még akár egy motoros dzseki is elfér a szettben, azonban kötelezően magassarkút válasszunk hozzá. Ezzel ugyanis megnyújtjuk a lábszárat, éppen annyira, hogy tökéletes lesz az összhang.

térdig érő szoknya elagánsan

Bőrhatású szoknyák

Nagy divat ezen a télen a bőr illetve bőrhatású szoknyák, amelyeket ha jól választunk ki, illetve ha jól párosítunk, akkor elkerülhetjük a “domina” jelleget, és helyette egy sexy, elegáns megjelenést érünk el. A jó bőrhatású szoknya legfőbb ismérve, hogy kellemes viselet. Vagyis az anyaga nem túl vastag, szépen követi a test vonalát, azonban nem tapad ránk, nem feszül, kényelmesen tudunk benne ülni, sétálni. Ha a szűk fazonokat részesítjük előnybe, akkor a ceruza szoknyánk mellé válasszunk lezser felsőket, hosszú ujjú pólót, és persze egy magassarkút.

bőrhatású ceruza szoknya elagánsan

A bőrhatású szoknyákat azonban másként is viselhetjük. Attól függően, hogy milyen felsőt választunk hozzá, megváltozik az összhatás. Ha egy kicsit provokatív piros szoknyához egy sima fehér pólót párosítunk, máris fiatalos, laza hatást érünk el. Ellenben egy ropogós fehér blúzzal nagyon nőies, tudatos nő képét formáljuk meg. A bőrhatásuk szoknyákban az a jó, hogy nem csak fekete színben léteznek, hanem színes modelleket is választhatunk. Sőt…

bőrhatású színesen

… a karcsúsított fazont felcserélhetjük bővebb fazonra is, hiszen ebből az anyagból is nagyon szépen mutatnak a bő szoknyák. Ebben az esetben figyelembe kell vennünk, hogy a szoknyának van egy tartása, így nem fog ránk omlani, hanem eláll és kicsit növeli a testünk sziluettjét. Ezt figyelembe véve azonban nagyon praktikus viselet, hiszen kellemesen meleg, és egy pulcsival tökéletes téli összeállításunk lehet. Viselhetjük magassarkúval, kis csizmával, de akár egy bakanccsal is.

bőrhatűsú bőszoknya

A rakott szoknya

A rakott szoknya egy igazán megosztó ruhadarab, mert sokunknak egyből nagyanyáink szövet rakott szoknyái jutnak az eszünkbe, ami minden volt, csak sexy nem. Ennek ellenére az idei trendben tartja magát a rakott szoknya, de kicsit újragondolva. Most a pliszírozott, lágy esésű szoknyák az igazán divatosak, amelyeket lezseren, egy tornacsukával bármikor magunkra ránthatunk. Ezt a szoknyát csak akkor válasszuk, ha el tudunk rugaszkodni a klasszikus megoldásoktól, mert ahhoz, hogy mutatós legyen, mindenképpen meg kell bolondítanunk néhány dologgal.

rakott szoknya tornacipővel lazán

Az egyik legjobb társ ebben, a motoros dzseki, ami kiegyensúlyozza a szettet. A lágy esésű szoknya egy morcos anyagú felsőt kap, így az egyensúly máris helyreállt. Jöhet hozzá a körömcipő, vagy a kis csizma. Ha pedig igazán klasszikus és visszafogott összeállításra vágyunk, akkor egy hosszúszárú csizma és balon kabát megteszi a hatását.

rakott szonya elegánsan

Az a bizonyos tüll szoknya

Szinte megkerülhetetlen, hogy belefussunk egy tüll szoknyába, és bár sokan lendületből hárítanak, azért érdemes megnézni, hogyan is viselhetnénk ezt a divatos ruhadarabot. A cél persze az lenne, hogy felnőttként valahogyan elkerüljük a szirupos hatást, ezért ebben az esetben az egyszerűségre kell törekednünk. Vagyis, ha alul bő, réteges, és lágy esésű, akkor felülre valami egyszerű vonalú felső, vagy egy puha kötött pulcsi kerüljön. Persze minél több a réteg, annál bővebbé válik a szoknya, így erre figyeljünk mindenképpen. Ahogy arra is, hogy milyen legyen a szoknya hosszúsága.

tüll szoknya hosszú változatban

A tüll szoknya persze a fiatalok kedvence, akik óriási bátorsággal tudják összeállítani a szetteket, így a tüll szoknya mellé bőrdzsekit, sportos felsőt, vagy akár egy farmeringet, tornacipőt is bevállalnak. És milyen jól teszik!

tüll szoknya lezseren

A ceruza szoknya

De evezzünk vissza nyugodtabb vizekre, és keressünk olyan megoldást, amiben egy irodában is helyt állhatunk. Ilyenkor kerül képbe a ceruza szoknya, amelynek hossza a minitől a maxiig változhat. Most olyan modelleket hoztam, amelyek a hosszabb típust képviselik, mert itt is vannak olyan variációk, amelyekkel a megszokott szettünket egy kicsit megbolondíthatjuk. Hiszen egy klasszikus anyaghoz, legyen az egyszínű, csíkos, virágos, vagy kockás mindenképpen válasszunk egyszínű felsőt, de ha már unjuk a blúzokat, bátran válasszunk pólót, oversize felsőt, vagy akár rövid állású pulcsit. Ezek együtt így fiatalos hatást adnak.

ceruza szoknya

Egyik személyes kedvencem a sztreccs ceruza szoknya, amit gyakorlatilag bármikor magunkra kaphatunk. Egyszerre nőies és kényelmes, és számlatanféleképpen variálhatjuk. Éppen úgy lehetünk benne elegánsak, mint lezserek, és egyaránt viselhetjük télen is és nyáron is. Nekem ez a szaladgálós szettem, mert ha egy bakanccsal húzom fel, akkor vagány, ha egy lapossarkúval és egy garbóval, akkor praktikus és mégis nőies, ha pedig magassarkút választok és egy testre simuló felsőt, és megdobom egy blézerrel, vagy egy dzsekivel akkor igazán nőiessé válik. Mivel sztreccs anyagú a szoknya, így nem szorít, nem kényelmetlen, autót vezetni is remekül lehet benne. Egyedül a gömbölyödő pocakra érdemes figyelni, mert itt az jobban megmutatkozik.

sztreccs ceruza szoknya

A flitter kicsit másként

Végül engedjetek meg nekem egy kis kalandozást, mert igazi szarka révén imádom a csillogó rucikat – persze csak módjával. Biztos ti is találkoztatok már azokkal a flitteres szoknyákkal, amiket csak messziről merünk nézegetni, mert elképzelésünk sincs arról, hogy egy szilveszteri bulin kívül hová vehetnénk még fel. Pedig, ha nem túlozzuk el az összeállítást, sőt, amennyire csak lehet, “lebutítjuk”, akkor egy nagyon trendi outfit-ünk lehet. A “lebutítás” ebben az esetben azt jelenti, hogy a lehető legegyszerűbb felsőket párosítjuk hozzá, ami lehet egy egyszerű egyszínű póló, vagy mint a képen is, egy farmering. Azt gondolnánk, hogy ezek egyáltalán nem illenek össze, pedig együtt nagyon mutatósak. És így, egyből megváltozik a jellege a szoknyának, tökéletes hétköznapi viselet válik belőle.

flitteres extra

Ha neked is gondot jelent a mindennapi életbe beemelni a szoknya viseletet, akkor jó szívvel ajánlom korábbi cikkeimet, amiben egy 1 hónapos szoknya kihívásról szerzett élményeimet osztom meg. A nemrég végért #NoJeansChallenge kihívásról itt olvashatsz:

Egy hónapban csak szoknyában

Így viselj szoknyát stílusosan

Véget ért a #NoJeansChallenge kihívás

Kapcsolódó bejegyzések