A CACTUS kollekcióval indul a nyár a Lazlo-nál

Épp oly játékos, épp oly mókás, épp oly keszekusza, mint te vagy én. Lehet a kedvenced, a féltve őrzött kincsed. Lehet a kabalád, a sokakat elriasztó pozsgáskád. Ültetgeted, nevelgeted, mindenhová elviszed. A CACTUS egy pillanat alatt az életed része lesz.

Lazlo Fashion_Cactus kollekció_Chic&Charm

A CACTUS kollekció

Egy szicíliai kaland a forrása a Lazlo Fashion CACTUS kollekciójának. A szigeten őshonos pozsgás nemcsak kultúrnövényként honos, hanem gyümölcse különleges élvezeti értékkel bír. Nem csoda, hogy egy ilyen sokszínű és ennyire változatos növény megihlette a márka tervezőjét, László Edinát, aki a növény szinte minden alkotórészét rávarázsolta ruháira.

A növény bőrét láthatjuk mikroszkopikus nagyításban, színes foltokban, vagy a kaktuszokra oly jellemző tüskék jelennek meg jelzésértékűen egy-egy ruha alján. A Lazlo márka előszeretettel alkalmaz új mintákat és nyomatokat, ehhez saját technológiát és eljárásokat fejleszt ki. Nincs ez másként most sem: a CACTUS kollekcióban hengerelt nyomatok formájában köszönnek vissza a kaktuszok. Steppelt eljárással apró egységeket formálnak a ruhán a növény bőrére hasonlító részek, így egy újabb varrási megoldással újabb kaktusz ruha születik. Egy másik modellen apró öltéseket mutatkoznak, melyek csupán a ruha egy részét borítják – ezek is a kaktusz bőrét idézik fel.

A színekben a nyárra hangolódva pasztellárnyalatokat találunk: halványrózsaszín, fehér és szürke egymással harmonizál, melyeken fáradt zöld színnel mutatkozik meg a kaktuszos hangulat. Más ruhákon erőteljes színeket fedezhetünk fel: kékek és zöldek fedik fel a kaktusz bőrét, vagy épp piros, fekete, zöld sokszögek formájában jelennek meg a kaktusz részei a selyem felsőn és ruhán. Természetesen az örök szerelem, a fekete sem maradhat ki a kollekcióból: selyem, karton és tüll anyagokban és különleges szabászati megoldásokban köszön vissza a nyáron is kedvelt szín.

Lazlo Fashion_Cactus kollekció_Chic&Charm

A CACTUS kollekció a WonderLAB üzletében vásárolható meg.

www.lazlo.co.hu

www.facebook.com/lazlowear

A kollekció image és termékfotóit ezen a linken találhatod meg: LAZLO CACTUS COLLECTION

Amit a Lazlo márkáról tudnod kell

László Edina eredetileg textiltervezőként kezdte pályafutását, majd később a divat iránt érdeklődve ruhákat kezdett tervezni. Alkotásaiban a minta- és divattervezés egyaránt jelen van, így válnak ruhái egyedivé, jól felismerhetővé. Márkáját a kiváló minőség, az egyediség, a nőiesség és az ökológiai gondolkodás jellemzi. A márka kedvelői azok a nők, akik szeretik az eredetiséget, ugyanakkor éppolyan fontos számukra a környezeti és társadalmi tudatosság.

Kollekcióival felhívja a figyelmet az ember és a természet közötti törékeny kapcsolatra. Célja, hogy kezdeményezését mozgalommá formálja, és ezáltal a figyelmet a textilipar környezetbarát technológiáinak jelentőségére helyezze. László Edina a szabászati illetve ruhaipari hulladékokból dolgozik, melyek alapesetben a szemétben végeznék. A tökéletes, új és magas minőségű anyagok keze alatt hasznosításra kerülnek, életre kelnek.

A kollekciók mindig egy ötleten, gondolaton vagy koncepción alapulnak, és más művészi elemekkel keverednek. Mivel ezek a modellek függetlenek a trendektől, bármikor viselhetők. Edina célja, hogy olyan fiatal, nőies és izgalmas márkát hozzon létre, amely érzelmekkel teli, könnyen értelmezhető, a mindennapokban viselhető. Minden modell különbözik egymástól, nincsenek azonos darabok a kollekcióban. Csak nagyon kis sorozatkollekciókat készít, így vásárlói biztosak lehetnek abban, hogy egyedi darabra tettek szert.

Lazlo Fashion_Cactus kollekció_Chic&Charm Lazlo Fashion_Cactus kollekció_Chic&Charm Lazlo Fashion_Cactus kollekció_Chic&Charm Lazlo Fashion_Cactus kollekció_Chic&Charm Lazlo Fashion_Cactus kollekció_Chic&Charm

Kapcsolódó bejegyzések