A bársonyos láb titka

Ha te is tudod, mekkora tortúra tud lenni az epilálás, akkor azzal is tisztában vagy, hogy minden fejlesztés a kényelmünket és a komfortérzetünket szolgálja. Nemrég a Panasonic egy új készülékét tesztelhettem, amelyről nagy örömmel számolok be. Végre egy epilátor, ami gyors, hatékony és eredményes.

Nem csak a szép kivitelezés az, ami elsőre megfogott a Panasonic ES-ED96 epilátor használatakor, de az is, hogy milyen sokféle cserélhető fej tartozik a csomaghoz. Elsőként a legnagyobb fejet teszteltem, amelyet a lábszár tökéletes szőrtelenítéséhez javasolnak.

Panasonic epilator teszt_ChicAndCharm

A fejben 60 csipesz található, szélesebb, mint a megszokott készülékek. Ráadásul 90 fokban dönthető fejjel rendelkezik, tökéletesen felveszi a láb formáját, így egyetlen szőrszál sem marad ki a műveletből. Nagyon tetszik, hogy egy LED fény világítja meg a fejet, ezért a szőrszálak még jobban látszanak, még azok is, amiket normál fénynél nem láthatunk. Sőt, még akár sötétben is jó hasznát vehetjük – sosem lehet tudni…

A készülék két fokozaton dolgozik, talán aki egy kicsit érzékenyebb, annak kellemesebb használat az alacsonyabb fordulatszám. A normál sebességgel jóval gyorsabban végeztem, mint ahogyan megszoktam, így ez tényleg egy szuper lehetőség a gyorsan rohanó világunkban.

Panasonic epilator teszt_ChicAndCharm

Nagyon tetszett, hogy vízálló, így akár zuhanyzás közben, vagy kádban ücsörögve is használhatom, hovatovább, ha a fejre néhány csepp tusfürdőt teszek, akkor felhabosítja azt, így az erősebb szőrszálakat is befedve segít, hogy még eredményesebb legyen a szőrtelenítés.

Ahogy az elején is említettem, több fej tartozik a készülékhez. A széles, duplatárcsás fej mellett, egy borotváló fej kipattintható szőrvágóval (ez a klasszikus borotva funkciónak felel meg) is lapul a dobozban. Aki trimmelni szeretne, annak a bikinivonal fésűt tudom javasolni, míg a hónalj és a bikinivonal karbantartására egy másik fej szolgál. Ennek a lényege, hogy a fej két tárcsája ellentétes irányban forog, hogy oda-vissza lehessen húzni a fejet. Így a legkisebb és legkuszább szálak sem ússzák meg a szőrtelenítést.

Panasonic epilator teszt_ChicAndCharm

Panasonic epilator teszt_ChicAndCharm

Szuper megoldás, hogy a cserélhető fejek között 2 kefe is található. Az egyikkel az arctisztást, a másikkal a testradírozást tudjuk kiváltani. Mivel a készülék vízálló, így nyugodtan magunkkal vihetjük a zuhany alá, vagy használhatjuk a reggeli tisztálkodás során.

A személyes kedvencem a lábápoló fej. Bár ilyenem már korábban volt, de mivel az elemes változat, hamar lemerül. Ebben az esetben a gyorsan tölthető funkciónak köszönhetően bárhol és bármikor használhatom, ami abból a szempontból is igen jó szolgálatot tesz, hogy a legváratlanabb pillanatokban is rendbe tehetjük a lábunkat.

Panasonic epilator teszt_ChicAndCharm

A készüléket egy wellness pihenés során próbáltam ki először, nem győztem hálát adni ennek a funkciónak, mert így a medencetérben nem kellett szégyent vallanom a sarkam elhanyagolt állapota miatt. Talán 5 percre sem volt szükségem ahhoz, hogy mesésen simává varázsoljam.

Ez a készülék nagyon sok eszközt kiváltott a mindennapi tisztálkodási rutinomban, így a kis arctisztító kefe, a bőrradírozó kesztyűm, továbbá a túl nagy, és gyorsan lemerülő lábreszelő készülékem a háttérbe szorul. Helyüket egy komplett elektromos készülékcsalád vesz át, amit caklipakli mindenhová magammal viszek majd. Már csak egy szuper kistáska kellene hozzá – sajnos azt nem tartalmazta a csomag.

Kapcsolódó bejegyzések