A Barakában minden este útjára indul a koktélos zsúrkocsi

A Barakában egy különleges zsúrkocsi zaja járja be esténként az éttermet. Az étterem bártendere, Mácsai Bence egy, az éttermekben szokatlan szervizzel és nyolc, már most ikonikus itallal lepi meg Budapest egyik legjobb fine dining éttermének, a Barakának közönségét.

A bárban összesen 8 itallal készülnek, megtalálhatóak bennük a jellegzetes ázsiai-francia jegyek. „Az egyik signature italunk egy New Orleans-i twist, az 1938-as Vieux Carré, ez például hordós érleléssel készül. Franciás, de egy nagyon testes, kerek ital kukorica whiskyvel, konyakkal, tonkababbal fuzionált vörös vermuttal és csokoládé bitterrel.” – mesél a bártender. A Vieux carré-t követi a French Hearttaker, amely egy kifejezetten nőies ital, rózsaszirommal van bevonva maga a pohár, koktélcseresznye díszíti, a Smokey Berry pedig valójában egy Espresso Martini twist mezcallal, málnaürével és XO Café-val.

Baraka_Vieux Carre_Fekete Antonio
Vieux Carré
Baraka_Zwack Up_Fekete Antonio
Zwack Up

Február 22-én folytatódik az idén megkezdett hagyomány, minden hónap harmadik csütörtökén a bárra fókuszált eseménnyel csábít a Baraka. A Gin Night keretében a hölgyek és az urak számára két külön ajánlattal készülnek a Baraka bártenderei. Míg a hölgyeknek a French Hearttaker, az Elephant Sloe Sour javasolt, az uraknak a Negroni és a Gent’s Club névre keresztelt italok készülnek. Ezek mellé pedig 3 nagyon komoly fine dining bárétel társul majd.

Az étterem minden hónap harmadik csütörtökjén egy-egy koktélra fókuszált eseménnyel is várja a vendégeket. Február 22-én jön a Gin Night. Most van még esély megkóstolni a téli italokat!

Kapcsolódó bejegyzések