5 tipp – így lesznek hosszú életűek kedvenc nyári darabjaid!

Beszerezted a legmenőbb nyári ruháidat, a hozzá illő kalapot és kendőt? Nincs más dolgod, mint felavatni egy nyári partin, a Balaton parton vagy egy esti bulin. De mit tegyél, hogy sokáig a kedvenceid lehessenek? Hoztam 5 szuper tanácsot, amikkel a nyári darabjaid mutatósak maradnak.

Kíméld a kényes darabokat! Bár a legtöbb mosógépen szuper sensitive mosási programok találhatóak, vannak olyan ruhadarabok, amiket vétek lenne egyszerűen bedobni a mosásba. Ilyenek például a strasszokkal díszített felsők, amelyeken a díszítéseket ugyan ultraerős ragasztóval rögzítettek, de kinek lenne kedve kísérletezgetni?! Sokkal jobban és gyorsabb jársz, ha mosózsákba dobod őket – ám ilyenkor is figyelj arra, hogy a minta befelé legyen.

Perwoll fehér

Mosógépsuli, nemcsak haladóknak! A legtöbb mosógépen számtalan program található, külön kímélő programok, külön selyem és gyapjú-mosó programok, még a funkcionális sportruhákra is terveznek egyedi mosási programokat. Kedvenc darabjaid élettartamát jelentősen megnövelheted, ha megfelelő programokat használsz!

Perwoll 3D

El ne tedd a nedves ruhát! Ha megáztál egy nyári záporban, semmiképpen nem javaslom, hogy nedvesen beakaszd a ruhádat a szekrénybe, mert végzetes hibát követhetsz el. Ha bedohosodik vagy penészes lesz a kedvenced, sajnos nem sokat tehetsz. Enyhe dohszag ellen még egy kiadós napoztatás vagy 60°C feletti mosás segíthet. Ha mindez egy szövet kosztümöddel történik,vagyis olyannal, amit csak vegytisztítani lehet, akkor rossz hírem van: még a vegytiszítók sem tudják ezt a problémát orvosolni. A kedvenc darabjaidnál ne használj szárítógépet sem, mert a rendkívül magas hőfokon történő gépi szárítás még akkor is károsítja az anyagot, ha egyébként a címke szerint szabadon szárítható.

Perwoéé színes

Így ápold a kedvenc szalmakalapodat! A tavalyi divatos szalmakalapodat könnyedén felfrissítheted az alábbi praktikus módszerrel: 1 liter vízhez adj 5 evőkanál konyhasót, és ezzel finoman mosd át. Semmiképpen ne használj durva kefét vagy dörzsös szivacsot, mert összetörheted a szálakat. Nem érdemes beáztatni sem, hiszen könnyen tönkremehet a sok víztől, de éppen így az erős napsütés sem tesz neki jót: a szalmarostok túlzottan kiszáradnak és törékennyé válnak.

Perwoll fekete

Nem gond, ha színes! Ha nagyon ódzkodnál a színes, fekete vagy fehér ruhák mosásától, attól tartva, hogy kifakulhatnak, elszürkülhetnek, akkor van egy jó hírem. A Perwoll Renew 3D formulájának köszönhetően amellett, hogy kiválóan tisztítja a textilszálakat, megőrzi a gyönyörű ruhák intenzív színeit és lágyítja a durva szövetszálakat, ragyogó színeket biztosítva. Bárki megtalálhatja a kedvenc színéhez passzoló Perwollt, hiszen fekete és sötét, fehér, illetve színes ruhákhoz is kapható külön mosófolyadék.  Mosás után érdemes vállfára akasztanod a ruhákat így egyenletesebben szárad meg. Ha szeretnéd kivasalni, akkor még nedvesen, egy vékony textilen keresztül tedd, gőzölés nélkül, alacsony hőfokon.

A cikk a Perwoll támogatásával valósult meg (promóció)

Kapcsolódó bejegyzések